reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Przykro mi 😘 tym bardziej bądź ostrożna
Tylko ciekawi mnie - czemu mamy zacząć brać tak późno? 19 dc? 20 dc?
z tego co tu czytam to dziewczyny zaczynaja brać zaraz po owu
Ja też miałam zalecenie brać od 18 dc. Cykle miałam 31 dniowe i miałam brać od kilka dni po możliwej owu.

reklama
Myślę, że na razie wpływ na płodność zostaw na boku i zdiagnozuj wirusa i zmiany w szyjce macicy. Grupa 3 w cytologii nie świadczy o niczym dobrym. Link do: Wirus HPV (human Papillomavirus) | Synevo
Wiem, wiem oczywiście że teraz starania przesunę dopóki tego nie wyjasnie. Nie będę siebie a już tym bardziej dziecka narażać.
Chodzi mi o to czy skoro do tej pory nie wychodziło to czy hpv mógł mieć wpływ jakiś.
Dopytam oczywiście lekarza o wszystko w następnym tygodniu :)

Z tymi cytologiami to roznie bywa... powtorz cytologie zeby miec pewnosc. Do mnie po pol roku zadzwonili ze wynik zly i kazali w ciagu 10 dni przyjechac na drugi, gdzie w miedzyczasie powtorzylam bo nie moglam sie doprosic i wynik byl prawidlowy.
I kazali ci coś w tym kierunku robić? Mi już kiedyś wykazało hpv a potem rok później już nie. Teraz po 3 latach znowu podobna sytuacja więc w przyszłym tygodniu robię kolejne badania i zobaczymy.

Przykro mi 😘 tym bardziej bądź ostrożna
Tylko ciekawi mnie - czemu mamy zacząć brać tak późno? 19 dc? 20 dc?
z tego co tu czytam to dziewczyny zaczynaja brać zaraz po owu
No właśnie , jakoś późno tak . Ja nie zapytałam gin, bo wydawało mi się, ze widocznie tak ma być , a potem doczytałam, ze dziewczyny biorą znacznie wcześniej i dłużej .
Ja też jak zaszłam to nie odstawiłam duphastonu i ostatecznie lekarz kazał brać aż do II trymestru żeby nie ryzykować szoku dla organizmu z odstawienia :)
Nie odstawiam wiec, nie wybaczyłaby sobie, jakby coś się stało tylko dlatego , ze nie wzięłam durnej tabletki .

No właśnie , jakoś późno tak . Ja nie zapytałam gin, bo wydawało mi się, ze widocznie tak ma być , a potem doczytałam, ze dziewczyny biorą znacznie wcześniej i dłużej .

Nie odstawiam wiec, nie wybaczyłaby sobie, jakby coś się stało tylko dlatego , ze nie wzięłam durnej tabletki .
No dokładnie. A duphaston można brać do czasu wystąpienia @, w sensie, że @ i tak przyjdzie na duphastonie mimo brania w braku ciąży, także możesz być spokojna.

Apropo tych testów owulacyjnych z allegro one nie działają już tak jak kiedyś.
Sa bardzo słabo nasycone i nawet ta kontrolna kreska jest kiepska . Za miesiąc wypróbuję jakieś inne bo te tym razem okazały się słabe. A kiedyś były świetne

Do mnie dzisiaj ginekolog zadzwonił, że z ostatniej cytologii wyszła grupa 3 i podejrzenie HPV. W przyszłym tyg na kolejne badania idę.
Ma któraś z was doświadczenia z wirusem HPV? Wpływa to jakoś na płodność?
Ja miałam podejrzenie hpv. Zwykle na cyto miałam 2gr, a nagle spadłam do 3. Pobrali wycinki, stwierdzili że to nie rak i kazali robić cyto co pół roku. Znowu wróciłam do 2gr. To było kilka lat temu i wtedy się nie starałam. Nie wiem jaki to ma wpływ na moje aktualne starania...

reklama
Do góry