reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny A jak u was z wagą przed @ bo ja dziś 1kg na plusie A przestrzegam diety 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ codziennie było po pareset gram na minusie A dziś rano bach 1kg na plusie. Ogólnie jestem wzdeta ,mam gazy i bekam gdzie ja rzadko bekam ( sory że tak bezposrednio) A tak to takie lekkie pms do tego A do @ 5 dni. Chyba mega @ się zbliża.

reklama
No tak rozumiem, obawy są i pewnie będą. A ile w ogóle lekarz kazał wam czekać? Nam dwa cykle, moja bratowa poroniła miesiąc po mnie (też zabieg) i jej lekarka powiedziała żeby starali się od razu, ale ja osobiście bałabym się to przecież ciało też musi się zregenerować, a z drugiej strony co ma być to będzie. Ja bym się nigdy nie spodziewała, że akueat mnie to spotka.
Mam nadzieję, że pojdzie nam wszystkim szybko 😁
Mi gin po laparo kazal od razu sie starac a ja jestem w tak zlej firmie po tym zabiegu ze na mysl o seksie robi mi sie niedobrze... 🤢🤢🤢

Dziewczyny A jak u was z wagą przed @ bo ja dziś 1kg na plusie A przestrzegam diety 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ codziennie było po pareset gram na minusie A dziś rano bach 1kg na plusie. Ogólnie jestem wzdeta ,mam gazy i bekam gdzie ja rzadko bekam ( sory że tak bezposrednio) A tak to takie lekkie pms do tego A do @ 5 dni. Chyba mega @ się zbliża.

Ja przed jestem zawsze mega spuchnięta i nawet się nie waze 🙈 teraz podobnie czuje się po poronieniu już 6 tygodni, jem tak samo jak zawsze, ruszam się a czuje się spuchnięta, brzuch jakiś wystający to chyba kwestia hormonów jeszcze. Lekarz mi powiedział ile by ciąża nie trwała nic w organizmie nie będzie takie samo 🙈

Spokojnie to pewnie minie 😉
Ja po histeroskopii zaszłam w ciążę w 1 cyklu, ale się nie udało a teraz po poronieniu i zabiegu kazał 2 cykle odczekać i się tego trzymam.
U mnie byla diagnistyczna, wszystko jest ok, mialam podejrzenie endometriozy ale nie stwierdzono, torbieli, zrostow brak, droznosc tez ok.
A u Ciebie byly drozne? Mam nadzieje ze po laparo zajde do duzo mnie to kosztowalo 😁

U mnie byla diagnistyczna, wszystko jest ok, mialam podejrzenie endometriozy ale nie stwierdzono, torbieli, zrostow brak, droznosc tez ok.
A u Ciebie byly drozne? Mam nadzieje ze po laparo zajde do duzo mnie to kosztowalo 😁

Tak, ja miałam podejrzenie polipa, ale okazało się, że go nie było i zaraz miesiąc po zaszłam. Też słyszałam, że po laparo czy histero lekarze zalecają by się starać od razu 😉

Mi ginekolog zleciła badania i mówiła że czekamy na okres do 8 tyg po zabiegu a potem wywołujemy, jeśli przyjdzie szybciej to monitoring. Jak ja wspomniałam o 3 miesiącach przerwy to ona na to tylko że może trzech miesięcy to czekać nie trzeba ale zobaczymy co z tymi badaniami i kiedy będzie miesiączka. Co lekarz to inne podejście.
No tak rozumiem, obawy są i pewnie będą. A ile w ogóle lekarz kazał wam czekać? Nam dwa cykle, moja bratowa poroniła miesiąc po mnie (też zabieg) i jej lekarka powiedziała żeby starali się od razu, ale ja osobiście bałabym się to przecież ciało też musi się zregenerować, a z drugiej strony co ma być to będzie. Ja bym się nigdy nie spodziewała, że akueat mnie to spotka.
Mam nadzieję, że pojdzie nam wszystkim szybko [emoji16]

Ja przed jestem zawsze mega spuchnięta i nawet się nie waze 🙈 teraz podobnie czuje się po poronieniu już 6 tygodni, jem tak samo jak zawsze, ruszam się a czuje się spuchnięta, brzuch jakiś wystający to chyba kwestia hormonów jeszcze. Lekarz mi powiedział ile by ciąża nie trwała nic w organizmie nie będzie takie samo 🙈
Ja się teraz waże codziennie i jestem w szoku bo wczoraj rano 500 g mniej A dziś 1kg więcej....

reklama
Dobra melduje się.

Okres start.

Ginekolog rozłożył ręcę już mi nie pomoże - tylko in vitro zostaje a do niego nie jestem jakaś super przekonana.

Wizyta u kolegi ginekologa zajmujący się już in vitro i tymi badziewami mam 8 lipca a w poniedziałek może wreeeeszczie odbiore swoje wyniki badań... genetyczne i immuno 🙄🙄🙄

Także nic ciekawego!

@Wesoła_Aga halo halo! Proszę się tu nam ładnie meldować!

Do góry