reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Hej
Jak tam dziś u was?
Kto testuje?
U mnie cisza narazie, cycki powiększone ale nie bolą.
Śniło mi się, że bratowa i kuzynka oznajmiły że są w ciąży 😂😂😂

Tak ale mam tu na myśli problem np z wzrostem jajeczek lub ich pękaniem. Ja tez według badań mialam tsh i inne takie w normie ,według progesteronu mialam nawet owulacje. Ale jajeczka byly "niewystarczajace" zeby doszło do zapłodnienia,clo wplywa na wzrastanie i rozwój pęcherzyków w jajnikach i w taki sposób dopiero udalo mi się zająć w ciaze. Lekarz na monitoringu wyzaczyl mi konkretny dzień owulacji i kazal współżyć ile wlezie[emoji846]
Napisz coś więcej o peogesteronie. Byłam w gin w 12 DC. Nie było pęcherzyka ale gin mówił że coś widać na jajniki jakby ciałko żółte i być może już jest po owu. Prosił aby zrobić progesteron za 3 dni. Jeśli wyjdzie więcej niż 3 to wg niego owu była. Jeśli mniej to mam wykupić clo i brać w nowym cyklu. Napisz jak było u ciebie z wynikami.

Hej
Jak tam dziś u was?
Kto testuje?
U mnie cisza narazie, cycki powiększone ale nie bolą.
Śniło mi się, że bratowa i kuzynka oznajmiły że są w ciąży 😂😂😂
Hej :) ja mam jeszcze sporo czasu do testowania ale jakieś dziwne objawy się pojawiają, albo po prostu już sobie za dużo wkręcam 😂
Kilka dni temu przeziębienie, po dwóch dniach jakby ręką odjął , straszna huśtawka nastrojów gdzie w poprzednich cyklach nie było takich sytuacji między @, okropne bóle głowy codziennie - to pewnie wynik mojego wiecznego myślenia o tej sytuacji, po przeziębieniu jakieś 3 dni mega mdłości , od dwóch dni ból jakby na @ ale delikatniejszy ( zazwyczaj w dniu @ bez leków wyję z bólu no i w tym cyklu to dość szybko , bo ból pojawia się zawsze tylko w dniu @) no i wczoraj ból sutków a dzisiaj jak ręką odjął .. aż zastanawiam się czy w poprzednim cyklu może się udało przy staraniach bo w tym cyklu to by było za wcześnie na takie objawy a jednak jeśli na @ to nigdy tak szybko nie miałam tych objawów .. 🤔 ale @ była 16 września hmmm no nic czekamy i zobaczymy 🙂

Hej :) ja mam jeszcze sporo czasu do testowania ale jakieś dziwne objawy się pojawiają, albo po prostu już sobie za dużo wkręcam [emoji23]
Kilka dni temu przeziębienie, po dwóch dniach jakby ręką odjął , straszna huśtawka nastrojów gdzie w poprzednich cyklach nie było takich sytuacji między @, okropne bóle głowy codziennie - to pewnie wynik mojego wiecznego myślenia o tej sytuacji, po przeziębieniu jakieś 3 dni mega mdłości , od dwóch dni ból jakby na @ ale delikatniejszy ( zazwyczaj w dniu @ bez leków wyję z bólu no i w tym cyklu to dość szybko , bo ból pojawia się zawsze tylko w dniu @) no i wczoraj ból sutków a dzisiaj jak ręką odjął .. aż zastanawiam się czy w poprzednim cyklu może się udało przy staraniach bo w tym cyklu to by było za wcześnie na takie objawy a jednak jeśli na @ to nigdy tak szybko nie miałam tych objawów .. [emoji848] ale @ była 16 września hmmm no nic czekamy i zobaczymy [emoji846]
Na pewno za wcześnie na takie objawy. Ja w poprzednim cyklu miałam nawet mdłości dwa dni przed @ i też się nakręciłam.

W tym cyklu od wczoraj też mi niedobrze, ale już wiem, że to może być też pms, więc czekam na @. Przeziębiona też byłam 3 dni tylko. Ja obstawiam, że te objawy to ze stresu są. W ogóle jakoś w tym cyklu tak się nastawiam na @, że nic nie biorę za objawy ciąży. I lepiej mi z tym[emoji16][emoji16]

Ja jutro testuje. Tydzień przed, tak jak w ostatnich 2 ciążach, a nuż coś wyjdzie?
Co myślicie o testach facelle i o tym drugim chesk&go?
Ostatnio testowałam Pink test strumieniowy i nie za bardzo mi podpasował. Wydaje mi się, że ma linie już fabryczna, która nawet mąż widzi.
Boli mnie na okres, siara leci z cyckow, no tak jak 2 ciąże wcześniej. No nie wiem, na pewno z myślenia o ciąży nie wmówiłam sobie, że ma lecieć siara. Nie karmie już 6 msc, i wcześniej już nic mi nie leciało, bo sprawdzałam z ciekawości. Być może zbyt dużo prolaktyny? Ale skąd? Dziwnie mi się wszystko układa, a nawet mąż mówi, że coś nie tak. Wcześniej to on mi kazał robić testy, bo nawet ja nie ogarnęłam, że mogę być, no bardziej wypierałam to z myśli [emoji848]

Ja jutro testuje. Tydzień przed, tak jak w ostatnich 2 ciążach, a nuż coś wyjdzie?
Co myślicie o testach facelle i o tym drugim chesk&go?
Ostatnio testowałam Pink test strumieniowy i nie za bardzo mi podpasował. Wydaje mi się, że ma linie już fabryczna, która nawet mąż widzi.
Boli mnie na okres, siara leci z cyckow, no tak jak 2 ciąże wcześniej. No nie wiem, na pewno z myślenia o ciąży nie wmówiłam sobie, że ma lecieć siara. Nie karmie już 6 msc, i wcześniej już nic mi nie leciało, bo sprawdzałam z ciekawości. Być może zbyt dużo prolaktyny? Ale skąd? Dziwnie mi się wszystko układa, a nawet mąż mówi, że coś nie tak. Wcześniej to on mi kazał robić testy, bo nawet ja nie ogarnęłam, że mogę być, no bardziej wypierałam to z myśli [emoji848]
Tydzień przed @ to za wcześnie na testowanie , według mnie.
Pół roku o odstawienia cycka to nie długo prolaktyna może być podwyższona , wszystko możliwe ...
Ja w ciąży nie byłam , nie karmiłam a miałam podwyższona.

reklama
Do góry