93kora
Fanka BB :)
kurcze nie strasz ale,że słodycze szok .Tez tak myślałam, do czasu aż mnie to spotkało a u gina usłyszałam „proszę odstawić cukier” [emoji15][emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kurcze nie strasz ale,że słodycze szok .Tez tak myślałam, do czasu aż mnie to spotkało a u gina usłyszałam „proszę odstawić cukier” [emoji15][emoji23]
mi to brat z Anglii wysyła karton słodyczy miesiąc w miesiąc i jest cacyJezu... Ja wezmę głęboki wdech na dziale ze słodyczami i od razu mam +5 kg [emoji2368]
mi to brat z Anglii wysyła karton słodyczy miesiąc w miesiąc i jest cacy
Ja gotuję w większości wszystko z tego co wychodowałam w ciągu lata, mam 3 kg nadawagi jak próbowałam utuczyć męża który waży 67 kg i pracuje w budowlance od lata zwracam uwagę na to co jem, staram się nie jeść makaronów i po prostu jeść mniej ale kuchnia jest różnorodna, raz dominują mięsa jakieś golonki, żeberka a innego razu dania bezmięsne i oczywiście raz w tygodniu robię pierogi apropos świąt to wczoraj narobiłam barszczu i krokietów ☺
A nie to akurat nie dlatego, ale całkowicie się zgadzam z Tobą nie jem makaronu bo muszę wyjeść ziemniaki, które urósły na polu a makron to się przejadł to wiosennym lockodownie jak dostałam karton od rodziców u mnie waga na szczęście nie skacze ale uporczywie trzyma się w miejscuCo to za dziwny sterotyp, że makaron i ziemniaki tuczą. Tuczy nas nadmiar kalorii czyli zjadanie więcej niż potrzebujemy i jesteśmy w stanie spalić. Taki przykład, że potrzebujemy np. 2000 kcl dziennie i zjadamy 3 hamburgery, które dają 1500kcl to pomijając to, że to jest niezdrowe to schudniemy i odwrotnie wydaje nam się, że jemy zdrowo a nie chudniemy bo mamy nadwyżkę zjadając np. masło orezchowe, banany, zdrowe rzeczy, które niestety też mają kalorię.
Ja np. wszystko ważę z tym, że ja robię to celowo, bo chcę trzymać wagę a małe odstępstwa i od razu waga skacze i dopiero ważąc wszystko widzę, jak łatwo można na oko przedobrzyć
Sorki,ale mnie tak wnerwia jak ktoś pisze, że nie je ziemniaków i makaron, bo to tuczy
trzymam kciukiU mnie okresu jak narazie brak , ale to dopiero 1 dzien spóźnienia
Robiłam wczoraj test i wyszedł negatywny chociaż robłam go nie z porannego moczu , także @ raczej przyjdzietrzymam kciuki
Niestety dni są różne i nie zawsze jest kolorowo i namiętnie jak w filmach romantycznych [emoji849][emoji6] będzie dobrze, zaraz i jemu i Tobie przejdzie kryzys [emoji16]
Ps: Polecam grzane wino korzenne na starania [emoji16] matko jakie to dobre, przypomniały mi się odrazu wszystkie wypady w góry zimą [emoji3590] chociaż smakowo sobie po podróżuje [emoji57]