reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny, miesiąc temu poroniłam (puste jajo płodowe), przez ten czas porobiłam sobie wiele badań, a dzisiaj otrzymałam kolejne wyniki. Trzy są bardzo słabe:
Androstendion 405- norma 340 (zawsze miałam z nim problem, dlatego przez kilka lat brałam antykoncepcję)
TSH 3,1 (teoretycznie w normie, ale nie w momencie starań...)
Nieszczęsna prolaktyna 59 - norma do 23

Dodam, że nadal czekam na pierwszą @ po poronieniu. Czy któraś z Was miała podobne problemy? Czy udało się to w miarę szybko wyregulować? Jutro umówię się na wizytę do mojego gin, wysłałam też prośbę do mojego byłego ginekologa -endokrynologa z prośbą o konsultacje, ale może dowiem się wcześniej już czegoś od Was :)

A w jakich lano robiłaś i jakie wyniki mialas w każdym?
No i mam wynik tsh-1,81 .. czyli idealnie , a w sobotę 3,52. Jutro czeka mnie wycieczka do innego labo, bo teraz niewiadomo któremu wynikowi wierzyć, a jakieś leki trzeba brac. Więc jeśli wynik mam ten niższy, to szansa na ciążę jeszcze jest, choć się nie spodziewam jakoś :(

ja pisałam i musimy jeszcze poczekać ale na zabieg pójdzie na pewno z tym ze nie wiem czemu te wyniki są aż tak złe nie przegrzewa jąder ma luźne gatki wręcz spodenki mamy prysznic wiec kąpiele i sauna odpadają a na słońcu oboje czujemy się słabo wiec unikamy zdrowo się odżywia bo ja gotuje [emoji85]
Dostaje mnóstwo witamin i dupa po prostu szok zero alkoholu zero papierosów szczupła sylwetka załamka boje się ze nie wiele sie poprawi bo operacji bo tak tez może być :(
Żylaki niestety uszkadzają ejakulat. Może być tak że po operacji poprawi się o milion procent. Bądź dobrej myśli, dobre nastawienie dużo pomaga.

Powiem Ci na pocieszenie, że mój miał o wiele gorsze wyniki niż twój. Miał dosłownie kilka (!) plemników o prawidłowej budowie. A w całym ejakulacie poniżej miliona, i i tak się do niczego nie nadawały.
Poszedl do urologa, zbadał hormony, usg, przeprowadził wywiad i zrobił drugie badanie nasienia. Wyszło lepsze, jednak nadal poniżej norm. Nie ma ani żylaków, hormony też w porządku, co mnie bardzo cieszy. Lekarz powiedział, żeby brać suplementy i za 12 tygodniu powtórzyć badanie nasienia. Je te suplementy i czekamy.
Dodam że lekarz powiedział, że ciąża naturalna przy jego wynikach jest jak najbardziej możliwa! Tego się trzymamy, jemy witaminy i jestesmy dobrej myśli!

Cześć Dziewczyny, Wy wiecie wszystko więc może mi podpowiecie :) W tym miesiącu dokładnie od połowy cyklu zaczęłam z polecenia lekarza brać ovarin. Po kilku dniach od rozpoczecia brania po stosunku miałam lekkie plamienia. @ Miałam dostać dzisiaj czyli 23.06 jednak już od 19.06 zaczęłam plamić zazwyczaj 2 lub 3 dnia mam bardzo obfity @ teraz to nadal sa plamienia bardziej. W sumie nie wiem co mam o tym myśleć. Czy ovarin mógł mieć już teraz na to wpływ? Lekarz twierdził, że jakiekolwiek skutki ovarinu odczuje dopiero w następnym cyklu najwcześniej.

Nie sądzę, żeby ovarin wpłynął aż tak na owu w tak krótkim czasie. Jego działanie można (ale nie trzeba, niektóre dziewczyny nic nie zauważają) zauważyć po 3 mcach od rozpoczęcia stosowania...
Poza tym to jest suplement diety... Zaden lek... Wg mnie nie ma opcji

Dziewczyny, miesiąc temu poroniłam (puste jajo płodowe), przez ten czas porobiłam sobie wiele badań, a dzisiaj otrzymałam kolejne wyniki. Trzy są bardzo słabe:
Androstendion 405- norma 340 (zawsze miałam z nim problem, dlatego przez kilka lat brałam antykoncepcję)
TSH 3,1 (teoretycznie w normie, ale nie w momencie starań...)
Nieszczęsna prolaktyna 59 - norma do 23

Dodam, że nadal czekam na pierwszą @ po poronieniu. Czy któraś z Was miała podobne problemy? Czy udało się to w miarę szybko wyregulować? Jutro umówię się na wizytę do mojego gin, wysłałam też prośbę do mojego byłego ginekologa -endokrynologa z prośbą o konsultacje, ale może dowiem się wcześniej już czegoś od Was :)

Zrobiłas te badania na własną rękę czy lekarz ci zalecil? Ja też robiłam badania po poronieniu i powinno sie 8 tygodni odczekac, żeby hormony wróciły do stanu sprzed ciąży... Takie wyniki są niestety niemiarodajne...

Dziewczyny rozwiejcie moje wątpliwości...
12dc na usg pęcherzyki 17,16,12
W 13dc zastrzyk
W 14dc owulacja,
w 15dc potwierdzenie na usg owulacji, jedno ciałko żółte oraz pęcherzyk 16mm
Dzis 16dc i tak mnie kłuje jajnik jakbym miała owulację...

Czy jest możliwe, że właśnie mi pękł ten pęcherzyk? Mimo, że jeden już pękł 2 dni wcześniej??...
A jak nie to dlaczego tak boli do cholery...?[emoji25]

Ovarin biorę 3 miesiąc i jakichś efektów póki co nie widzę 🤷‍♀️ to suplement, więc nie sądzę, że wpływa na plamienia i ogólnie aż tak na cykl 🤔
Ktoś tu napisał, że któraś dziewczyna zaszła w 2 cyklu brania ovarinu - oj ja to bardzo bym chciała żeby tak szybko działał i wpływał na jajka i płodność ogólnie 🙂
Jeszcze 4 dni do @ i z takim progesteronem, jaki mi wyszedł to nie będę nawet testu kupować 😔
Dziewczyny czy jest coś nie na receptę, co sprawia, że pęcherzyk pęka?

reklama
Do góry