reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Progesteron nie powoduje spóźnienia okresu. Może jednak owulacje miałaś później albo jesteś w ciąży tylko testy jeszcze nie wychodzą [emoji4]
Ponawiam pytanko o progesterone [emoji85]

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było. Dużo pracy ostatnio mam. Dziś pierwszy dzień luzu, więc pisze.
Komu się udało?? Od razu gratuluję!!

Przeszłam kolejny monitoring i mocno się zdziwiłam. Najczęściej cykle mam długie i owulacja koło 19-21 dc A ten okazał się książkowy [emoji33] 14dc była owulka..
Od soboty dwa tygodnie temu miałam brać acard i progesterone. Czytałam na forach że mimo brania progesteronu miesiączka powinna przyjść mniej więcej w terminie @
Mojej nie ma... powinna przyjść 3 dni temu... test negatywny (zrobiłam, bo lekarz mi kazał po 2tyg).
Na @ znowu się nie czuje... piersi mnie bolą, ale brzuch nic... najczęściej w miarę mocne bóle miałam, teraz tylko raz na jakiś czas lekkie kłócie.

Jak myślicie, to efekt progesteronu ?? [emoji849] dodam, że w ostatnim tygodniu mega mdłości miałam... wydaje mi się, że to właśnie on jest winowajcą...
Miała któraś taką sytuację?? Brałyście dłużej progesteron niż do kilka dni przed @ ???
[/QUOTE]

reklama
Ja jak brałam kiedyś Dupka to mi @ opóźnił, także pewnie i teraz tak mam. Falo czerwono nadpływaj :) 27 dc cyklu a ty jaja sobie robisz

:angry::angry::angry:

Ja zrobiłam test ranni stwierdzialam że jest negatywny. Wiwczoremnprzszyla do mnie kumpela z winem A ja już podejrzewałam ciążę. Więc jej powiedziałam że nie wiem czy będę z nią pić i że zrobię najpierw test... zrobiłam. Był negatywny. Więc wypiłam 2 lampki wina do towarzystwa. Potem poszłam do łazienki by to wyrzucić,patrzę A tam blada kreska. A że była po czasie to nie wiedziałam jak ja interpretować. Nie piłam już nic tego wieczora. Na drugi dzień Beta 13.25 [emoji7]
Czy pijecie alkohol podczas starań? Tzn po owulacji? Czy ma jakiś wpływ negatywny? Bo generalnie jeszcze nie wie się o tym czy to już ciąża, czy cykl stracony. Mam dylemat bo dziś idziemy do znajomych... co prawda dziś dopiero 23dc przy cyklach 33dni [emoji848][emoji848] jak to jest u Was? Żyć normalnie czy już panikować? [emoji2]

Ja zrobiłam test ranni stwierdzialam że jest negatywny. Wiwczoremnprzszyla do mnie kumpela z winem A ja już podejrzewałam ciążę. Więc jej powiedziałam że nie wiem czy będę z nią pić i że zrobię najpierw test... zrobiłam. Był negatywny. Więc wypiłam 2 lampki wina do towarzystwa. Potem poszłam do łazienki by to wyrzucić,patrzę A tam blada kreska. A że była po czasie to nie wiedziałam jak ja interpretować. Nie piłam już nic tego wieczora. Na drugi dzień Beta 13.25 [emoji7]

Jak w filmie 😍😍😍

A jak się czujesz ?? Jak maluszek??

Hej Dziewczyny. Ja nadal plamię, 10 dzień po zabiegu. W czwartek wróciłam do pracy i czuję się lepiej. Myślałam że będę w stanie powiedzieć dziewczynom w pracy co się stało ale nie byłam. Szef pyta czy wszystko w porządku bo jakaś smutna jestem a dziewczyny mówią że widać że zmęczona jestem, no cóż. My kontynuujemy remont, przenosimy kuchnię do salonu. Miał być pokój dla dziecka, oby jeszcze kiedyś się przydał.
Ja teraz mam bardzo sprzeczne myśli, nie chce być w ciąży, chce być w ciąży, ale też nie mogę się doczekać tej ekscytacji przy robieniu testów owu i potem ciążowych, taki miszmasz mam w głowie [emoji854]
Ja też czasem myślę, że chciałabym komuś powiedzieć, co się stało, ale nie przechodzi mi przez gardło. Więc zachowuje to dla siebie...

Ja po lyzeczkowaniu plamiłam też 10 dni, najpierw na różowo, potem kolor kawy z mlekiem. Potem miałam parę dni przerwy i przed @ kilka dni znowu zaczęłam kawa z mlekiem plamić i przyszedł okres stulecia [emoji22][emoji2356]

Progesteron nie powoduje spóźnienia okresu. Może jednak owulacje miałaś później albo jesteś w ciąży tylko testy jeszcze nie wychodzą [emoji4]
[/QUOTE]
Owulacje miałam na bank w określonym terminie. Byłam u ginekologa i mam potwierdzoną ( przed i po owulacji wizyty). Dziś 18 dzień po owulacji A okresu jak nie było tak nie ma. Ja najczęściej po 12 dniach miałam okres po owulacji ... Ale licząc, że książkowy cykl to zakładam, że 14 powinno być... A tu dalej nie ma...🤔
Napisałam do mojego gin czy mam odstawić w tej sytuacji acard i progesteron...
Z ciążą to dziwne... Bo testy wychodzą negatywne. Co prawda robiłam te o czułości 25...

No u mnie było śmiesznie [emoji16][emoji23]
Ja dobrze,dziękuję.
Maluszek dokazuje niezmiernie [emoji16][emoji23] Ale na szczęście mu się pora tych szansę zmieniła bo teraz jest aktywny w dzień A w nocy śpi. Dzięki Bogu bo ja po urodzeniu by buszowal w nocy i wstawal o 7 to bym chyba Zombie została [emoji16][emoji23]
Jak w filmie [emoji7][emoji7][emoji7]

A jak się czujesz ?? Jak maluszek??

reklama
Do góry