reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja mam dla Was pytanie bo widziałam temat o słynnym duphastonie.. moje cykle +/- 32 dni, dupka zaczynam brać od 14dc przez kolejne 10 dni.. I moje pytanie bo słyszałam że trzeba go brać po owu A ja biorę przed bo około 16 powinnam mieć owu. Ogólnie moje pęcherzyki nie pękają I twarzą się torbiele lekarz twierdzi że to ma tak być I że mam się starać. Ja mam wrażenie że może to wina stosowania go przed owu.. miała ktoras z Was tak? ☹

reklama
Tak to się zgodzę ale każdy lekarz mówi że poniżej 5 beta to brak ciąży potem zależy od kobiety czy jest cierpliwa czy nie sprawdza z ciekawości czy rośnie czy po prostu taka jej uroda że beta hcg zamiast mieć 0 czy 0.5 to ma 2 lub ponad 2. U mnie beta Be ciąży wychodzi 0.5
Jakieś normy muszą sobie przyjąć, stąd to 5.

Ja mam dla Was pytanie bo widziałam temat o słynnym duphastonie.. moje cykle +/- 32 dni, dupka zaczynam brać od 14dc przez kolejne 10 dni.. I moje pytanie bo słyszałam że trzeba go brać po owu A ja biorę przed bo około 16 powinnam mieć owu. Ogólnie moje pęcherzyki nie pękają I twarzą się torbiele lekarz twierdzi że to ma tak być I że mam się starać. Ja mam wrażenie że może to wina stosowania go przed owu.. miała ktoras z Was tak? [emoji852]
Duphaston w dawce 20mg dziennie nie blokuje owu. Ja brałam od 16dc do 25dc i cykle trwały 30 dni zamiast ponad 40 dni a nawet 50 dni.

Ja mam dla Was pytanie bo widziałam temat o słynnym duphastonie.. moje cykle +/- 32 dni, dupka zaczynam brać od 14dc przez kolejne 10 dni.. I moje pytanie bo słyszałam że trzeba go brać po owu A ja biorę przed bo około 16 powinnam mieć owu. Ogólnie moje pęcherzyki nie pękają I twarzą się torbiele lekarz twierdzi że to ma tak być I że mam się starać. Ja mam wrażenie że może to wina stosowania go przed owu.. miała ktoras z Was tak? ☹
Niestety z własnego doswiadczenia nie pomogę, bo brałam duphaston od 18 dc, ale wydaje mi się, że samo stosowanie duphastonu przed owu nie powoduje szkód w tym sensie, że nawet sama ulotka dopuszcza stosowanie go w ciągu cyklu a nie tylko na koniec. Pozostaje pytanie czy akurat w przypadku Twojego organizmu jest to odpowiednie leczenie... Może jeszcze się z innym lekarzem skonsultuj? Poniżej link do ulotki, od str 7 są różne sposoby dawkowania: https://pub.rejestrymedyczne.csioz.gov.pl/Pobieranie.ashx?type=10089-u&AspxAutoDetectCookieSupport=1

Cześć dziewczyny. Pierwszy raz będę się tu udzielać ale mam pytanie do Was , czy którejś z Was udało się za pierwszym razem. Moja historia jedt dość dluga przez ponad rok nie miałam jajeczkowania , w tym miesiącu dzięki Aromek dostałam zielone światło , była podwójna owulacja (mąż myślał że jestem w ciąży taka szczęśliwa wyszłam z gabinetu) Jest jakiś cień szans czy mam się nie nastawiac ? Lekarz kazał mi przyjechać w poniedziałek, ale wydaje mi się że to za szybko żeby cos zobaczył. Obecnie 18 dc

Jak na tę chwilę jestem w tej szczęśliwej grupie w której udało się za pierwszym strzałem 😃 dwa testy pozytywne, pierwsza beta prawidłowa i jutro dla porównania będę robiła drugi raz..

Trzeba brać 1/2 dni po owu

Niestety z własnego doswiadczenia nie pomogę, bo brałam duphaston od 18 dc, ale wydaje mi się, że samo stosowanie duphastonu przed owu nie powoduje szkód w tym sensie, że nawet sama ulotka dopuszcza stosowanie go w ciągu cyklu a nie tylko na koniec. Pozostaje pytanie czy akurat w przypadku Twojego organizmu jest to odpowiednie leczenie... Może jeszcze się z innym lekarzem skonsultuj? Poniżej link do ulotki, od str 7 są różne sposoby dawkowania: https://pub.rejestrymedyczne.csioz.gov.pl/Pobieranie.ashx?type=10089-u&AspxAutoDetectCookieSupport=1
Właśnie idę w poniedziałek do nowego lekarza i we wtorek do mojego stałego ciekawa jestem co mi powiedzą bo będę w jednym czasie tzn akurat przed owu😀

Możliwe że test wadliwy bo jest to po prostu nierealne ale dobrze ze zrobiła betę bo napewno ciąża. Nawet test o czułości 10 nie ma prawa pokazać cień cienia a co mówić o teście z czułością 25.
Chyba że wynik bety wyszedł inny niż był w rzeczywistości. Coz pomyłki czy też błędy się zdarzają... Mi wyszedl pierwszy cień w czwartek i w piątek więc poleciałam po drugim teście na betę a wynik był negatywny. W sobotę mialam zakrapiana impreze wstałam rano w niedzielę lekko skołowana, ale miałam jeszcze kilka testów więc zrobiłam, bo co mi szkodzi i jakie było moje zdziwienie jak wyszły dwie kreski. W poniedziałek zrobiłam kolejna betę w innym laboratorium i była już ponad 60 ml/ul .

reklama
Do góry