reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dzieczyny jestem po badaniu drożności sono hsg - nie bolało nic zupełnie! Jajowod drozny z czego się niewiarygodnie mocno cieszę! Ale znaleziony polip w macicy i do usunięcia za miesiąc. Miała któraś z was polipy?
Cudnie że drożny :)
Ja miałam polip 7 lat temu usuwany ) w szpitalu byłam dosłownie 5 godzin. To było w sierpniu a w grudniu ujrzałam pierwszy raz w życiu dwie grube krechy . Także po jego usunięcie rzeczywiście coś się u ciebie ruszt ✊❤️

To skąd wiedziałaś że to okres skoro ciągle krwawiłaś? Ja krwawiłam tylko tydzień po zabiegu a potem plamiłam na brązowo kolejne 3 tyg i koniec, a wczoraj czerwona krew.
Ja krwawiłam praktycznie do 6 tygodni od zabiegu co myślałam, że koniec to od nowa. Okres przyszedł po 4 tygodniach i trwał 12 dni [emoji86] i sama się już martwiłam bo jeszcze kilka dni temu też miałam taka żywa krew, minęło 6 tygodni i jak ręka odjął. Idę właśnie na konsultacje wyników do innego lekarza.

To skąd wiedziałaś że to okres skoro ciągle krwawiłaś? Ja krwawiłam tylko tydzień po zabiegu a potem plamiłam na brązowo kolejne 3 tyg i koniec, a wczoraj czerwona krew.

Bo te okresowe krwawienie było mocniejsze plus ból brzucha, krzyża i piersi jak w normalnym cyklu. A tamto to było krwawienie, przerwa np. Pół dnia, dzień plamienie, krwawienie.

Moja mama też by już chciała wnuka i też zawsze doszukuje się jakiś zwiastunów po moim wyglądzie ☺najgorsze są jednak pytania, dociekania i wracanie się osób trzecich, a dla mnie znowuż najgorsze jest to, że moja szwagierka z dzieckiem mieszka z nami (mały ma 10 m-cy) i na okrągło będąc na macierzyńskim spotyka sie z koleżankami które też mają dzieci, niby nie przebywam z nimi, ale często pada pytanie w moją stronę : "a wy kiedy będziecie się starać?"
Jest mi wtedy przykro, ogarnia mnie złość, bo nie chce mi się każdemu tłumaczyć że staramy sie juz rok, że raz poroniłam, że serce mi pęka z każdym nadejściem @...Dlatego mam to samo podejście, nawet jeśli Bóg da i będę w ciąży to powiadomię wszystkich dopiero jak będzie po mnie widać wizualnie.
Doskonale rozumiem, a ja po swoich doświadczeniach najchętniej zamknęłabym się w domu na cały czas ciąży i nikomu o niczym nie mówiła i dopiero z maluszkiem bym się pokazała 😀

Ehh przyszły mi wyniki badań. TSH 2,035 (wiec chyba spoko?), a beta <1 mlU/mL także jednak nic z tego 🤷🏻‍♀️ Tylko nie rozumiem, co się stało że tak mi się rozregulował nagle cykl od czasu jak zaczęliśmy się starać. Teraz mam 3 dni opóźnienia, a @ dalej nie ma, miesiąc temu miałam 10 dni spóźnienia, a jeszcze od 2 miesiecy temu wstecz idealne cykle po 28 dni... co za paradoks, dający tylko złudne nadzieje 🤷🏻‍♀️ Nie wiem co o tym myśleć. No ale cóż... działamy dalej w takim razie. 💪 gratulacje dla wszystkich z dwoma kreseczkami w tym miesiącu! 😘

Ehh przyszły mi wyniki badań. TSH 2,035 (wiec chyba spoko?), a beta mL także jednak nic z tego [emoji2370] Tylko nie rozumiem, co się stało że tak mi się rozregulował nagle cykl od czasu jak zaczęliśmy się starać. Teraz mam 3 dni opóźnienia, a @ dalej nie ma, miesiąc temu miałam 10 dni spóźnienia, a jeszcze od 2 miesiecy temu wstecz idealne cykle po 28 dni... co za paradoks, dający tylko złudne nadzieje [emoji2370] Nie wiem co o tym myśleć. No ale cóż... działamy dalej w takim razie. [emoji123] gratulacje dla wszystkich z dwoma kreseczkami w tym miesiącu! [emoji8]
Ja też tak miałam. Zaczęłam się starać szukałam objawów owu potem ciąży stresowałam się plamienia w środku cyklu były a teraz jak wzięłam na luz wrzuciłam. Nie przejmuje się niczym sex dla przyjemności i nie mam żadnych objawów owu ani ciąży wyszukanych bo i tak z tego nic nie było i mam teraz spokój. Jestem pod kontrolą kliniki i będzie co ma być nie mam na to wpływu.

Ja właśnie byłam na konsultacji u innego lekarza, drugi wykluczył zespół antyfosfolipidowy, ale powiedział, że po teście wdrazyc heparyne ze względu na pai. Tylko tsh zaczęło mi skakać i muszę jeszcze do endokrynologa, miała tak któraś z was po poronieniu?
I też potwierdził teorie żeby poczekać 2 cykle od zabiegu i próbować

Ja chyba muszę zbadać tsh z ciekawości skoro może skakać po poronieniu.
Ja właśnie byłam na konsultacji u innego lekarza, drugi wykluczył zespół antyfosfolipidowy, ale powiedział, że po teście wdrazyc heparyne ze względu na pai. Tylko tsh zaczęło mi skakać i muszę jeszcze do endokrynologa, miała tak któraś z was po poronieniu?
I też potwierdził teorie żeby poczekać 2 cykle od zabiegu i próbować

reklama
Ale dziewczyny mnie głowa boli chyba od myślenia bo po tych wynikach zaczęłam się nakręcac i dziś nie do życia jestem

Do góry