reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dzieczyny jestem po badaniu drożności sono hsg - nie bolało nic zupełnie! Jajowod drozny z czego się niewiarygodnie mocno cieszę! Ale znaleziony polip w macicy i do usunięcia za miesiąc. Miała któraś z was polipy?
Cudnie że drożny :)
Ja miałam polip 7 lat temu usuwany ) w szpitalu byłam dosłownie 5 godzin. To było w sierpniu a w grudniu ujrzałam pierwszy raz w życiu dwie grube krechy . Także po jego usunięcie rzeczywiście coś się u ciebie ruszt ✊❤️

To skąd wiedziałaś że to okres skoro ciągle krwawiłaś? Ja krwawiłam tylko tydzień po zabiegu a potem plamiłam na brązowo kolejne 3 tyg i koniec, a wczoraj czerwona krew.
Ja krwawiłam praktycznie do 6 tygodni od zabiegu co myślałam, że koniec to od nowa. Okres przyszedł po 4 tygodniach i trwał 12 dni [emoji86] i sama się już martwiłam bo jeszcze kilka dni temu też miałam taka żywa krew, minęło 6 tygodni i jak ręka odjął. Idę właśnie na konsultacje wyników do innego lekarza.

To skąd wiedziałaś że to okres skoro ciągle krwawiłaś? Ja krwawiłam tylko tydzień po zabiegu a potem plamiłam na brązowo kolejne 3 tyg i koniec, a wczoraj czerwona krew.

Bo te okresowe krwawienie było mocniejsze plus ból brzucha, krzyża i piersi jak w normalnym cyklu. A tamto to było krwawienie, przerwa np. Pół dnia, dzień plamienie, krwawienie.

Moja mama też by już chciała wnuka i też zawsze doszukuje się jakiś zwiastunów po moim wyglądzie ☺najgorsze są jednak pytania, dociekania i wracanie się osób trzecich, a dla mnie znowuż najgorsze jest to, że moja szwagierka z dzieckiem mieszka z nami (mały ma 10 m-cy) i na okrągło będąc na macierzyńskim spotyka sie z koleżankami które też mają dzieci, niby nie przebywam z nimi, ale często pada pytanie w moją stronę : "a wy kiedy będziecie się starać?"
Jest mi wtedy przykro, ogarnia mnie złość, bo nie chce mi się każdemu tłumaczyć że staramy sie juz rok, że raz poroniłam, że serce mi pęka z każdym nadejściem @...Dlatego mam to samo podejście, nawet jeśli Bóg da i będę w ciąży to powiadomię wszystkich dopiero jak będzie po mnie widać wizualnie.
Doskonale rozumiem, a ja po swoich doświadczeniach najchętniej zamknęłabym się w domu na cały czas ciąży i nikomu o niczym nie mówiła i dopiero z maluszkiem bym się pokazała 😀

Ehh przyszły mi wyniki badań. TSH 2,035 (wiec chyba spoko?), a beta <1 mlU/mL także jednak nic z tego 🤷🏻‍♀️ Tylko nie rozumiem, co się stało że tak mi się rozregulował nagle cykl od czasu jak zaczęliśmy się starać. Teraz mam 3 dni opóźnienia, a @ dalej nie ma, miesiąc temu miałam 10 dni spóźnienia, a jeszcze od 2 miesiecy temu wstecz idealne cykle po 28 dni... co za paradoks, dający tylko złudne nadzieje 🤷🏻‍♀️ Nie wiem co o tym myśleć. No ale cóż... działamy dalej w takim razie. 💪 gratulacje dla wszystkich z dwoma kreseczkami w tym miesiącu! 😘

Ehh przyszły mi wyniki badań. TSH 2,035 (wiec chyba spoko?), a beta mL także jednak nic z tego [emoji2370] Tylko nie rozumiem, co się stało że tak mi się rozregulował nagle cykl od czasu jak zaczęliśmy się starać. Teraz mam 3 dni opóźnienia, a @ dalej nie ma, miesiąc temu miałam 10 dni spóźnienia, a jeszcze od 2 miesiecy temu wstecz idealne cykle po 28 dni... co za paradoks, dający tylko złudne nadzieje [emoji2370] Nie wiem co o tym myśleć. No ale cóż... działamy dalej w takim razie. [emoji123] gratulacje dla wszystkich z dwoma kreseczkami w tym miesiącu! [emoji8]
Ja też tak miałam. Zaczęłam się starać szukałam objawów owu potem ciąży stresowałam się plamienia w środku cyklu były a teraz jak wzięłam na luz wrzuciłam. Nie przejmuje się niczym sex dla przyjemności i nie mam żadnych objawów owu ani ciąży wyszukanych bo i tak z tego nic nie było i mam teraz spokój. Jestem pod kontrolą kliniki i będzie co ma być nie mam na to wpływu.

Ja właśnie byłam na konsultacji u innego lekarza, drugi wykluczył zespół antyfosfolipidowy, ale powiedział, że po teście wdrazyc heparyne ze względu na pai. Tylko tsh zaczęło mi skakać i muszę jeszcze do endokrynologa, miała tak któraś z was po poronieniu?
I też potwierdził teorie żeby poczekać 2 cykle od zabiegu i próbować

Ja chyba muszę zbadać tsh z ciekawości skoro może skakać po poronieniu.
Ja właśnie byłam na konsultacji u innego lekarza, drugi wykluczył zespół antyfosfolipidowy, ale powiedział, że po teście wdrazyc heparyne ze względu na pai. Tylko tsh zaczęło mi skakać i muszę jeszcze do endokrynologa, miała tak któraś z was po poronieniu?
I też potwierdził teorie żeby poczekać 2 cykle od zabiegu i próbować

reklama
Ale dziewczyny mnie głowa boli chyba od myślenia bo po tych wynikach zaczęłam się nakręcac i dziś nie do życia jestem

Do góry