reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Nie, nie... Musisz mierzyć cały cykl aby mieć swoj wykres. Ja rano przy progu 23 miałam 36,56 z tym że prawie cały cykl przed owu miałam temp średnio 36,14,a nawet 35,94. A na ovufriend widziałam wykresy dziewczyn właśnie z taką niska tempka na początku ciąży, póki nie ma @ jest szansa. A pomiar liczy się pierwszy do wykresu

Trochę mnie pocieszyłaś, może ja jestem z tych niskich bazowych tempek, dopiero jak cały cykl pomierzę to będę wiedzieć [emoji16]

Ja tak samo myślałam i tak mi minęło 15 miesięcy, ani nowej pracy ani ciąży, w tym miesiącu wysłałam swoją pierwszą cv, mi już się w głowie krwsi od tego kolowrotku[emoji6] zawsze mówiłam, ok jak się nie uda, zmieniam pracę, a później okres przyszedł i znowu to samo, miałam już 3 okazję żeby zmienić pracę na lepszą, ale też należę do osób które przejmują się takimi sprawami, nowa praca i zaraz ciąża[emoji19]

No właśnie.. pewnie jakbym zmieniła prace to jak na złość bym szybko zaszła hehe :p może to jest sposób żeby podejść swoją psychikę [emoji23]

Trochę mnie pocieszyłaś, może ja jestem z tych niskich bazowych tempek, dopiero jak cały cykl pomierzę to będę wiedzieć [emoji16]
A i dodam, że moja mama całe życie ma temp ok 35,9 czasami trochę powyżej 36. Urodziła nas 3 i nie miała problemów z zajściem w ciążę. Z moją siostrą miała trochę przebojów, bo okres miała normalnie, temp trochę podwyższoną a o ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu, do tego lekarz najpierw mówił że bliźniaki, pozniej że tylko jedno dziecko, mama do teraz niewie czy było w końcu to drugie dziecko czy nie🤷‍♀️

Ja wczoraj robiłam AMH w Diagnostyce zobaczymy czy później będą wyniki.Trochę się boje że coś będzie nie tak , ale muszę sprawdzić . Jakoś w tym cyklu jestem zrezygnowana , mam jakiegoś doła i nie wiem czy się starać czy odpuścić.

Nie ma co się załamywać, ja bym starań nie przerywała a może się trafi ;) Ja jestem przed @ i też raczej nie sądze żeby się udało,ale trzeba walczyć co zrobić. Pewnie jak przyjdzie małpa to będę mniejsza optymistką :p

Psychika swoje robi jednak naprawdę ciezko nastawić się że odpuszczam.
Chyba musi samo przyjść takie zrezygnowanie. Ja wiele razy powtarzałam koleżanka które się starały zeby wyluzowaly a jak przyszła moja kolej ,poronienia to tak się nakrecalam że wszystko mi się nie udawało...
Ja w pierwszym roku starań o 2dziecko to wariowałam praktycznie co miesiąc test obserwowałam swoj organizm jak nigdy w życiu.. Czasami wmawiałam sobie objawy ciąży.. I zawsze przychodziło rozczarowanie 😔mój P pocieszał mnie zawsze.. Mówił może jeszcze się uda. Drugi rok bardziej na spokojnie, a w trzecim roku praktycznie odpuściłam sobie.. Za dużo to mnie nerwów i stresu kosztowało.. Teraz znów pojawiła się nadzieja odkąd zmieniłam gin. Niby mój problem to owulacja.. Ale tak się zastanawiam czy faktycznie przez 3 lata nie miałam owulacji 🤔🤔
Hej dziękuję kochana za to co napisałaś, jedynie sprostuję że to 7 lat stara się @mloda1994, ja dopiero pół roku ale już dostaje na głowę, dlatego jej napisałam że to niewyobrażalnie długo [emoji22]
Ja też chcę tak odpuścić i skupić się na pracy, tylko chciałabym zmienić formę zatrudnienia na b2b i zmienić pracodawcę ale to nie jest dobry pomysł jeśli planuje się ciążę.. i tkwię w takim zawieszeniu, ani ciąży ani rozwoju w pracy bo może zaraz będę w ciąży a głupio tak zmieniać pracę i zaraz zaciążyć [emoji23] i tak się kręcę jak chomik w kołowrotku.
O jej przepraszam jestem pierwszy raz na takim forum i mogę czasem się pomylić z odpowiedziami co do kogo 🙈🙈muszę go dobrze obcykać 🤣
Hej dziękuję kochana za to co napisałaś, jedynie sprostuję że to 7 lat stara się @mloda1994, ja dopiero pół roku ale już dostaje na głowę, dlatego jej napisałam że to niewyobrażalnie długo [emoji22]
Ja też chcę tak odpuścić i skupić się na pracy, tylko chciałabym zmienić formę zatrudnienia na b2b i zmienić pracodawcę ale to nie jest dobry pomysł jeśli planuje się ciążę.. i tkwię w takim zawieszeniu, ani ciąży ani rozwoju w pracy bo może zaraz będę w ciąży a głupio tak zmieniać pracę i zaraz zaciążyć [emoji23] i tak się kręcę jak chomik w kołowrotku.
O jej przepraszam jestem pierwszy raz na takim forum jeszcze nie łapie do końca gdzie co nacisnąć żeby dać odpowiedź 🙈🙈

reklama
Cześć dziewczyny. A ja @ jeszcze nie mam, ale mam 3 różne aplikacje i wg jednej mam już 2 dni opóźnienia, wg drugiej powinna być dzisiaj a wg trzeciej jutro. Więc czekam do końca tygodnia i wtedy w sobotę będę testować gdyby nie przyszła. Ale myślę że właśnie jutro zawita, bo brzuch już boli jak na @, piersi urosły i są bardzo takie tkliwe, najbardziej bolą mnie od strony pach. To są takie moje typowe objawy przed @, chociaż piersi nigdy aż tak nie bolały, no ale różnie się dzieje. Oprócz tego mam bóle krzyża, ale to już od jakiegoś czasu no i ciągną mnie pachwiny. Obawiam się, że mogły się jakieś torbiele zrobić :( ale na razie czekam :)

Do góry