reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Na którą masz wizytę? :) U mnie nie było.skoku gwałtownego.
Na 13:15 🙃 skok o 0,2 stopnia już wystarczy, żeby określić owulacje. Ja miałam bardzo mało niskich temperatur w tym cyklu. Jakieś zawirowania miałam 😩 zobaczymy co powie lekarz 🧐 jajnik wczoraj mnie tak bolał, że może może 😁 ale przyznaje, że póki co mam wyjątkowo dziwny cykl 🤷‍♀️

Napisz coś więcej o peogesteronie. Byłam w gin w 12 DC. Nie było pęcherzyka ale gin mówił że coś widać na jajniki jakby ciałko żółte i być może już jest po owu. Prosił aby zrobić progesteron za 3 dni. Jeśli wyjdzie więcej niż 3 to wg niego owu była. Jeśli mniej to mam wykupić clo i brać w nowym cyklu. Napisz jak było u ciebie z wynikami.
Z tego co ja wiem to jeśli progesteron jest powyżej 10 to owulacja byla a poniżej znaczy ze nie bylo. Najlepiej robic w granicach 20dc badania. Ja mialam przeważnie progesteron wskazujący na owulacje raz tylko nie bylo, co tez wychodziło mi na tych owulacyjnych. No i lekarz dal mi clo kazal brac od 5do 9dnia cyklu po1tabletce wrocic w 13-14dc na monitoring No i jak przyszłam to byl 14dc to powiedzial ze jest owu ze widzi i ze dzis jest ten dzien i mam brac meza i nie wychodzić z wyra przez 2dni ☺ tak tez posłusznie zrobiliśmy No i sie udalo. Ale szczerze powiem ze po tych tabletkach mialam tak bolesną owulacje myslalam ze mi rozsadzi jajniki ,tak bolal mnie brzuch a o sexie to juz nie wspomne nie był on totalnie przyjemny dla mnie wręcz powiedzialabym ze bolesny ale skoro to byl ten dzien to nie moglam tego nie wykorzystać. No i pozniej jakos tydzien po owulacji zrobilam progesteron wyszedl mi 29 i juz zaczęło mi świtać ze chyba się udalo,bo byl dosyc wysoki☺

No to bardzo dziwne w takim razie... 🤔 Podwyższony progesteron podwyższa temperaturę ciała a skoro u Ciebie jest inaczej... Zapytam się gina dzisiaj o takiej anomalii... 🤷
Nie każdemu podwyzsza temperaturę to akurat traktowałabym z przymrużeniem oka, bo temperatura nie jest wyznacznikiem. u każdej z nas jest inaczej dla jednej temperatura skoczy do 38, a dla drugiej bedzie na poziomie 36,6 ja tez tak mialam 🙂

reklama
Do góry