reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Aha to w złym czasie zrobilam ale lekarz tez nie powiedział kiedy mam zrobić. Trzeba będzie powtorzyc pewnie w tych odpowiednich dniach. Ale z taka wysoka prolaktyna nie miałaś żadnego guza co ? Przepraszam ze tak bezpośrednio pytam ale panikara ze mnie

Mnie tez wyszla wysoka prolaktyna, ale nie mam zadnych dolegliwosci z tym zwiazanych i normalnie mam owu. Lekarka kazala dorobic badanie makroprolaktyny - tlumaczyla, ze mozliwe, ze wyszlo tak wysoko, bo niektorzy maja jakby 2 rodzaje prolaktyny - jedna jest nieaktywna, ale zawyza wyniki.

reklama
Aha to w złym czasie zrobilam ale lekarz tez nie powiedział kiedy mam zrobić. Trzeba będzie powtorzyc pewnie w tych odpowiednich dniach. Ale z taka wysoka prolaktyna nie miałaś żadnego guza co ? Przepraszam ze tak bezpośrednio pytam ale panikara ze mnie
Nie robiłam badania pod kątem guza nie wiem czy mam . Robiłam tylko badanie na obciążenie z metoklopramidem czy jakoś tak . Nie Pamiętam nazwy leku .

Cześć dziewczyny podczytuje was non stop , jesteście wspaniałe wszystkie 🥰 przychodzę do was z zapytaniem o prolaktyne ... 8 dni po owulacji mam wynik 60.73 a widze ze normy laboratorium to 3.34 - 26.72 to bardzo dużo tej prolaktyny mam no nie ? Czy to jest zależne od dnia cyklu itd ? Co myślicie? Staramy się juz 2gi rok i nic 😔 czytalam wczesniej ze wynik powyżej 10 jest ok ale mój wynik to jakiś szalony w kosmos wystrzelony, nie wiem co mam o nim myśleć. Lekarz tez w planach oczywiście ale pomyślałam że może wy cos pomożecie o co tu chodzi z tym wynikiem . Pozdrawiam 🥰
Spokojnie prolaktyne możesz badać każdego dnia cyklu, dzień przed zaleca się aby nie odbywać stosunku, nie uprawiać intensywnego sportu, nie pocierać i ściskać piersi, zwłaszcza brodawek, 8 godzin przed badaniem być na czczo,a badanie najlepiej zrobić dopiero po 3-4godzinach od przebudzenia, ja jak wstaję o 7 to dopiero o 11badam prolaktyne😉
Wynikiem się nie martw, dużo czynników wpływa na jej podwyższenie, ale leki pomagają w zbiciu, dopiero gdy są przesłanki do tego że mógłby być guz to lekarz zleci ci rezonans - nic strasznego 😉
Warto żebyś poszukała dobrego endokrynologa, wtedy podpowie ci jakie badania hormonów powinnaś zrobić 🙂

Spokojnie prolaktyne możesz badać każdego dnia cyklu, dzień przed zaleca się aby nie odbywać stosunku, nie uprawiać intensywnego sportu, nie pocierać i ściskać piersi, zwłaszcza brodawek, 8 godzin przed badaniem być na czczo,a badanie najlepiej zrobić dopiero po 3-4godzinach od przebudzenia, ja jak wstaję o 7 to dopiero o 11badam prolaktyne😉
Wynikiem się nie martw, dużo czynników wpływa na jej podwyższenie, ale leki pomagają w zbiciu, dopiero gdy są przesłanki do tego że mógłby być guz to lekarz zleci ci rezonans - nic strasznego 😉
Warto żebyś poszukała dobrego endokrynologa, wtedy podpowie ci jakie badania hormonów powinnaś zrobić 🙂
Prolaktynę bada się na początku cyklu tak jak już dziewczyny pisały, a nie w każdym dniu cyklu.
8A5A7D95-CB91-4ABD-9546-CD5F0FEC5559.jpeg

Hej, o czym mogą świadczyć takie wyniki i czy są bardzo złe, lekarza mam dopiero za tydzień. Robione w 21 dc.

Załączniki

• AD9AE7B0-F0BC-4A55-9CD9-EB532ED9C843.png
    AD9AE7B0-F0BC-4A55-9CD9-EB532ED9C843.png
    139,6 KB · Wyświetleń: 104
  • 2D20C67B-6ED3-45F0-978A-5446E68A9129.png
    2D20C67B-6ED3-45F0-978A-5446E68A9129.png
    129,2 KB · Wyświetleń: 98
  • 647F8E9F-D48C-469C-A6B3-FA23077DAA78.png
    647F8E9F-D48C-469C-A6B3-FA23077DAA78.png
    66,2 KB · Wyświetleń: 104
  • F0EFC788-01B7-4E2B-93AF-72541B553B99.png
    F0EFC788-01B7-4E2B-93AF-72541B553B99.png