reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

8 dpo. W tamtym cyklu było 19.61 i niestety nie pyklo lekarka była zadowolona z tego wyniku bardzo [emoji2368]
Ja 10 albo 11 dpo miałam tak.
Mocno trzymam kciuki!
Screenshot_20200622-144156.jpeg

reklama
Progesteron ostatnio miałam

Ja 125 bo w lutym skończyła mi do 4.20 w kwietniu 1.38 teraz 0.59 nigdy nie miałam tak niskiego tsh. Nawet w liceum jak się nie leczylam miałam powyżej 3. Ale ogólnie się bardzo dobrze czuje więc spoko.troche prolaktyna mi podskoczyla widzę. Ale może dlatego że dzień wcześniej byłam w pracy 12h na nogach i trochę stresujące dzień był. Niby miał być cykl bezowulacyjny ciekawe bo progesteron lepszy niż w poprzednim cyklu [emoji2368] czyli owulacja była tak jak myślałam?
Jeśli się dobrze czujesz to taki wynik tsh jest w porządku. Ja też się super czuję przy tak niskim wyniku.

Co do PRL to ona wyszła podwyższona bo 12h na nogach stres zmęczenie to wszystko wpływa na poziom PRL niestety także tym się nie przejmuj.

Jeśli wynik progesteronu jest minimum 10 i robiony max 8dpo to owulacja była.

Hej, dzięki że pytasz. Dopiero teraz odpisuje bo w sumie to ja już nie wiem co mam pisać. Zwariuję przez to wszystko. Niby tydzień temu miałam owulacje, progesteron we wtorek 14, temperatura jak po owulacji a wczoraj po południu zalało mnie krwią, czerwoną, normalną krwią. Jeden tampon zużyty a potem tyle co nic brązowo, dzisiaj to mogłabym rzec że nie mam okresu albo jakieś brązowe plamienie ewentualnie. Nie możliwe jest żeby to były resztki po poronieniu bo to już 5 tyg no i krew była żywo czerwona, a wcześniej przez tydzień już nic mi nie leciało.
Czekam do jutra, bo u mnie często tak dwa dni trwa zanim przychodzi to właściwe krwawienie no ale zadzwoniłam już do ginekologa i umówiłam się na monitoring na 8 lipca, nawet jeśli to nie okres to dłużej nie wytrzymam bez wizyty.
Nie wiem czy możliwy jest okres przy progesteronie 14?? Czuję się głupia 🙉🙈🤦‍♀️🤷‍♀️
Faktycznie dość dziwnie. Ja pamietam jak spanikowałam trochę bo dostałam niecałe piec tygodni po porodzie krwawienia. Cały czas byłam w połogu, ale krwawienie się skończyło i nagle po tygodniu znowu się zaczęło. Okazało się wtedy, że właśnie przyszła @ i była dużo krótsza niż zwykle ale bardzo obfita. Żeby nie ten progesteron to powiedziałabym, że bardzo możliwe, że to @, ale progesteron faktycznie wysoki.

Faktycznie dość dziwnie. Ja pamietam jak spanikowałam trochę bo dostałam niecałe piec tygodni po porodzie krwawienia. Cały czas byłam w połogu, ale krwawienie się skończyło i nagle po tygodniu znowu się zaczęło. Okazało się wtedy, że właśnie przyszła @ i była dużo krótsza niż zwykle ale bardzo obfita. Żeby nie ten progesteron to powiedziałabym, że bardzo możliwe, że to @, ale progesteron faktycznie wysoki.
Ja po poronieniu okres dostałam gdzieś po 6 tyg. Może to jakieś krwawienie po owulacji ?

Taki żarcik to był[emoji6] ja się miałam nie nakręcać ale co mam zrobić że już bym chciała wiedzieć[emoji23] cykle 28 dni. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i za każdą z nas na tym forum. A najbardziej za osoby które straciły ciążę... Jestem pewna że dla każdej z nas zaświeci słońce [emoji4]
Ilu dniowe cykle? Przepraszam nic nie chce psuć, żebyś nie myślała, trzymam mocno ksuki za każdą z nas, ale ja się tak nakręciłam w zeszłym miesiącu, byłam pewna że się udało, że teraz te wszystkie objawy porównuję i mi idzie bardziej w @, ale jak tu spojrzeć to każda ma inne objawy, dla jednej te same objawy są na @ co u drugiej na ciążę[emoji3590]

Ja jestem po wizycie u gino, po raz kolejny usłyszałam że ze mną wszystko ok jedynie co to chyba mam początki hemochromatozy ale musze to bardziej zgiagnozowac i unikać żelaza bo za dużo go gromadze, ale gino pow ze ta choroba nie przeszkadza w zachodzeniu w ciążę :) kazała wrzucić na luz i starac się jeszcze pół roku i dopiero po tym czasie przyjść

Hej, dzięki że pytasz. Dopiero teraz odpisuje bo w sumie to ja już nie wiem co mam pisać. Zwariuję przez to wszystko. Niby tydzień temu miałam owulacje, progesteron we wtorek 14, temperatura jak po owulacji a wczoraj po południu zalało mnie krwią, czerwoną, normalną krwią. Jeden tampon zużyty a potem tyle co nic brązowo, dzisiaj to mogłabym rzec że nie mam okresu albo jakieś brązowe plamienie ewentualnie. Nie możliwe jest żeby to były resztki po poronieniu bo to już 5 tyg no i krew była żywo czerwona, a wcześniej przez tydzień już nic mi nie leciało.
Czekam do jutra, bo u mnie często tak dwa dni trwa zanim przychodzi to właściwe krwawienie no ale zadzwoniłam już do ginekologa i umówiłam się na monitoring na 8 lipca, nawet jeśli to nie okres to dłużej nie wytrzymam bez wizyty.
Nie wiem czy możliwy jest okres przy progesteronie 14?? Czuję się głupia 🙉🙈🤦‍♀️🤷‍♀️

Ja krwawiłam praktycznie do 6 tygodni od zabiegu co myślałam, że koniec to od nowa. Okres przyszedł po 4 tygodniach i trwał 12 dni 🙉 i sama się już martwiłam bo jeszcze kilka dni temu też miałam taka żywa krew, minęło 6 tygodni i jak ręka odjął. Idę właśnie na konsultacje wyników do innego lekarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry