reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Czy pijecie alkohol podczas starań? Tzn po owulacji? Czy ma jakiś wpływ negatywny? Bo generalnie jeszcze nie wie się o tym czy to już ciąża, czy cykl stracony. Mam dylemat bo dziś idziemy do znajomych... co prawda dziś dopiero 23dc przy cyklach 33dni 🤔🤔 jak to jest u Was? Żyć normalnie czy już panikować? 😃
Pytałam o to ostatnio dziewczyny na forum. Do czasu dnia spodziewanej miesiączki można pić alkohol bo organizm jest na tyle mądry że chroni zarodek, nie ma połączenia. Polecano artykuł mamyginekolog na ten temat. W okolicach owu winko czerwone wskazane na zagnieżdżenie. Myślę że nie masz się czym martwić i możesz dziś pić.
Jakkolwiek ja od owulacji staram się nie pić alkoholu, nie stosować leków i raczej uwazac bo co mi szkodzi.

reklama
Gratuluję dwóch kresek ! Piękne 😍 ja dziś rano tez robiłam ale niestety biel :( i od nowa plamienia brązowe delikatne ma... poczekam do pon z następnym testem innej firmy bo dziś robiłam tylko ten taki tani z allegro co dają do owulacyjnych a on podobno czasem kłamią

Ja i tak nie wierzę dopóki mi lekarz nie potwierdzi ;)
Bo wątpię żeby tydzień temu nie było nic co sugerowało by ciążę (testy też wychodzily białe) a teraz nagle druga kreska ;)
Ewentualnie jakaś choroba....
Gratulacje!!!
Jednak tamten się nie mylil...

Hej Dziewczyny. Ja nadal plamię, 10 dzień po zabiegu. W czwartek wróciłam do pracy i czuję się lepiej. Myślałam że będę w stanie powiedzieć dziewczynom w pracy co się stało ale nie byłam. Szef pyta czy wszystko w porządku bo jakaś smutna jestem a dziewczyny mówią że widać że zmęczona jestem, no cóż. My kontynuujemy remont, przenosimy kuchnię do salonu. Miał być pokój dla dziecka, oby jeszcze kiedyś się przydał.
Ja teraz mam bardzo sprzeczne myśli, nie chce być w ciąży, chce być w ciąży, ale też nie mogę się doczekać tej ekscytacji przy robieniu testów owu i potem ciążowych, taki miszmasz mam w głowie [emoji854]

Alwinka rob test. Gratulacje pieknych Dwoch kreseczek😍😍😍😍Ja nie spalam do 4 rano, to oczekiwanie czy sie udalo doprowadza mnie do szalu, wczoraj w nocy mialam taka zgage ze nic nie pomagalo😭Ja testuje za 6 dni ktos ze mna ?

Ponawiam pytanko o progesterone 🙈

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tutaj nie było. Dużo pracy ostatnio mam. Dziś pierwszy dzień luzu, więc pisze.
Komu się udało?? Od razu gratuluję!!

Przeszłam kolejny monitoring i mocno się zdziwiłam. Najczęściej cykle mam długie i owulacja koło 19-21 dc A ten okazał się książkowy 😱 14dc była owulka..
Od soboty dwa tygodnie temu miałam brać acard i progesterone. Czytałam na forach że mimo brania progesteronu miesiączka powinna przyjść mniej więcej w terminie @
Mojej nie ma... powinna przyjść 3 dni temu... test negatywny (zrobiłam, bo lekarz mi kazał po 2tyg).
Na @ znowu się nie czuje... piersi mnie bolą, ale brzuch nic... najczęściej w miarę mocne bóle miałam, teraz tylko raz na jakiś czas lekkie kłócie.

Jak myślicie, to efekt progesteronu ?? 🙄 dodam, że w ostatnim tygodniu mega mdłości miałam... wydaje mi się, że to właśnie on jest winowajcą...
Miała któraś taką sytuację?? Brałyście dłużej progesteron niż do kilka dni przed @ ???
[/QUOTE]

Hej Dziewczyny. Ja nadal plamię, 10 dzień po zabiegu. W czwartek wróciłam do pracy i czuję się lepiej. Myślałam że będę w stanie powiedzieć dziewczynom w pracy co się stało ale nie byłam. Szef pyta czy wszystko w porządku bo jakaś smutna jestem a dziewczyny mówią że widać że zmęczona jestem, no cóż. My kontynuujemy remont, przenosimy kuchnię do salonu. Miał być pokój dla dziecka, oby jeszcze kiedyś się przydał.
Ja teraz mam bardzo sprzeczne myśli, nie chce być w ciąży, chce być w ciąży, ale też nie mogę się doczekać tej ekscytacji przy robieniu testów owu i potem ciążowych, taki miszmasz mam w głowie [emoji854]
Jak nie możesz mówić, to nie mów. Ja rozmawiałam tylko z mężem na ten temat. Dopiero po miesiącu czy dwóch byłam w stanie powiedzieć w bardzo krótki sposób o suchych faktach. Do tej pory łezka mi się Oki kręci jak pomyślę, że już moglibyśmy być rodzicami. Najgorszy czas miałam w marcu... W tym czasie przyszedł mi na świat nasz maluszek- dodatkowo mam urodziny... także masakrycznie przeżywałam ten miesiąc... nic mnie nie cieszyło i jeszcze dopadła nas izolacja domową (mnie) bo mąż pracował... więc sama w domu z tymi wszystkim i myślałami...
Trzymaj się!! To przechodzi. Oby towarzyszyły Ci te pozytywne myśli i żeby udało się szybko zajść i donosic ciążę 😘

reklama
Alwinka rob test. Gratulacje pieknych Dwoch kreseczek😍😍😍😍Ja nie spalam do 4 rano, to oczekiwanie czy sie udalo doprowadza mnie do szalu, wczoraj w nocy mialam taka zgage ze nic nie pomagalo😭Ja testuje za 6 dni ktos ze mna ?
Ja próbuje luzowac ale ciężko jest więc jeszcze poczekam. Mam w piątek też ginekologa umowionego bo miałam iść w kwietniu A korona przeszkodzila no chyba że @ przyjdzie normalnie to przeloze. Muszę cytologie zrobić.
A powiedzcie mi czy oprócz cytologi to można jeszcze coś zbadać na jakieś bakterie

Do góry