reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
A co tez mialas takie cienkie?
Może któraś dziewcyzna co chodzi na monitoring napisze mi jakie ma endo w okolicach owu?
Ja też mam cienkie 5 dc pęcherzyk 13 mm endometrium 3,5 mm. W 12 dc pęcherzyk 24 mm ( lada chwila pęknie) endometrium 6,5 mm.
W innym cyklu w 21 dniu byłam u gina, było po owulacji endometrium 7,5 mm. I wtedy byłam w ciąży, niestety poroniłam, ale to nie wina endometrium.
Cykle około 26 dniowe.

Do okresu zostały 3 dni, oby nie przyszedł. Jak jutro ściemnieje to w poniedziałek lecę na betę
emoji7.png
Gratulacje ! 😍😍😍

Cześć dziewczyny! Wracam jako żona 🤣
Gratuluje rowniez ! 🌸🥳👰

U mnie @ z rana niestety 🙄✋

Czy pijecie alkohol podczas starań? Tzn po owulacji? Czy ma jakiś wpływ negatywny? Bo generalnie jeszcze nie wie się o tym czy to już ciąża, czy cykl stracony. Mam dylemat bo dziś idziemy do znajomych... co prawda dziś dopiero 23dc przy cyklach 33dni 🤔🤔 jak to jest u Was? Żyć normalnie czy już panikować? 😃

We dwie zawsze raźniej! Mamy dwójkę to będziemy mieć i trójkę :) tak trzeba się pocieszać.
u mnie tylko zrosty po cesarkach martwią :( może faktycznie coś nie halo z jajowodami się zrobiło.
moj ginekolog jest optymista ale bez badań to jak wróżenie z fusów. Jeszcze 3 miesiące bez ciąży i idę sprawdzic co się da bo latka leca...
Też myślałam nad zrobieniem jakichś dokładnych badań, ale póki co na luzie, troszkę w tym miesiącu poschizowalam, bo miałam smaki na słodkie przed @ a nie przepadam za słodyczami i nudności, ból brzucha przed, no ale to jeszcze nie nasz czas, no i w sumie przez ten rok jakoś specjalnie nie do końca celowaliśmy w owu, bo nie zawsze się dało. Z tymi latkami to racja, a widzę, że chyba jesteśmy w podobnym wieku😉damy radę👌

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było. Dużo pracy ostatnio mam. Dziś pierwszy dzień luzu, więc pisze.
Komu się udało?? Od razu gratuluję!!

Przeszłam kolejny monitoring i mocno się zdziwiłam. Najczęściej cykle mam długie i owulacja koło 19-21 dc A ten okazał się książkowy 😱 14dc była owulka..
Od soboty dwa tygodnie temu miałam brać acard i progesterone. Czytałam na forach że mimo brania progesteronu miesiączka powinna przyjść mniej więcej w terminie @
Mojej nie ma... powinna przyjść 3 dni temu... test negatywny (zrobiłam, bo lekarz mi kazał po 2tyg).
Na @ znowu się nie czuje... piersi mnie bolą, ale brzuch nic... najczęściej w miarę mocne bóle miałam, teraz tylko raz na jakiś czas lekkie kłócie.

Jak myślicie, to efekt progesteronu ?? 🙄 dodam, że w ostatnim tygodniu mega mdłości miałam... wydaje mi się, że to właśnie on jest winowajcą...
Miała któraś taką sytuację?? Brałyście dłużej progesteron niż do kilka dni przed @ ???

Ja w pierwszym cyklu na monitoringu miałam 5 mm i to jeszcze zwężone, gin powiedział że trochę go to martwi bo powinno być minimum 6 mm. Poczytałam w necie trochę na ten temat, wina pić nie mogłam bo brałam metforminę więc zdecydowałam się brać magnez i omege 3 2x dziennie po jednej, gin zalecał mi też acard ale plamiłam po nim i odstawiłam no i pykło, tyle że zaczęłam to brać od nowego cyklu.
Moim dwóm koleżankom gin powiedział że ciąży z tego nie będzie bo za cienkie endo a ciąża była. Pamiętaj że od owu do zagnieżdżenia mija z 9 dni a nawet 12 więc endometrium urośnie.
Normalnie dziewczyny miewają po 7-8 mm w okolicach owulacji.
A co tez mialas takie cienkie?
Może któraś dziewcyzna co chodzi na monitoring napisze mi jakie ma endo w okolicach owu?

reklama
Żyć normalnie
Czy pijecie alkohol podczas starań? Tzn po owulacji? Czy ma jakiś wpływ negatywny? Bo generalnie jeszcze nie wie się o tym czy to już ciąża, czy cykl stracony. Mam dylemat bo dziś idziemy do znajomych... co prawda dziś dopiero 23dc przy cyklach 33dni [emoji848][emoji848] jak to jest u Was? Żyć normalnie czy już panikować? [emoji2]

Do góry