reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ponieważ tydzień temu w pt lekarz powiedział że nie ma ciąży, za to jest przerośnięty pęcherzyk w jajniku, grube endometrium i przepisał mi duphaston przez niski poziom progesteronu. Mam brać do poniedziałku 2 razu dziennie, i myślałam że po tym czasie dostanę okres a tu test pozytywny. Zatem mogłam mieć dni płodne ok 40dc ? Nie wydaje mi się xd
I dalej nie wierzysz??[emoji33]

Ponieważ tydzień temu w pt lekarz powiedział że nie ma ciąży, za to jest przerośnięty pęcherzyk w jajniku, grube endometrium i przepisał mi duphaston przez niski poziom progesteronu. Mam brać do poniedziałku 2 razu dziennie, i myślałam że po tym czasie dostanę okres a tu test pozytywny. Zatem mogłam mieć dni płodne ok 40dc ? Nie wydaje mi się xd
Aha..Myślę, że owulacja mogła być w 40dc. Ufasz swojemu lekarzowi ?? Może warto skonsultować to z innym ??

Ja brałam dupka kilka dni po potwierdzonej owulacji do domentu aż nie dostałam @. Najczęściej 12-14dzien brania
Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było. Dużo pracy ostatnio mam. Dziś pierwszy dzień luzu, więc pisze.
Komu się udało?? Od razu gratuluję!!

Przeszłam kolejny monitoring i mocno się zdziwiłam. Najczęściej cykle mam długie i owulacja koło 19-21 dc A ten okazał się książkowy [emoji33] 14dc była owulka..
Od soboty dwa tygodnie temu miałam brać acard i progesterone. Czytałam na forach że mimo brania progesteronu miesiączka powinna przyjść mniej więcej w terminie @
Mojej nie ma... powinna przyjść 3 dni temu... test negatywny (zrobiłam, bo lekarz mi kazał po 2tyg).
Na @ znowu się nie czuje... piersi mnie bolą, ale brzuch nic... najczęściej w miarę mocne bóle miałam, teraz tylko raz na jakiś czas lekkie kłócie.

Jak myślicie, to efekt progesteronu ?? [emoji849] dodam, że w ostatnim tygodniu mega mdłości miałam... wydaje mi się, że to właśnie on jest winowajcą...
Miała któraś taką sytuację?? Brałyście dłużej progesteron niż do kilka dni przed @ ???

Ja brałam dupka kilka dni po potwierdzonej owulacji do domentu aż nie dostałam @. Najczęściej 12-14dzien brania
Kurczę mam straszny dylemat... może przeciągne branie... niech przyjdzie @ w trakcie przyjmowania... właśnie czytałam, że normalnie większość dziewczyn dostaje@
Ja pierwszy raz dostałam taki zestaw progesteronu i acardu (prócz ciąży, która poronilam).
Bo wszystko jest dobrze, u męża też- lekarz stwierdził, że próbujemy tej opcji...

reklama
Właśnie w tym tygodniu chce się umówić do inelnego lekarza, bo tamtego niby wszyscy chwalą ale jak dla mnie był strasznie taki olewający.
Zobaczymy co będzie ;)
Trzymajcie kciuki ;)
Aha..Myślę, że owulacja mogła być w 40dc. Ufasz swojemu lekarzowi ?? Może warto skonsultować to z innym ??

Do góry