reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dobra dieta, luźne gatki, letnie prysznice, suplementy, zero sauny i podgrzewanych siedzeń w aucie.
Ale kochana... Nie wiem czy to wiele da, bo chyba to ty pisałaś, że twój mąż ma żylaki powrózka nasiennego? Pomoże tylko operacja usunięcia żylaków...
ja pisałam i musimy jeszcze poczekać ale na zabieg pójdzie na pewno z tym ze nie wiem czemu te wyniki są aż tak złe nie przegrzewa jąder ma luźne gatki wręcz spodenki mamy prysznic wiec kąpiele i sauna odpadają a na słońcu oboje czujemy się słabo wiec unikamy zdrowo się odżywia bo ja gotuje 🙈
Dostaje mnóstwo witamin i dupa po prostu szok zero alkoholu zero papierosów szczupła sylwetka załamka boje się ze nie wiele sie poprawi bo operacji bo tak tez może być :(

Mag1503 i tak powinno być , badanie i sprawa jasna. U mnie przez to , ze mieszkam „u królowej” , badania jakiekolwiek graniczą z cudem . Zanim bym im wytłumaczyła po co mi ten progesteron , zanim doczekałabym się jakiegokolwiek terminu , to byłabym zapewne w połowie następnego cyklu 🙄

Zazdroszczę, że chociaż wiesz, że to mniej więcej 4 dni. A u mnie może być za 4 lub za 10 i tez będzie okej. Choć teraz po takim dużym tsh, boję się, że się jeszcze bardziej wydłuży:/
To prawda, chociaż coś mam w miarę regularnie, na starość nawet krótsze mam te cykle, kiedyś bywały po 33 dni + 😉🙂

Do mnie dzisiaj ginekolog zadzwonił, że z ostatniej cytologii wyszła grupa 3 i podejrzenie HPV. W przyszłym tyg na kolejne badania idę.
Ma któraś z was doświadczenia z wirusem HPV? Wpływa to jakoś na płodność?
Dwa lata temu wyszła mi gr 3 w cytologii i HPV
cytologia wysyłana do Rzeszowa od lekarza na nfz. Poszłam na wizytę prywatnie zrobiłam ponowna cytologie z tym, że lekarka wysłała do Kielc i nic nie wyszło. Według lekarza prawdopodobnie nastąpiła pomyłka próbek , ale czy to było po pobraniu czy u nich w laboratorium to nie mam pojęcia. Ja bym na początku zweryfikowała czy drugi wynik potwierdzi HPV.

Z tymi cytologiami to roznie bywa... powtorz cytologie zeby miec pewnosc. Do mnie po pol roku zadzwonili ze wynik zly i kazali w ciagu 10 dni przyjechac na drugi, gdzie w miedzyczasie powtorzylam bo nie moglam sie doprosic i wynik byl prawidlowy.

Do mnie dzisiaj ginekolog zadzwonił, że z ostatniej cytologii wyszła grupa 3 i podejrzenie HPV. W przyszłym tyg na kolejne badania idę.
Ma któraś z was doświadczenia z wirusem HPV? Wpływa to jakoś na płodność?

Kochana ja bym na Twoim miejscu w takim wypadku brała do miesiączki... jak Bedzie zagnieżdżony zarodek i z dnia na dzień odstawisz progesteron to może dojść do poronienia... nie jestem lekarzem ale ja bym nie ryzykowała zwłaszcza ze już jedna ciąże straciłam przez niski progesteron

reklama
Do góry