reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A ile jesteś już po chemii? Byłaś na usg u ginekologa po szpitalu ? Bo to warto pójść.
U mnie bez zmian tyle zw bety już nie robię hahah
Objawów nie mam ;( więc się martwię ale wiem też że ciąża ciąży nie równa więc tym się pocieszam w tym tygodniu już się dowiem co i jak
Jeszcze USG nie miałam , lekarz powiedział że zrobimy USG jak beta już całkiem spadnie. Tydzień temu było 300 więc w czwartek będą pewnie minimalne ilości .
22 czerwca miałam ostatni zastrzyk ...

Jesteś już zapisana na wizytę?

reklama
Jeszcze USG nie miałam , lekarz powiedział że zrobimy USG jak beta już całkiem spadnie. Tydzień temu było 300 więc w czwartek będą pewnie minimalne ilości .
22 czerwca miałam ostatni zastrzyk ...

Jesteś już zapisana na wizytę?
Ja Ci powiem że jestem taka wyczulina na cp bo to co przeszłam z nią to doznaje szoku na sama myśl po dzień dzisiejszy . Jescze koleżanka obok z sali miała też chemię i wsyztsko dobrze wypuścili ją hcg spadało po czym okazało się że jajowod po tygodniu jej pękł . U mnie też już miałam być spoko ,spadało hcg po czym ta dziewczyna zadzwoniła do mnie żeby mnie ostrzec co jej się stało przestraszona pobiegalam na usg i okazało się że ciąża dalej jest ,jest martwa owszem ale jest więc jak najszybciej laparoskopia . Dlatego ja dzisiaj jak słyszę że ktoś to ma to aż płakać mi się chce ,robi mi się słabo . Ty się nie martw bo z tego co opisujesz już jest naprawdę dobrze u Ciebie . Ja ciągle miałam jakieś plamienia jak nie śluz z krwią to brąz. Coś strasznego. I to wszystko łącznie trwało ponad miesiąc u mnie tułalam się z izby do izby ,od lekarza do lekarza .

Tak zapisałam się na środę

Ja Ci powiem że jestem taka wyczulina na cp bo to co przeszłam z nią to doznaje szoku na sama myśl po dzień dzisiejszy . Jescze koleżanka obok z sali miała też chemię i wsyztsko dobrze wypuścili ją hcg spadało po czym okazało się że jajowod po tygodniu jej pękł . U mnie też już miałam być spoko ,spadało hcg po czym ta dziewczyna zadzwoniła do mnie żeby mnie ostrzec co jej się stało przestraszona pobiegalam na usg i okazało się że ciąża dalej jest ,jest martwa owszem ale jest więc jak najszybciej laparoskopia . Dlatego ja dzisiaj jak słyszę że ktoś to ma to aż płakać mi się chce ,robi mi się słabo . Ty się nie martw bo z tego co opisujesz już jest naprawdę dobrze u Ciebie . Ja ciągle miałam jakieś plamienia jak nie śluz z krwią to brąz. Coś strasznego. I to wszystko łącznie trwało ponad miesiąc u mnie tułalam się z izby do izby ,od lekarza do lekarza .

Tak zapisałam się na środę
No ja miałam dosyć mocne plamienia cały ubiegły tydzień jeszcze ale już przy wypisie że szpitala nie widzieli już pęcherzyka w jajowodzie. Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale ja i nie mogę w to do końca uwierzyć ani pogodzić się z tym . Nie tak miało być ... Powinnam za chwilę robić USG po 12 tygodniu a nie próbować nie załamać się psychicznie .

O to czekam z Tobą do środy ❤️

No ja miałam dosyć mocne plamienia cały ubiegły tydzień jeszcze ale już przy wypisie że szpitala nie widzieli już pęcherzyka w jajowodzie. Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale ja i nie mogę w to do końca uwierzyć ani pogodzić się z tym . Nie tak miało być ... Powinnam za chwilę robić USG po 12 tygodniu a nie próbować nie załamać się psychicznie .

O to czekam z Tobą do środy ❤️
Ja Cię doskonale rozumiem mnie troche psychicznie zniszczyła ta cp. Przez pół roku szukałam na forach dziewczyn które to przeszły, pytając czy udało im się zajasc w normalna ciaze.
Dzisiaj wiem z własnego doświadczenia ze tak. Dla mnie to że moja ciąża tym razem jest tam gdzie powinna jest największym szczęściem mam nadzieję że będzie mi dane cieszyć się z mojego dziecka do kończą moich dni. Boję się bardzo się boję że przeżyje kolejna stratę Ale wiem już że mam szansę na kolejną ciąża wewnątrz maciczna ❤ i Ty też się nie martw pół roku zleci tak jak zleciało u mnie to szybko bardzo minie sama zobaczysz .

Cześć dziewczyny podczytuje was non stop , jesteście wspaniałe wszystkie 🥰 przychodzę do was z zapytaniem o prolaktyne ... 8 dni po owulacji mam wynik 60.73 a widze ze normy laboratorium to 3.34 - 26.72 to bardzo dużo tej prolaktyny mam no nie ? Czy to jest zależne od dnia cyklu itd ? Co myślicie? Staramy się juz 2gi rok i nic 😔 czytalam wczesniej ze wynik powyżej 10 jest ok ale mój wynik to jakiś szalony w kosmos wystrzelony, nie wiem co mam o nim myśleć. Lekarz tez w planach oczywiście ale pomyślałam że może wy cos pomożecie o co tu chodzi z tym wynikiem . Pozdrawiam 🥰

Cześć dziewczyny podczytuje was non stop , jesteście wspaniałe wszystkie 🥰 przychodzę do was z zapytaniem o prolaktyne ... 8 dni po owulacji mam wynik 60.73 a widze ze normy laboratorium to 3.34 - 26.72 to bardzo dużo tej prolaktyny mam no nie ? Czy to jest zależne od dnia cyklu itd ? Co myślicie? Staramy się juz 2gi rok i nic 😔 czytalam wczesniej ze wynik powyżej 10 jest ok ale mój wynik to jakiś szalony w kosmos wystrzelony, nie wiem co mam o nim myśleć. Lekarz tez w planach oczywiście ale pomyślałam że może wy cos pomożecie o co tu chodzi z tym wynikiem . Pozdrawiam 🥰
Prolaktyna za duża. Z tego co pamiętam przed badaniem zero nerwów, stresu, wysiłku warto powtórzyć. Robiłaś jakąś diagnostykę hormonalną TSH i inne hormony?

Prolaktyne się bada 1-3 dnia cyklu jeśli się nie mylę Ale i tak jest wysoka . Ja miałam 117 biorę leki i wsyztsko ładnie zbite także nie martw się prolaktyna bo ona jest prosta do unormowania.

Prolaktyna za duża. Z tego co pamiętam przed badaniem zero nerwów, stresu, wysiłku warto powtórzyć. Robiłaś jakąś diagnostykę hormonalną TSH i inne hormony?
Tak to moje wyniki . Jem tez euthyrox jedna tabletka 25 mikrogramów. Czytalam tez ze taka wysoka prolaktyna moze świadczyć o jakimś guzie w przysadce czy cos . Masakra nie wiem czego mam się spodziewać. Pierwszy raz od 2 lat w ogole jakis lekarz wpadł zeby to zbadać... a nie powiem u ilu juz bylam . Podobnie pewnie jak wy od lekarza do lekarza 🤦‍♀️

Prolaktyne się bada 1-3 dnia cyklu jeśli się nie mylę Ale i tak jest wysoka . Ja miałam 117 biorę leki i wsyztsko ładnie zbite także nie martw się prolaktyna bo ona jest prosta do unormowania.
Aha to w złym czasie zrobilam ale lekarz tez nie powiedział kiedy mam zrobić. Trzeba będzie powtorzyc pewnie w tych odpowiednich dniach. Ale z taka wysoka prolaktyna nie miałaś żadnego guza co ? Przepraszam ze tak bezpośrednio pytam ale panikara ze mnie

reklama
Dziewczyny znowu ja, w poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni wcześniej, ale 14 dni po teoretycznej owu, owu miałam w 16dc,wiec teraz myślę, że znowu mi się wyrówna i 2 dni później będzie wszystko, czyli owu przypadałaby jutro, pisałyście o badaniu szyjki, więc coś tam próbowałam, będę musiała pewnie jeszcze cały cykl badać żeby ogarnąć jak to wygląda, ale mam pytanie co do śluzu i owu, szyjka ogólnie wysoko i otwarta, sluz miałam przezroczysty i bardzo rozciągliwy w 15dc,a teraz 17dc bardziej zrobił się biały i lepki, ale nadal jest go dużo, czy to źle? Jajniki zaczęłam czuć od wczoraj ale jeszcze nie bolą tak jak zawsze przy owu, czuję raczej jakby były takie pełne

Do góry