reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Miała któraś z Was tak, że się zablokowała do testów owu? Niby miałam zaczac testować za 3-4 dni, ale coś mnie dzisiaj jajnik pobolewał, testów przyszło 50 to stwierdziłam czemu nie. O 17.30 byłam w toalecie i od tamtej pory nie piłam. Minęła 19.30 i 20.30 i ni jak testu nie mogłam zrobić, stwierdziłam pitolę to dzisiaj, bo ile można? Wypiłam 1.5l wody i dalej mi się nie chce [emoji1787] dziwne to, bo odkąd zaczęłam pilnować ilości wypijanej wody latam idealnie co 0.5l, a teraz nic...

reklama
Widzę że my tu wszystkie po jednych pieniądzach, najlepiej ledwo z chłopa zejść i już sikać na test [emoji16][emoji16]

Mi bardzo zależy żeby nie rodzic czerwiec-sierpien. Raz że bardzo źle znoszę upały, lubią mi nawet po wysiłku latem palce spuchnąć, to jeszcze w sierpniu mam być świadkiem na weselu przyjaciółki i chciałabym się dobrze czuc. Jakoś tak nie wyobrażam sobie siebie na weselu w roli słonicy (bez urazy oczywiście, ale mam 150cm wzrostu i wiem jak będę wyglądać w ciąży) [emoji52]

Sama też jestem z lipca i nigdy tego nie lubiłam jak byłam młodsza. Bo nigdy nie mogłam przynieść cukierków do szkoły na urodziny

A z drugiej strony naprawdę będzie mi szkoda odpuścić starania na te kilka miesięcy, już się człowiek jakoś nastawił psychicznie że może niedługo ktoś się jeszcze pojawi w rodzinie [emoji849] Na jesień też do dupy, wiecznie ciapa i smog u nas na śląsku, jak tu w ogóle na spacer wyjść z wózkiem jak powietrze można nożem kroić...

Niestety nie ma dobrego momentu [emoji849]
Ja też jestem ze Śląska 😁

Ale to że np chciałoby się urodzić dziecko to jest jakaś zachcianka która komuś/czemuś zaszkodzi? [emoji28] Na pewno każda z nas tutaj ucieszyłaby się z dziecka niezależnie od miesiąca kiedy miałoby przyjść na świat, to jedynie kwestia poukładania planów itd. bez przesady, po co dorabiać do tego jakąś ideologię [emoji28]
Nie chodzi o dorabianie ideologii, tylko po prostu po przeczytaniu waszych wiadomości naszła mnie taka myśl.

A ja mam córkę z grudnia i to 28go, w tym roku będzie miała 9 lat, nigdy nie odstawała od rówieśników, wręcz w niektórych kwestiach ich wyprzedzała, odpieluchoeala się praktycznie 'sama', nocnik mógł dla niej nie istnieć, wolała WC dla "dużych", szybko zaczęła chodzić i mówić, także to, że z końcówki roku jest dziecko o niczym nie świadczy 😁 ja też jestem z grudnia a jechałam na samych świadectwach z paskiem 😅
Mi obojętne z jakiego miesiąca będzie dzidzia (o ile będzie 🙄 bo pomału tracę nadzieję)
Właśnie zaczęłam jakby czuć lewy jajnik, w tamtym miesiącu czułam prawy, na nim miałam wtedy dominujący pęcherzyk a teraz 2 torbiele, no chyba że się wchlonely 🙏🙏🙏 zobaczymy wszystko jutro 😒

@Frezjax ja tu chyba jestem jedyna osoba, która nie robi i nie uznaje testów i bety przed okresem. Tylko, że mi to akurat daje spokój inaczej bym się nakręcała za mocno 😉

Ja miałam termin na grudzień i miałam nadzieję, że urodzi się w urodziny mojego taty. Mi kompletnie obojętny miesiąc może być i upał aby tylko było 🥰

@Stelle Ty już za dużo nie czytaj 🙈🙉 masz potwierdzone to hashimoto? Chodów ukladu immunologicznego zapewne jest więcej ale nie zakładaj, że zaraz będziesz je miała wszystkie 😉

Ostatnia edycja:
@Frezjax ja tu chyba jestem jedyna osoba, która nie robi i nie uznaje testów i bety przed okresem. Tylko, że mi to akurat daje spokój inaczej bym się nakręcała za mocno 😉

Ja miałam termin na grudzień i miałam nadzieję, że urodzi się w urodziny mojego taty. Mi kompletnie obojętny miesiąc może być i upał aby tylko było 🥰

@Stelle Ty już za dużo nie czytaj 🙈🙉 masz potwierdzone to hashimoto? Chodów ukladu immunologicznego zapewne jest więcej ale nie zakładaj, że zaraz będziesz je miała wszystkie 😉
Chciałam bym umieć czekać...Ja dziś znów rano test zrobiłam i widzę cien cienia cieni😱

Ja córki urodziłam sierpień wrzesień różnica 3 tyg i dlatego myślałam by fajnie było urodzić trochę w innym miesiącu 😊 ale ogólnie chodzenie z brzuchem latem.mi mocno nie przeszkadza bo jestem cieplolubna A do tego uwielbiam świeże owoce prosto z krzaka i drzewa A w ciąży mogłam się żywić tylko nimi 😂

Chciałam bym umieć czekać...Ja dziś znów rano test zrobiłam i widzę cien cienia cieni[emoji33]

Ja córki urodziłam sierpień wrzesień różnica 3 tyg i dlatego myślałam by fajnie było urodzić trochę w innym miesiącu [emoji4] ale ogólnie chodzenie z brzuchem latem.mi mocno nie przeszkadza bo jestem cieplolubna A do tego uwielbiam świeże owoce prosto z krzaka i drzewa A w ciąży mogłam się żywić tylko nimi [emoji23]
Pokazuj ten cień cienia cieni [emoji7]

reklama

Mam potwierdzone 😋
I witam się z Wami już po drineczku z glukozy 🤢🤢 ostatnim razem nawet mi smakowało a dzisiaj tak ciężko było to wypić. Teraz siedzę i mnie mdli jak cholera... Duszno w tej maseczce, okropnie się czuje 😒

Do góry