reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No tak zobaczę czy u lekarza się potwierdzi, zobaczymy [emoji6] a były seksy wczoraj [emoji48]i dzisiuaj też będą, nie nastawiam się jakoś mocno, ale w sumie zaciekawiły mnie te testy [emoji12] i jak się u gina potwierdzi to będzie jakiś pogląd na przyszłość [emoji6]
Dokładnie. Wtedy będziesz wiedziała że u ciebie test owu pozytyw = owulacja na 100%

Trzymam kciuki żeby się udało i żebyś donosiła bez żadnych komplikacji tym razem.

reklama
Serio? Zasugerowałam się tym , że robi się w między 20 a 23dc. O ja głupia [emoji85]
Robi się 21-22 dc wtedy kiedy ma się cykle jak w zegarku czyli 28dniowe. A jak ty masz np owu 19-20dc to nie ma szans żebyś cykl miała 28 dniowy bo wtedy wyszło by na to że masz za krótka fazę lutealna i w razie zapłodnienia nie zdąży się jajeczko zagnieździć w macicy.

Robi się 21-22 dc wtedy kiedy ma się cykle jak w zegarku czyli 28dniowe. A jak ty masz np owu 19-20dc to nie ma szans żebyś cykl miała 28 dniowy bo wtedy wyszło by na to że masz za krótka fazę lutealna i w razie zapłodnienia nie zdąży się jajeczko zagnieździć w macicy.
Od maja po odstawieniu anty mam 28dc.
Jak ostatnio wspomniałam gin. o tym, że mogę mieć za krótką fazę lutealną to powiedział, że 10 dni wystarczy i nie jedna kobieta zaszła w ciążę. I mam się na zapas nie martwić.

Od maja po odstawieniu anty mam 28dc.
Jak ostatnio wspomniałam gin. o tym, że mogę mieć za krótką fazę lutealną to powiedział, że 10 dni wystarczy i nie jedna kobieta zaszła w ciążę. I mam się na zapas nie martwić.
Ale organizm ludzki nie jest maszyna. Mając owu np w 20dc a cykle 28dniowe to faza lutealna jest 8 dniowa czyli za krótka. Jeżeli robiłaś ten progesteron między 20 a 23dc i wyszedł niższy niż 10 to nie miałaś owu między 13 a 15dc. Czyli mogłaś mieć o wiele później owu np 20dc wtedy i cykl się wydłuży.

reklama
Ale organizm ludzki nie jest maszyna. Mając owu np w 20dc a cykle 28dniowe to faza lutealna jest 8 dniowa czyli za krótka. Jeżeli robiłaś ten progesteron między 20 a 23dc i wyszedł niższy niż 10 to nie miałaś owu między 13 a 15dc. Czyli mogłaś mieć o wiele później owu np 20dc wtedy i cykl się wydłuży.
Zobaczymy czy się przedłuży ;-) Bo w poprzednim miesiącu się nie wydłużył. Co miesiąc jest jak w zegarku.

Do góry