bleucoco
Fanka BB :)
Tak. Od kwietnia 2019 a zaszłam w styczniu 2020. Staraliśmy się od listopada 2018.Brałaś duphaston w czasie starań?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Od kwietnia 2019 a zaszłam w styczniu 2020. Staraliśmy się od listopada 2018.Brałaś duphaston w czasie starań?
Aromek brałam 2-6 dniach cyklu po 2 tabletki, 15 dnia cyklu miałam wizytę powiedzial że jest zielone światło i do czwartku mamy działaćBierzesz aromek od dzisiaj?
Ja tak brałam od 16 dc i od razu miałam owulacje. Zaszłam w pierwszym cyklu trafionym w owulacje na aromku
Dzięki za sprowadzenie na ziemięNie ma co się nastawiać po samym wyniku progesteronu Ja bez ciąży po owulacji miałam w 24 dc zazwyczaj około 20, po zapłodnieniu miałam 34. Te wyniki są naprawdę bardzo różne i ten progesteron 22 przede wszystkim oznacza, że doszło do owu i z tego trzeba się cieszyć Trzymam kciuki!
TSH ładne, chociaż może dawka za wysoka Koniecznie do endo iść na konsultację Co do bety, to chyba dobrze, skoro pozytywna! To pierwszy pomiar prawda? Robisz drugą w sobotę?No dziewczyny zrobiłam bete i jest 7,31 mlU ta beta bardzo niziutka, więc albo to początki albo coś jest nie tak... a TSH w dwa tygodnie brania Euthyroxu spadło mi z 5,09 do 0,55
TAK to pierwszy pomiar i drugi chciałam zrobić w poniedziałek...Ale jestem w szoku, że testy wykryły taką niską bete i to testy o czułości 25mlUTSH ładne, chociaż może dawka za wysoka Koniecznie do endo iść na konsultację Co do bety, to chyba dobrze, skoro pozytywna! To pierwszy pomiar prawda? Robisz drugą w sobotę?
Mega się cieszę, że to Tsh tak spadło teraz muszę odstawić lek, bo to trochę za nisko przy ciążyTSH ładne, chociaż może dawka za wysoka Koniecznie do endo iść na konsultację Co do bety, to chyba dobrze, skoro pozytywna! To pierwszy pomiar prawda? Robisz drugą w sobotę?
W poniedziałek to bez sensu kochana Odstęp musi być 48 h lub 72 h żeby ocenić prawidłowość przyrostu. Jak zbadasz w poniedziałek, a betę robiłaś dziś, to niestety to badanie nie powie Ci czy ciąża prawidłowo się rozwija.TAK to pierwszy pomiar i drugi chciałam zrobić w poniedziałek...Ale jestem w szoku, że testy wykryły taką niską bete i to testy o czułości 25mlU
Pytam bo też zwykle miałam progesteron ok 20 a teraz biorę duphaston drugi cykl, ciekawe czy to coś daTak. Od kwietnia 2019 a zaszłam w styczniu 2020. Staraliśmy się od listopada 2018.
Ja progesteron zawsze miałam ładny w badaniach a mimo to bez duphastonu nie miałam regularnych @ lub nie miałam ich wcale Metformina trochę pomagała, ale ostatecznie te cykle były bardzo dziwne i nieregularne. Duphaston potęgował mi PMS od pewnego momentu niestety, tak podejrzewam. Ale w tym cyklu co się udało przedłużyłam jego branie do terminu @, ale już na 6 dni przed terminem miałam dwie kreski Normalnie odstawiałam duphaston w 28 dc. Zastanawiam się czy nie przez to tak długo się nie udawało, że go odstawiałam zamiast brać do wystąpienia krwawieniaPytam bo też zwykle miałam progesteron ok 20 a teraz biorę duphaston drugi cykl, ciekawe czy to coś da
To musiałabym jutro sobie umówić konsultacje z moim endo, bo na pewno dawkę leku teraz mam za dużą...zbicie TSH zajęło mi raptem 2 tygodnie, a brałam Euthyrox 50 1 dzień jedną tabletkę, drugi dzień 1,5 tabletki i tak na zmianęW poniedziałek to bez sensu kochana Odstęp musi być 48 h lub 72 h żeby ocenić prawidłowość przyrostu. Jak zbadasz w poniedziałek, a betę robiłaś dziś, to niestety to badanie nie powie Ci czy ciąża prawidłowo się rozwija.
Co do odstawienia leku, to nie odstawia się tylko zmniejsza stopniowo dawkę obserwując wyniki badań Zwłaszcza w ciąży gdzie TSH bardzo skacze. Niespełna 0,6 to nie jest za nisko w ciąży. To jeszcze Ci wzrośnie w ciągu kilku tygodni