reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jak dla mnie 4 dzień wieczór jest dopiero pozytywny[emoji16]
Powiedzcie mi co myslicie....
Testy zaczelam dopiero 3 dnia owulacji tak pokazuje kalendarzyk(nie mialam wcześniej dostępu do testów wiec nie do konca wiem kiedy rozpoczęły się dni plodne. Robilam rano a następnie wieczorem.
A juz dwa dni pokazuja mi sie grube krechy i nie wiem co myśleć
Zobacz załącznik 1121273

reklama
Powiedzcie mi co myslicie....
Testy zaczelam dopiero 3 dnia owulacji tak pokazuje kalendarzyk(nie mialam wcześniej dostępu do testów wiec nie do konca wiem kiedy rozpoczęły się dni plodne. Robilam rano a następnie wieczorem.
A juz dwa dni pokazuja mi sie grube krechy i nie wiem co myśleć
Zobacz załącznik 1121273
Działać!😊Ten na samym dole na moje oko pozytyw

Kochane mam pytanie, przedwczoraj byłam u gin, mialam 13 dc i mówił że nie ma pęcherzyków, że owulacja albo już była, albo jej nie będzie. Dzisiaj wg kalendarzyka mam owu i ok, wiadomo to kalendarzyk, ale test mi wyszedł taki i mam śluz płodny. Nie wiem co myśleć.
1589749124213.jpeg

Kochane mam pytanie, przedwczoraj byłam u gin, mialam 13 dc i mówił że nie ma pęcherzyków, że owulacja albo już była, albo jej nie będzie. Dzisiaj wg kalendarzyka mam owu i ok, wiadomo to kalendarzyk, ale test mi wyszedł taki i mam śluz płodny. Nie wiem co myśleć. Zobacz załącznik 1121297
ja miałąm testy owu pozytywne w potwierdzonym bezowulacyjnym cyklu..

Kochane mam pytanie, przedwczoraj byłam u gin, mialam 13 dc i mówił że nie ma pęcherzyków, że owulacja albo już była, albo jej nie będzie. Dzisiaj wg kalendarzyka mam owu i ok, wiadomo to kalendarzyk, ale test mi wyszedł taki i mam śluz płodny. Nie wiem co myśleć. Zobacz załącznik 1121297
Pozytywny test nie daje pewności, że owu jest, on tylko pokazuje najwiekszy wyrzut hormonu lh

Te testy się robi tak jak inne czyli najlepiej między 10 a 22 a jeszcze lepiej między 17 a 20 bo wtedy jest największe stężenie hormonu (nie robi się testów owu rano bo mogą wychodzić fałszywe wyniki producent musiał coś pomylić lub się na tym nie zna[emoji2368])

Czy Ty masz te fioletowe. Migające buźki oznaczają dni płodne a stojąca buźka pik LH.

Ja w pierwszym cyklu zaszlam z tymi testami (ja miałam różowe) i wtedy pik LH miałam w 24dc ale w 9tc puste jajo plodowe pęcherzyk ciążowy 25mm. Dostałam tabletki i oczyściłam się sama.
Bardzo mi przykro :(
Tak mam fioletowe, zrobilam test rowniez wieczorem jak mowilas i rowniez migajace wiec chyba jednak cos daja. No nic zobaczymy za kilka tygodni czy sie uda. Zycze ci powodzenia i trzymam kciuki :)

W takim razie też trzymam kciuki! [emoji3526] Przez weekend byłam trochę przygnębiona ale już mi lepiej [emoji28] z tym żywiołem u mnie ciężko bo jakbym chciała nie wiedzieć kiedy owulacja to jajniki dają o sobie znać i wtedy znowu się zapala lampka [emoji2358][emoji23]
Więc cyklzaczynamy równo [emoji16] Nie przejmuj się, na pewno się uda prędzej czy później. Od dawna wiadomo zeim mniej się przejmuje kobieta tym prędzej zachodzi w ciążę. W sensie nie liczy dni idzie na żywioł, tojest najlepsza rada wyluzować trochę i popłynąć. Jakieś winko wieczorem z "m" i do roboty. Trzymam kciuki za powodzenie. U mnie niestety ten miesiąc odpada. Mąż będzie w domku za 3 tygodnie j już będzie po tych dniach [emoji2368] Ale za to na następny trafi idealnie po @. Więc będziemy działać.

Półtora roku [emoji2370] w czerwcu śmigam upewnić się czy wszystko u mnie okey i myślę czy czasem nie zasugerować mojemu żeby zbadał sobie nasienie [emoji28]
Mój lekarz powiedział do mnie kiedyś, ze prawidłowy cykl i starania w idealnym momencie to tylko 20% szans na zapłodnienie.. nie wiadomo do końca dlaczego.. jezeli obydwoje jesteście zdrowi i Twój cykl przebiega prawidłowo, to chyba maluszek sam wybiera sobie ten właściwy cykl [emoji4]
Długo się już staracie?

reklama
Progesteron 4,330 w 25 DC ? To znaczy że owulacji nie było? Pomóżcie w interpretacji wyniku bo nie znam się na tym kompletnie

Do góry