reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A czy miałaś jakieś objawy, ze zdecydowałaś się zrobić pierwszą betę? Zrobiłaś ją wcześniej niż planowana @? I po jakim czasie beta urosła?
Byłam przekonana że jestem w ciąży bo byłam bardzo naiwna, nie zabezpieczyliśmy się w noc poślubną i byłam pewna że to wystarczy... No akurat u nas okazało się ten jeden raz szczesliwy, ale każda co była i jest na staraczkach wie że to było szczęście głupiego [emoji6] wróciłam z miesiąca miodowego w okolicach terminu @ i beta negatywna. Powtórzyłam kilka dni później.. Na bank byłam wtedy już w ciąży jak wyszła negatywna i minęło mniej więcej dwa tygodnie dni od przytulanek

Byłam przekonana że jestem w ciąży bo byłam bardzo naiwna, nie zabezpieczyliśmy się w noc poślubną i byłam pewna że to wystarczy... No akurat u nas okazało się ten jeden raz szczesliwy, ale każda co była i jest na staraczkach wie że to było szczęście głupiego [emoji6] wróciłam z miesiąca miodowego w okolicach terminu @ i beta negatywna. Powtórzyłam kilka dni później.. Na bank byłam wtedy już w ciąży jak wyszła negatywna i minęło mniej więcej dwa tygodnie dni od przytulanek
To piękny prezent ślubny 😁 mam nadzieje, ze u mnie sytuacja jeszcze się rozwinie 🤞

Hej! Ja właśnie juz nie wiem do jakiego lekarza iść. Jestem umówiona do prof. Jerzak, i chciałam nawet jako drugiego lekarza do Malinowskiego, ale terminy dopiero na koniec października!

Macie doświadczenie z prof. Jerzak?
Ja do niej trafiłam w czerwcu. Pierwsza wizyta mnie mocno wkurzyła bo totalnie mnie zalewała. Przejrzała moje badania wypisała kolejne do zrobienia i tyle. Ale jak przyszłam z wynikami to od razu rozpisała mi leki, suplementy, dietę, ćwiczenia, fizjoterapie. I ewentualne leczenie jeśli bym zaszła w ciąże. Teraz w październiku mam zrobić znowu badania kontrolne i iść do niej. Także.. za wiele nie powiem bo jestem na samym początku.
Ale to ona rozpoznała u mnie PCOS i dzięki niej mam cykle owulacyjne 😊

p
Dokładnie tak jak piszesz, także można się pobawić w pielegniarke i samemu sobie zbadać z krwi :) Ale są droższe właśnie
Ale raz można kupić, to jest tylko dychę drozszy od zwykłego. Nie mowie żeby ciągle nim testować, chociaż jak ktoś ma taką chęć i fundusze to niech testuje. ;)
Dziewczyny ale ze mnie głupek .. Jeśli kreski są wyraźniejsze to znaczy że beta rośnie i mogę liczyć że będzie dobrze ? Jestem poschizowana jutrzejsza powtórka bety . W styczniu byla mega załamka Zobacz załącznik 1174296
Piękne kreski 😍 też mi.sie marzą takie ;)

reklama
Ja biore Wit d z k w kapsulkach z olejem lnianym (w olejach się przyswaja lepiej) z d-vitum 2000j.

Dupka nie bierze się na pękanie, dupek to progesteron sztuczny na problem z niskim jego poziomem po owu, krótką faza lutealną lub plamieniami przed okresem, ginek przepisuje go też aby unormowac długość cyklu i ustabilizować.
Jesli potwierdza ci niepekajace pęcherzyki, to ew możesz distac ovitrelle lub pregnyl (gonadotropiny) 😉
No właśnie te wszystkie trzy pierwsze rzeczy to mam 😂
Ps jak ja nie lubię jak piszecie "dupek" 🙈 😂

Do góry