reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny, w jaki sposób dowiedziałyście się, że macie IO? Miałyście jakieś objawy? Albo jakie zrobić badania? Zastanawiam się czy przypadkiem ja tego nie mam, 3 lata temu przytyłam, co prawda mam niewielką nadwagę bo jakieś 3/4 kg ale waga od tamtego czasu stoi w miejscu nie zależnie czego bym nie robiła 🙄
mi endo w Pl zrobiła badania bo akurat chciała wszystko sprawdzić bo nie umiałam zajść w ciążę i mi wyszło w krzywej cukrowej dwu punktowej na czczo i po 2h. Insulina po. Obciążeniu po 2 h prawie 200. Objawów żadnych nie miałam dopiero po jakimś czasie zaczęłam tyć w oczach od patrzenia na jedzenie chociaż nie wiem czy dokładnie przez IO bo też mam tarczyce niedoczynność hashimoto a to też wpływa na wagę jak była nie leczona lub była źle leczona od początku przez kilka lat.

Dziewczyny, w jaki sposób dowiedziałyście się, że macie IO? Miałyście jakieś objawy? Albo jakie zrobić badania? Zastanawiam się czy przypadkiem ja tego nie mam, 3 lata temu przytyłam, co prawda mam niewielką nadwagę bo jakieś 3/4 kg ale waga od tamtego czasu stoi w miejscu nie zależnie czego bym nie robiła 🙄
Mi waga stała 2lata temu. Za nic nie mogłam jej ruszyć... Okazało się, że moje wszystkie hormony żyły własnym życiem. Po ovarinie ruszyło wszystko i zaczęłam tracić na wadze. I szczerze nawet nie wiem czy mam/miałam IO, ale jak zaczynałam z trenerami to polecali mi berberyne do posiłków, właśnie na IO🙃

Dziękuję [emoji1696]oj tak, maratony potrafią być męczące [emoji48][emoji23][emoji85] u mnie cykle są dość krótkie, 27-29 dni, więc druga faza cyklu dość krótka, 11 dni zwykle, plus przed @ plamienia. Zbieram się do zbadania proga tydzień po owulacji, moze w końcu w tym cyklu dotrę do laboratorium [emoji85]
Daj mi koniecznie znać jakie wyjdą ci wyniki proga. U mnie też faza lutealna jest taka krótka [emoji6]

Mi waga stała 2lata temu. Za nic nie mogłam jej ruszyć... Okazało się, że moje wszystkie hormony żyły własnym życiem. Po ovarinie ruszyło wszystko i zaczęłam tracić na wadze. I szczerze nawet nie wiem czy mam/miałam IO, ale jak zaczynałam z trenerami to polecali mi berberyne do posiłków, właśnie na IO🙃
Ja też polecam berberyne ona nie szkodzi a może dużo pomoc. Ja też zażywam. Czekam właśnie na kolejną dostawę bo się zagapiłam i już nie mam. Kilka dni nie biorę mam nadzieję że się nic nie wydarzy z odstawienia.

reklama
Do góry