reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Przykro mi 😘 tym bardziej bądź ostrożna
Tylko ciekawi mnie - czemu mamy zacząć brać tak późno? 19 dc? 20 dc?
z tego co tu czytam to dziewczyny zaczynaja brać zaraz po owu
Ja też miałam zalecenie brać od 18 dc. Cykle miałam 31 dniowe i miałam brać od kilka dni po możliwej owu.

reklama
Myślę, że na razie wpływ na płodność zostaw na boku i zdiagnozuj wirusa i zmiany w szyjce macicy. Grupa 3 w cytologii nie świadczy o niczym dobrym. Link do: Wirus HPV (human Papillomavirus) | Synevo
Wiem, wiem oczywiście że teraz starania przesunę dopóki tego nie wyjasnie. Nie będę siebie a już tym bardziej dziecka narażać.
Chodzi mi o to czy skoro do tej pory nie wychodziło to czy hpv mógł mieć wpływ jakiś.
Dopytam oczywiście lekarza o wszystko w następnym tygodniu :)

Z tymi cytologiami to roznie bywa... powtorz cytologie zeby miec pewnosc. Do mnie po pol roku zadzwonili ze wynik zly i kazali w ciagu 10 dni przyjechac na drugi, gdzie w miedzyczasie powtorzylam bo nie moglam sie doprosic i wynik byl prawidlowy.
I kazali ci coś w tym kierunku robić? Mi już kiedyś wykazało hpv a potem rok później już nie. Teraz po 3 latach znowu podobna sytuacja więc w przyszłym tygodniu robię kolejne badania i zobaczymy.

Przykro mi 😘 tym bardziej bądź ostrożna
Tylko ciekawi mnie - czemu mamy zacząć brać tak późno? 19 dc? 20 dc?
z tego co tu czytam to dziewczyny zaczynaja brać zaraz po owu
No właśnie , jakoś późno tak . Ja nie zapytałam gin, bo wydawało mi się, ze widocznie tak ma być , a potem doczytałam, ze dziewczyny biorą znacznie wcześniej i dłużej .
Ja też jak zaszłam to nie odstawiłam duphastonu i ostatecznie lekarz kazał brać aż do II trymestru żeby nie ryzykować szoku dla organizmu z odstawienia :)
Nie odstawiam wiec, nie wybaczyłaby sobie, jakby coś się stało tylko dlatego , ze nie wzięłam durnej tabletki .

No właśnie , jakoś późno tak . Ja nie zapytałam gin, bo wydawało mi się, ze widocznie tak ma być , a potem doczytałam, ze dziewczyny biorą znacznie wcześniej i dłużej .

Nie odstawiam wiec, nie wybaczyłaby sobie, jakby coś się stało tylko dlatego , ze nie wzięłam durnej tabletki .
No dokładnie. A duphaston można brać do czasu wystąpienia @, w sensie, że @ i tak przyjdzie na duphastonie mimo brania w braku ciąży, także możesz być spokojna.

Apropo tych testów owulacyjnych z allegro one nie działają już tak jak kiedyś.
Sa bardzo słabo nasycone i nawet ta kontrolna kreska jest kiepska . Za miesiąc wypróbuję jakieś inne bo te tym razem okazały się słabe. A kiedyś były świetne

Do mnie dzisiaj ginekolog zadzwonił, że z ostatniej cytologii wyszła grupa 3 i podejrzenie HPV. W przyszłym tyg na kolejne badania idę.
Ma któraś z was doświadczenia z wirusem HPV? Wpływa to jakoś na płodność?
Ja miałam podejrzenie hpv. Zwykle na cyto miałam 2gr, a nagle spadłam do 3. Pobrali wycinki, stwierdzili że to nie rak i kazali robić cyto co pół roku. Znowu wróciłam do 2gr. To było kilka lat temu i wtedy się nie starałam. Nie wiem jaki to ma wpływ na moje aktualne starania...

reklama
Do góry