E
Em82
Gość
A o co chodzi z tymi szwami?[emoji848]no tak myślałam że pomyliłam, bo ja też dużo interesowałam szwem brzusznym w razie gdyby szew okrężny zawiódł
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A o co chodzi z tymi szwami?[emoji848]no tak myślałam że pomyliłam, bo ja też dużo interesowałam szwem brzusznym w razie gdyby szew okrężny zawiódł
aaa myślałam że może słyszałaś o tym, zakłada się je na szyjkę szew okrężny cz MC Donalda zakład się na szyjkę od zewnątrz podczas krótkie narkozy kiedy jest niewydolność ciśnieniowa szyjki lub ciąża bliźniacza i szyjka się otwiera, albo są do tego wskazania, a szew brzuszny zakłada się już operacyjnie zaraz za macica na szyjce i wtedy kiedy zawiedzie okrężny to jest szew nieściągalny można go mieć przez kilka ciąż, ale każda ciąża kończy się cesarski cięciem, usuwa się jak nie jest już potrzebny.A o co chodzi z tymi szwami?[emoji848]
Dzięki za wyjaśnienie [emoji6]aaa myślałam że może słyszałaś o tym, zakłada się je na szyjkę szew okrężny cz MC Donalda zakład się na szyjkę od zewnątrz podczas krótkie narkozy kiedy jest niewydolność ciśnieniowa szyjki lub ciąża bliźniacza i szyjka się otwiera, albo są do tego wskazania, a szew brzuszny zakłada się już operacyjnie zaraz za macica na szyjce i wtedy kiedy zawiedzie okrężny to jest szew nieściągalny można go mieć przez kilka ciąż, ale każda ciąża kończy się cesarski cięciem, usuwa się jak nie jest już potrzebny.
O pierwsze.Gratulacje i nie ma żadnych wątpliwości że test pozytywny [emoji846] spokojnej i zdrowej ciazy[emoji846]Dziękuję chociaż ja i tak czuje że okres lada dzień przyjdzie. Oby o czasie czyli jutro lub piątek. Nigdy nie mam żadnych objawów na okres więc teraz też się tak nie czuje. Byłam niedawno w rosmanie i kusilo mnie przez chwilę by kupić test bo przecież jutro Sylwester to bym najwyżej nic nie piła ale stwierdziłam że w tak wczesnej ciąży trochę alkoholu jeszcze nie zaszkodzi.Trzymam kciuki by ten lekarz wam pomógł. Staracie się o 1 dziecko?
Hej, wracałam do was po 3 miesięcznej przerwie. Niestety ciąży nadal brak. W rodzinie kolejne dwie, mi się nadal nie udaje.
Mam pytanie - czy jeżeli nie pęka pęcherzyk graffa to test owulacyjny wtedy jest negatywny?
Czy to nie ma wpływu na test owulacyjny?
Bo testy owulacyjne mi za bardzo nie wychodzą. Nigdy kreska nie jest ciemniejsza.
To dopiero 8 cykl starań, poczekam jeszcze na wizytę u gina
Szczęśliwego Nowego Roku! [emoji3590]
Jeśli owu była 18-20 grudnia to beta robiona 28.12 jak najbardziej mogła być zrobiona zbyt wcześnie. Od 20 grudnia odczekaj 14 dni i wtedy już powinno być wiadome czy jest ciąża czy nie. A temperaturę mierzyłaś wcześniej czy tylko dzisiaj? Zmierzyłaś rano po przebudzeniu?O pierwsze.
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze proszę, czy dobrze myślę. Według kalendarza owu nastąpiła ok. 18-20 grudnia. Najprawdopodobniej przesunięta. W tym czasie wspolzylismy. Niestety nie kontrolowałam w żaden sposób kiedy nastąpiła owulacja. Czy jest możliwe w takim wypadku aby beta robiona 28 grudnia wyszła negatywna? Tzn ze była robiona za wcześnie? Cieszyłam się, że przyszła @. A okazał się jeden wielki fail. Różowy śluz i nic więcej. Temperatura dzisiaj 37 stopni.. Mam ciągle parcie- może to się wydawać dziwne ale od przedwczoraj czuje jakby mi miało coś zaraz wylecieć dołem. Piersi bolą coraz bardziej. Ten różowy śluz był tylko na papierze. Źle go zinterpretowałam jako miesiączkę. Co robić? Znowu testowac? Już nie mam powoli siły. Ginekolog dopiero po nowym roku..
uczucie jakby miało coś wylecieć? Czy takie ciągnięcie jak za sznurki? ta beta mogła być robiona za wcześnieO pierwsze.
Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze proszę, czy dobrze myślę. Według kalendarza owu nastąpiła ok. 18-20 grudnia. Najprawdopodobniej przesunięta. W tym czasie wspolzylismy. Niestety nie kontrolowałam w żaden sposób kiedy nastąpiła owulacja. Czy jest możliwe w takim wypadku aby beta robiona 28 grudnia wyszła negatywna? Tzn ze była robiona za wcześnie? Cieszyłam się, że przyszła @. A okazał się jeden wielki fail. Różowy śluz i nic więcej. Temperatura dzisiaj 37 stopni.. Mam ciągle parcie- może to się wydawać dziwne ale od przedwczoraj czuje jakby mi miało coś zaraz wylecieć dołem. Piersi bolą coraz bardziej. Ten różowy śluz był tylko na papierze. Źle go zinterpretowałam jako miesiączkę. Co robić? Znowu testowac? Już nie mam powoli siły. Ginekolog dopiero po nowym roku..
Wcześniej temperatury nie mierzylam. Mialam rano 36,8. Teraz wieczorem 37,2. Ten mój fałszywy okres mógłbyc zagnieżdżeniem? Dni się zgadzają przyjmując, że owu była 18. Nie wiem już sama. Tak mnie nasunęła na ten trop przyjaciółka. Czy któraś z Was w ciąży też miała takie dziwne parcie? Sprawia to olbrzymi dyskomfort. Mega źle się czuję przez to. Dzisiaj miałam problem wysiedzieć na mszy w kościele, bo co 15 minut biegam do łazienki. Kupiłam 2 testy, ale nie wiem czy sobie znowu robić złudne nadzieję. To juz byłoby 2 rozczarowanie w tym tygodniu. Dziewczyny ratujcie, bo zwariuje dosłownieJeśli owu była 18-20 grudnia to beta robiona 28.12 jak najbardziej mogła być zrobiona zbyt wcześnie. Od 20 grudnia odczekaj 14 dni i wtedy już powinno być wiadome czy jest ciąża czy nie. A temperaturę mierzyłaś wcześniej czy tylko dzisiaj? Zmierzyłaś rano po przebudzeniu?