reklama
coca
Fanka BB :)
Dobra. Ja zglupialam do reszty. Serio. Oni stwierdzili, ze to wczesna ciaza. 2 lub 3 tygodnie. Gdzie ja test pozytywny miałam juz 2 tygodnie temu [emoji2368]
A liczą od ostatniej miesiączki czy wg usg? Bo by się zgadzało w takim razie.
Carry88
Moderator
A liczą od ostatniej miesiączki czy wg usg? Bo by się zgadzało w takim razie.
Te dwie daty OM i usg powinny się zgadzać ewentualnie mała rozbieżność kilku dni może być.
Dobra. Ja zglupialam do reszty. Serio. Oni stwierdzili, ze to wczesna ciaza. 2 lub 3 tygodnie. Gdzie ja test pozytywny miałam juz 2 tygodnie temu
Czyli jeszcze nic straconego! jest nadzieja, że wszystko jest ok
Trzymam kciuki ❤
Silence85
Chyba wedlug usg. Ja w sumie jak tylko usłyszałam, ze nie wyglada na pozamaciczna, a te bąbelki w bliznie po cc sa normalne to juz nie rozumiałam więcej co do mnie mowia.A liczą od ostatniej miesiączki czy wg usg? Bo by się zgadzało w takim razie.
coca
Te dwie daty OM i usg powinny się zgadzać ewentualnie mała rozbieżność kilku dni może być.
Chodzi mi o to ze może podają wiek płodowy czy jakoś tak. Wtedy by było ze 2 tygodnie mniej niż licząc od miesiączki? [emoji2368] nie wiem nie znam się.
Carry88
Moderator
Chodzi mi o to ze może podają wiek płodowy czy jakoś tak. Wtedy by było ze 2 tygodnie mniej niż licząc od miesiączki? [emoji2368] nie wiem nie znam się.
Właśnie nie. Robiąć USG wiek ciąży powinien się zgadzać z datą ostatniej miesiączki, ewentualnie kilka dni rozbieżności może być. Tych dat i wielkości fasolki się nie rozróżnia na wiek usg i wiek OM.
HeraUnique
Widzisz! Mówiłam lubię mieć racjęChyba wedlug usg. Ja w sumie jak tylko usłyszałam, ze nie wyglada na pozamaciczna, a te bąbelki w bliznie po cc sa normalne to juz nie rozumiałam więcej co do mnie mowia.
Carry88
Moderator
@Silence85 dobrze, że nie pozamaciczna! A długie masz cykle? może stąd roezbieżność?
reklama
Silence85
28 dni@Silence85 dobrze, że nie pozamaciczna! A długie masz cykle? może stąd roezbieżność?