reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ile ja bym dala aby zajść w ciążę jak byłam zdrowa młoda mimo że bez szkoły bez zawodu bez pracy.

Co z tego że teraz dalej się uczę języka praca mąż mieszkanie jak nie ma najważniejszego dziecka z miłości poczętego. Tak pusto w tym domu a fajnie by było gdyby się bobas plątał pod nogami.
Też mam mieszkanie, prace na czas nieokreślony, męża i słodkiego psa i też czuję pustkę. Czasami sobie myślę, że może nigdy nie będzie mi dane być mamą. Każde święta będą takie same, marzę o uśmiechu dziecka przy ubieraniu choinki. Tak samo wakacje. Wiem, że większość moich dzieciatych znajomych marzy o odpoczynku w wakacje, a ja bym chciała na plaży zamiast leżeć i się opalać, pobawić się z dzieckiem w wodzie lub piasku. I wcale bym nie była zła, że zajmuje mi czas. Już mam dość tego "odpoczynku". Pracuję w miejscu, gdzie ciągle widzę ile rodzi się dzieci. Dużo ludzi przychodzi z niemowlakami. I to jest też dołujące.

reklama
Nie no. Ja u ciebie widziałam. Chociaż, po co piszą tak niemiło jak można pisać po prostu ''przykro mi, nic nie widać' '
A lecą teksty' '' po co robisz tak wcześnie, po co to robisz, nie rób codziennie, to nie zabawa''
Mi to tam wisi bo ja podchodzę luźno i nie płacze jak mi ktoś powie ze lipa,biel.
Ale są dużo wrazliwsze kobiety i tu już ciut gorzej .
Po to jest forum żeby się wspierać

Też mam mieszkanie, prace na czas nieokreślony, męża i słodkiego psa i też czuję pustkę. Czasami sobie myślę, że może nigdy nie będzie mi dane być mamą. Każde święta będą takie same, marzę o uśmiechu dziecka przy ubieraniu choinki. Tak samo wakacje. Wiem, że większość moich dzieciatych znajomych marzy o odpoczynku w wakacje, a ja bym chciała na plaży zamiast leżeć i się opalać, pobawić się z dzieckiem w wodzie lub piasku. I wcale bym nie była zła, że zajmuje mi czas. Już mam dość tego "odpoczynku". Pracuję w miejscu, gdzie ciągle widzę ile rodzi się dzieci. Dużo ludzi przychodzi z niemowlakami. I to jest też dołujące.
A jak ja żałuję że tyle zwlekaliśmy z decyzją o drugim dziecku:( ale cóż czasu się nie cofnie
Moja koleżanka w pracy tak ostatnio mówiła że tak sobie zaplanuje ciążę by dziecko się urodziło w 2 ga rocznicę ślubu . Ehh tak sobie myślałam "dziewczyno nie planuj co do miesiąca bo to nie takie hop siup" ale w sumie może im się uda tak jak planują

A my wręcz odwrotnie, mieliśmy dłużej czekać z dzieckiem. I tak się cieszę, że nie czekaliśmy, że zdecydowaliśmy się teraz. Ja mam 31 lat, mój ma 41 więc młody nie jest, już teraz nie możemy zajść, a co by było za kilka lat? 😭

Nic się nie przejmuj 🙂
Wiadomo że ci przykro. Każda tutaj chciałaby zobaczyć dwie kreski.
Ja np na swoich testach bladziocha widzę a zrobię zdjęcie i już jest biel.
Chociaz zauwazylam że na niektórych tematach laski są mega niemiłe i walą prosto z mostu 😐
Ja wale prosto z mostu 🤷‍♀️ prawda bywa nie wygodna... Ale czy nie jest lepsza?  ja się staram 3 lata i wiem jak to jest szukać cienia cienia i się nakręcać i to nie jest nic dobrego! Przez to też cykl potrafi zwariować, a nawet można wstrzymać z nerwów @ bo się chce te 2 kreski koniecznie zobaczyć. Poza tym jak się wstawia zdj testu to chce się przekonać siebie czy innych? Bo nie rozumiem🤔

Mi to tam wisi bo ja podchodzę luźno i nie płacze jak mi ktoś powie ze lipa,biel.
Ale są dużo wrazliwsze kobiety i tu już ciut gorzej .
Po to jest forum żeby się wspierać
I właśnie chodzi o to, że robiąc test za wcześnie można się narazić na gorsze rzeczy niż zawód. Np poronienie samoistne bo organizm odrzuci. Test wyjdzie pozytywnie, a przyjdzie @ bo zarodek został odrzucony. To jest dopiero zawód i ból. Dlatego tak większość naciska na nie robienie wcześniej 💁‍♀️

reklama
I właśnie chodzi o to, że robiąc test za wcześnie można się narazić na gorsze rzeczy niż zawód. Np poronienie samoistne bo organizm odrzuci. Test wyjdzie pozytywnie, a przyjdzie @ bo zarodek został odrzucony. To jest dopiero zawód i ból. Dlatego tak większość naciska na nie robienie wcześniej 💁‍♀️
Ja np wolę wiedzieć że coś zaskoczyło a nie rozwinęło sie dalej

Do góry