reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A Ty też kochana po poronieniu? A ja myślałam że Ty jesteś staraczkową świeżynką [emoji854] to jeszcze mocniejsze kciuki trzymam w takim razie!
Nooo już 10 cykl po poronieniu, w lipcu będzie rok A wtedy udało się za 1 razem. Tylko w grudniu nie staraliśmy się wcale itp. przytylam, tarczyca poleciała i na bank jestem zablokowana przez to myslenie. Mój 1 lekarz miał rację że trzeba poczekać conajmniej 4 miesiace do starań żeby psychicznie też dojść do siebie. Wkurzył mnie wtedy, ale po czasie zaczynam to rozumiec.

reklama
Przepraszam, że pytam a wiesz co było powodem strat? Podziwiam za siłę i walkę
1 biochemiczna druga 6tc (wysoki wynik tsh bo 10 i ataki padaczkowe) 3 w 14tc (tsh 13 i ataki padaczkowe doprowadzałam do niedotlenienia mózgu u siebie jak i u dziecka. Wyniku tsh nie udało się zbic w szybkim tempie) 4 w 9tc ciąża bezzarodkowa i teraz 31.03 był pęcherzyk ciążowy 4mm ciąża młodsza aż o 4tyg a 20.04 pojechałam i już nie było w macicy nic ciąża poza maciczna została wykluczona).

Nooo już 10 cykl po poronieniu, w lipcu będzie rok A wtedy udało się za 1 razem. Tylko w grudniu nie staraliśmy się wcale itp. przytylam, tarczyca poleciała i na bank jestem zablokowana przez to myslenie. Mój 1 lekarz miał rację że trzeba poczekać conajmniej 4 miesiace do starań żeby psychicznie też dojść do siebie. Wkurzył mnie wtedy, ale po czasie zaczynam to rozumiec.

A to chyba z reguły jest tak, że chce się szybko znowu sama tak mam, bo zaraz mi po głowie chodzi ile to będzie trwało itp itd ale staram się o tym obsesyjnie nie myśleć 🙈a tak w ogóle to przykre, że tak duzo nas jest ja straciłam a miesiąc po mnie żona mojego brata to już nawet statystykę przekroczyłyśmy..

1 biochemiczna druga 6tc (wysoki wynik tsh bo 10 i ataki padaczkowe) 3 w 14tc (tsh 13 i ataki padaczkowe doprowadzałam do niedotlenienia mózgu u siebie jak i u dziecka. Wyniku tsh nie udało się zbic w szybkim tempie) 4 w 9tc ciąża bezzarodkowa i teraz 31.03 był pęcherzyk ciążowy 4mm ciąża młodsza aż o 4tyg a 20.04 pojechałam i już nie było w macicy nic ciąża poza maciczna została wykluczona).
brałaś przed ciążami leki na zbicie tsh?

Podziwiam Cię i życzę z całego serca żeby się udało 😘 ja po 1 miałam wrażenie, że ten żal i smutek nigdy nie minie..

A to chyba z reguły jest tak, że chce się szybko znowu sama tak mam, bo zaraz mi po głowie chodzi ile to będzie trwało itp itd ale staram się o tym obsesyjnie nie myśleć 🙈a tak w ogóle to przykre, że tak duzo nas jest ja straciłam a miesiąc po mnie żona mojego brata to już nawet statystykę przekroczyłyśmy..
Mi lekarze mówią że pierwsza ciąża bardzo często kończy się poronieniem A potem jest ok 😊

Podziwiam Cię i życzę z całego serca żeby się udało [emoji8] ja po 1 miałam wrażenie, że ten żal i smutek nigdy nie minie..
Ja bardzo przeżyłam 3 i 4 stratę po tej jakoś szybko się pozbierałam. Po stracie w zeszłym roku byłam o krok od śmierci. Nie chciało mi się żyć nie nie chciałam słyszeć o żadnej ciąży. Wychodziłam z domu z nadzieją że już nie wrócę aż pewnego dnia ktoś nade mną czuwał bo wpadłabym pod tramwaj.

reklama
Kurde ale skoki tsh masakra ... też mam niedoczynność.

Do góry