reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Mthfr wskazuję na to, że organizm średnio wchłania zwykly kwas foliowy. Najlepiej byłoby jeszcze oznaczyć poziom kwasu i homocysteine oraz Wit b12.
Polecam już teraz brać metylowany kwas foliowy i Wit b12 to na pewno też nie zaszkodzi.
Co do pai to wskazuje na problemy z krzepliwoscia krwi, jesteś po poronieniu więc zapewne zapobiegawczo acard 150 i potem po teście heparyna.

Czyli dobrze napisalam :)

Co do tej kawy z mlekiem - tak samo mam problemy jelitowe czy dam mleko z laktozą, bez, chude, a nawet mleko kokosowe (nie smakowało i i tak pogonilo 🙈). Także ewidentnie mam problem po prostu z kawą. 🤔 Marka też znaczenia nie ma. 🤷
Ciekawe czy z tą macą jest tak, że może wpływać, czyli u 99 np nic, a u 1 coś tam. I właściwie jak może wpływać. Co by się działo. 🤔
Dopiero co się żaliłam, że nic nie chce moj łykać, a wczoraj wieczorem powiedział, że w sumie spoko, może łykać, jak mnie to uspokoi. 🙈🤣 On to się tak stawia chyba dla zasady i z przekory. 🙈

"No nie polecam " [emoji28][emoji1787][emoji16]
Mnie mleko ogólnie też nie rusza, ale kawy z mlekiem nie mogłam i faktycznie pomogła zmiana na bezlaktozowe [emoji846]
Ja to muszę mieć kawkę z ekspresu - rozpuszczalnej nie lubię, w sypanej wkurzają mnie fusy... Ale jestem z siebie dumna, bo jeszcze rok temu piłam co najmniej 2 mocne kawy i co najmniej 2 monstery dziennie, a zdarzało się i 6 kaw + energetyk, obecnie tylko rano, bo bez tego nie wstanę i czasami u przyjaciółki lub mamy drugą [emoji16] ale dało mi do myślenia jak postanowiłam nie przyjmować kofeiny i po 2 dniach zaczęłam się czuć jak narkoman na głodzie - nie mogłam sobie znaleźć miejsca, dostałam drgawek, pociłam się... No nie polecam

U mnie od zawsze z ekspresu to latte z mocnym spienionym mlekiem i posłodzona. Lub rozpuszczalna mleko plus cukier. Mocnej siekiery w życiu bym nie wypiła[emoji15][emoji1787]
U mnie z łyżeczką cukru, czarna jak moja dusza 😁😁😁😈 z mlekiem to nie kawa, a kakao 😜 a najlepiej cafe americana Włoska 😁😋😋 lub espresso ❤️

reklama
Do góry