reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Gdzieś jedna z kobiet pisała, że jej test wykrył bete 2,5 więc chyba jednak ma prawo wyjść cień na teście
Poczytaj sobie o tym. Nie ma takiej możliwości. Jeśli test jest o czułości 10 to minimum 10 musi być w moczu nie w krwi a jak ty masz 7.31 a test robiłaś 25 to już wogule nie ma szans. Samo to mówi o tym że jak jest jest o czułości 25 to znaczy że w moczu musi mieć minimum 25-30 bo to co jest we krwi to w moczu jest dopiero połowę lub nawet mniej.

Co do bety to możesz zrobić w pon a potem jeszcze w środę lub czwartek i wtedy ewentualnie sprawdzić przyrost bo dzisiaj beta a później dopiero w poniedziałek nic ci nie powie.
To co powiesz na to, że zrobiłam bete po czym przyszłam do domu i zrobiłam test ciazowy o czułości 25mlU i znowu wyszła mi widoczna kreska? Według Ciebie przecież to nierealne
Ja sobie tego nie wymyśliłam, bete miałam o 16:20, a test robiłam po 17:00 I jest wyraźna kreska...tyle testów by się myliło według Twojej teorii?

Ostatnia edycja:
Oj nie zgodzę się z Tobą. Dużo, jest dziewczyn które robią test, on wycjdoze a bety po 7-9.
Poczytaj sobie o tym. Nie ma takiej możliwości. Jeśli test jest o czułości 10 to minimum 10 musi być w moczu nie w krwi a jak ty masz 7.31 a test robiłaś 25 to już wogule nie ma szans. Samo to mówi o tym że jak jest jest o czułości 25 to znaczy że w moczu musi mieć minimum 25-30 bo to co jest we krwi to w moczu jest dopiero połowę lub nawet mniej.

Gdzieś jedna z kobiet pisała, że jej test wykrył bete 2,5 więc chyba jednak ma prawo wyjść cień na teście
Ja nie wierzę w takie coś... Dla mnie to czysty przypadek albo wadliwy test - w sensie test, który wyszedł im w produkcji jakiś po prostu ekstra czuły, a tak normalnie to takich wartości nie wykrywa :D Ale jeśli beta była 2,5 we krwi to w moczu niestety jej nie było w ogóle w takim przypadku 🤷🏼‍♀️ Test nie miałby nawet czego w tym moczu wykryć tak naprawdę.

No ale nie musisz się nad tym zastanawiać, bo masz pozytywną betę :) Teraz trzeba sprawdzić Przyrost i dbać o siebie :)

Ja nie wierzę w takie coś... Dla mnie to czysty przypadek albo wadliwy test - w sensie test, który wyszedł im w produkcji jakiś po prostu ekstra czuły, a tak normalnie to takich wartości nie wykrywa :D Ale jeśli beta była 2,5 we krwi to w moczu niestety jej nie było w ogóle w takim przypadku.
Beta we krwi 2.5 to jest uznawane jako brak ciąży bo ciąża jest od 5 wzwyż.

Beta we krwi 2.5 to jest uznawane jako brak ciąży bo ciąża jest od 5 wzwyż.
To już abstrahując od tego :D Chodziło mi tylko o sam przykład, który został podany, że test pokazał kreskę przy becie 2,5. Chociaz zdarzają się oczywiscie przypadki, ze beta jest 2 z hakiem już jako oznaka ciąży i potem prawidłowo rośnie :)

reklama
To już abstrahując od tego :D Chodziło mi tylko o sam przykład, który został podany, że test pokazał kreskę przy becie 2,5. Chociaz zdarzają się oczywiscie przypadki, ze beta jest 2 z hakiem już jako oznaka ciąży i potem prawidłowo rośnie :)
Tak to się zgodzę ale każdy lekarz mówi że poniżej 5 beta to brak ciąży potem zależy od kobiety czy jest cierpliwa czy nie sprawdza z ciekawości czy rośnie czy po prostu taka jej uroda że beta hcg zamiast mieć 0 czy 0.5 to ma 2 lub ponad 2. U mnie beta Be ciąży wychodzi 0.5

Do góry