reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie też 28 dc. Ale już czuje @. Myślę, że max jutro się pojawi😢 Miałam robić rano test, ale wieczorem pojawiły się plamienia, więc zrezygnowałam. Piersi też mnie nie bolą, ale brzuch już zaczyna.
To idziemy łeb w łeb.. W następnym cyklu pociśniemy, najbardziej mnie wkurza to czekanie, niech już przychodzi @ jak ma przychodzić i jedziemy od nowa..
Dzisiaj z okazji poniedziałku mam nastrój pod tytułem - Dość kariery, trzeba skupić się na rodzinie 🤪
Zapowiada się piękny dzień a ja w pracy.. Co prawda mamy "home office" tudzież zdalną pracę ale i tak.. meh.

reklama
To idziemy łeb w łeb.. W następnym cyklu pociśniemy, najbardziej mnie wkurza to czekanie, niech już przychodzi @ jak ma przychodzić i jedziemy od nowa..
Dzisiaj z okazji poniedziałku mam nastrój pod tytułem - Dość kariery, trzeba skupić się na rodzinie [emoji2957]
Zapowiada się piękny dzień a ja w pracy.. Co prawda mamy "home office" tudzież zdalną pracę ale i tak.. meh.
Tak!! Na pewno nam się uda [emoji16][emoji16] też czekam jak na zbawienie na @! Ten czas po owu jest najgorszy.

Dzisiaj z okazji poniedziałku mam nastrój pod tytułem - Dość kariery, trzeba skupić się na rodzinie 🤪
To ja z wami, dzis 27dc....

Ja mam wrażenie, że większość objawów jest w naszej głowie ;) Jak zaszłam w ciążę to nie miałam kompletnie żadnych objawów, tylko kłuło mnie w boku, za to w nieudanych cyklach miałam przeróżne objawy ;) Tak samo dziś, 19 dc i zaczynają boleć piersi - zupełnie nie wiem skąd ;) Owulacje powinnam mieć 15-16 dc, mocne kłucie jajnika było 14 dc, śluz płodny 17 dc, więc mój organizm sobie losowo wszystko dobiera, zależnie od humoru ;) Dziś idę do gina podejrzeć, czy była owulacja, czy bawimy się znów w torbiele po clo.

Ja mam wrażenie, że większość objawów jest w naszej głowie ;) Jak zaszłam w ciążę to nie miałam kompletnie żadnych objawów, tylko kłuło mnie w boku, za to w nieudanych cyklach miałam przeróżne objawy ;) Tak samo dziś, 19 dc i zaczynają boleć piersi - zupełnie nie wiem skąd ;) Owulacje powinnam mieć 15-16 dc, mocne kłucie jajnika było 14 dc, śluz płodny 17 dc, więc mój organizm sobie losowo wszystko dobiera, zależnie od humoru ;) Dziś idę do gina podejrzeć, czy była owulacja, czy bawimy się znów w torbiele po clo.
Oj tak, zdecydowanie dużo siedzi w głowie.. Ja np. mam taką super moc, że umiem sobie W SEKUNDE wkręcić mdłości 🤣

Pewnie jak będziesz miała wyniki to wstaw. Pomożemy w interpretacji. Też jestem ciekawa co będzie u mnie z tymi testami. Niby z Davida sobie laski z DE chwalą więc i może ja będę chwalić [emoji85] a jakie masz temp?
No ja chwalę... A raczej chwaliłam, bo kupiłam nowa partie i mi nie wychodzą całkiem pozytywne. Prawie pozytywne. Ale prawie robi wielka różnice.
2 cykle były prawie pozytywne w dzień domniemanej owu. Wcześniej przez rok ZAWSZE mi pokazywały super owu.
Albo testy sie skiepscily, albo ja i owu mi nie wystąpiła po poronieniu [emoji24] ale byłam raz u lekarza i powiedziała, że wszystko dobrze tam pracuje na owulacje..

Melduję się i ja w 23 dc (cykle 26 dniowe) ze wszystkimi objawami na ciążę! [emoji16][emoji16][emoji16]
Sluzu dużo, gorąco, lekka głowa, brzuch boli jak na okres, a okresu nie ma, nawet niedobrze mi było rano!!! [emoji16][emoji16][emoji16] A cycki jak dotknę to wybuchną [emoji3455]

Ale jednak potem myślę, że to zwykły PMS [emoji2368][emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Melduję się i ja w 23 dc (cykle 26 dniowe) ze wszystkimi objawami na ciążę! [emoji16][emoji16][emoji16]
Sluzu dużo, gorąco, lekka głowa, brzuch boli jak na okres, a okresu nie ma, nawet niedobrze mi było rano!!! [emoji16][emoji16][emoji16] A cycki jak dotknę to wybuchną [emoji3455]

Ale jednak potem myślę, że to zwykły PMS [emoji2368][emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Trzymam kciuki żeby to nie PMS 👌

Witam się w 1dc (choć w sumie to nie wiem czy nie 2 jak przyszła o 23.50 [emoji23]). Zaczynamy nowy cykl starań uzbrojona w testy owu, termometr, wiesiołka i inne bajery.
I takie małe pytanie - jeśli mam jeden jajowód I w zeszłym miesiącu była owu po tej stronie to ten raczej pójdzie na straty? Czy to nie jest tak, że raz jeden, raz drugi tylko losowo?

reklama

Hej Kochana! Ja mam dostać miesiączkę za 2 dni, cykl był obserwowany przez gin, staramy się 2 lata.
U mnie z piersiami odwrotnie, zawsze przed okresem strasznie mnie bolały, a teraz nie czuje nic 🤷‍♀️
Tak bardzo nie mogę się doczekać środy!

Do góry