reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Nie ma co się nastawiać po samym wyniku progesteronu ;) Ja bez ciąży po owulacji miałam w 24 dc zazwyczaj około 20, po zapłodnieniu miałam 34. Te wyniki są naprawdę bardzo różne i ten progesteron 22 przede wszystkim oznacza, że doszło do owu i z tego trzeba się cieszyć :) Trzymam kciuki!
Dzięki za sprowadzenie na ziemię 😊👊

No dziewczyny zrobiłam bete i jest 7,31 mlU ta beta bardzo niziutka, więc albo to początki albo coś jest nie tak... a TSH w dwa tygodnie brania Euthyroxu spadło mi z 5,09 do 0,55 😳😳😳
TSH ładne, chociaż może dawka za wysoka :) Koniecznie do endo iść na konsultację :) Co do bety, to chyba dobrze, skoro pozytywna! To pierwszy pomiar prawda? Robisz drugą w sobotę?

TSH ładne, chociaż może dawka za wysoka :) Koniecznie do endo iść na konsultację :) Co do bety, to chyba dobrze, skoro pozytywna! To pierwszy pomiar prawda? Robisz drugą w sobotę?
TAK to pierwszy pomiar i drugi chciałam zrobić w poniedziałek...Ale jestem w szoku, że testy wykryły taką niską bete i to testy o czułości 25mlU

TAK to pierwszy pomiar i drugi chciałam zrobić w poniedziałek...Ale jestem w szoku, że testy wykryły taką niską bete i to testy o czułości 25mlU
W poniedziałek to bez sensu kochana :) Odstęp musi być 48 h lub 72 h żeby ocenić prawidłowość przyrostu. Jak zbadasz w poniedziałek, a betę robiłaś dziś, to niestety to badanie nie powie Ci czy ciąża prawidłowo się rozwija.

Co do odstawienia leku, to nie odstawia się tylko zmniejsza stopniowo dawkę obserwując wyniki badań :) Zwłaszcza w ciąży gdzie TSH bardzo skacze. Niespełna 0,6 to nie jest za nisko w ciąży. To jeszcze Ci wzrośnie w ciągu kilku tygodni :)

Ostatnia edycja:
Pytam bo też zwykle miałam progesteron ok 20 a teraz biorę duphaston drugi cykl, ciekawe czy to coś da
Ja progesteron zawsze miałam ładny w badaniach a mimo to bez duphastonu nie miałam regularnych @ lub nie miałam ich wcale 🤷🏼‍♀️ Metformina trochę pomagała, ale ostatecznie te cykle były bardzo dziwne i nieregularne. Duphaston potęgował mi PMS od pewnego momentu niestety, tak podejrzewam. Ale w tym cyklu co się udało przedłużyłam jego branie do terminu @, ale już na 6 dni przed terminem miałam dwie kreski :) Normalnie odstawiałam duphaston w 28 dc. Zastanawiam się czy nie przez to tak długo się nie udawało, że go odstawiałam zamiast brać do wystąpienia krwawienia 🤷🏼‍♀️

reklama
W poniedziałek to bez sensu kochana :) Odstęp musi być 48 h lub 72 h żeby ocenić prawidłowość przyrostu. Jak zbadasz w poniedziałek, a betę robiłaś dziś, to niestety to badanie nie powie Ci czy ciąża prawidłowo się rozwija.

Co do odstawienia leku, to nie odstawia się tylko zmniejsza stopniowo dawkę obserwując wyniki badań :) Zwłaszcza w ciąży gdzie TSH bardzo skacze. Niespełna 0,6 to nie jest za nisko w ciąży. To jeszcze Ci wzrośnie w ciągu kilku tygodni :)
To musiałabym jutro sobie umówić konsultacje z moim endo, bo na pewno dawkę leku teraz mam za dużą...zbicie TSH zajęło mi raptem 2 tygodnie, a brałam Euthyrox 50 1 dzień jedną tabletkę, drugi dzień 1,5 tabletki i tak na zmianę
Nie za niska ta beta? Jak myślisz? Poziom 7 to nawet u mnie w lab nie uznaje jako ciążę

Do góry