reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

U mnie dziś okres. To już prawie rok odkąd się nie udaje. Jest mi tak źle, nie mogę spać, wyję w poduszkę. Jestem zła na lekarza, że mnie tak olał. Jestem zła na swoją niemoc. To się już chyba nie uda. Przepraszam, nie zostaję z Wam, tylko znów znikam na dłużej. I przepraszam, że przyszłam wylać żale. Już dawno nie znosiłam tak źle pierwszego dnia cyklu. Chciałam tylko dać znać, że u mnie niestety bez zmian, gdyby kogoś to ciekawiło co u mnie i gdyby ktoś tu o mnie pamiętał. Akurat buzują we mnie te najgorsze emocje. Niestety. Nie musicie mi odpisywać. Nie wiem jeszcze, co dalej. Muszę sama jakoś się z tym przegryźć. Trzymam za Was wszystkie niezmiennie kciuki. Niech chociaż Wam się udaje.

To nigdy nie jest łatwy czas. W końcu dochodzimy do jakiejś chwili załamki. Też przez to przechodziłam. Jeżeli potrzebujesz odpocząć od forum to właśnie dokładnie to zrób!

I oczywiście, że nas ciekawi Twój los. :)

Wierze mocno, że w końcu się ułoży i doczekacie się maluszka. Średnie starania podobno wynoszą rok.

Dużo siły życzę!

reklama
U mnie też nie za dobrze. Maj miał być nasz... [emoji3525]
Chyba też zniknę, bo nie myślę o niczym innym a mój partner nie jest przekonany do rozpoczęcia leczenia w klinice. Wczoraj wypełniłam formularze i jak wrócił z pracy to zobaczył i powiedział że chciałby się po prostu kochać i cieszyć seksem, a dziecko samo wybierze swój czas na przyjście. Mam zupełnie odmienne zdanie [emoji3525][emoji3525][emoji3525][emoji3525] nie ciągnęłam dyskusji...
Najchętniej wyłabym do księżyca [emoji24][emoji2356]
Często, dziewczyny z forum, po przejściu w tryb "odpuszczam i cieszę się seksem" zachodzą w ciaze, więc może Twój partner ma rację. Ja już nawet odpuszczam testy owulacyjne... W 15dc jestem umówiona do gina żeby sprawdzić czy była owulacja, to wszystko, co my możemy więcej [emoji1745]

Ostatnia edycja:
Często, dziewczyny z forum, po przejściu w tryb "odpuszczam i cieszę się seksem" zachodzą w ciaze, więc może Twój partner ma rację. Ja już nawet odpuszczam testy owulacyjne... W 15dc jestem umówiona do gina żeby sprawdzić czy była owulacja, to wszystko, co my możemy więcej [emoji1745]
Zgadzam sie z tym! Jeszcze czekam na rozwiązanie mojej sprawy, ponieważ nie chce cieszyc sie na zapas ale w tym miesiacu odpuścilam i chyba sie udało :) także dziewczynki kochane, pełen luz i do dzieła na spontanie :) ps. Moj mąż mówił mi dokładnie to samo, kiedy ocierał mi łzy bo kolejny raz przychodziła @. Sama nie chciałam w to wierzyć, bo jestem ciut po 30 i w głowie tykajacy zegarek... Staramy się o pierwszą dzidzie.. a może właśnie to wszystko robiło blokadę :)

A ja punktualnie witam się w 1 dc [emoji1309]
Więc cyklzaczynamy równo 😁 Nie przejmuj się, na pewno się uda prędzej czy później. Od dawna wiadomo zeim mniej się przejmuje kobieta tym prędzej zachodzi w ciążę. W sensie nie liczy dni idzie na żywioł, tojest najlepsza rada wyluzować trochę i popłynąć. Jakieś winko wieczorem z "m" i do roboty. Trzymam kciuki za powodzenie. U mnie niestety ten miesiąc odpada. Mąż będzie w domku za 3 tygodnie j już będzie po tych dniach 🤷‍♀️ Ale za to na następny trafi idealnie po @. Więc będziemy działać.

Ja używałam różowe w czerwcu w zeszłym roku.
Dzieki. A zadowolona z nich bylas? Slyszalam rozne opinie. Od 4 dni pojawia mi sie mrugajaca buzka a podobno przy owulacji jest stala usmiechnieta. I tak sie zastanawiam czy to naprawde dziala. Podobno testy owulacyjne najlepiej robic w dzien lub wieczorem a tu na ulotce producent pisze ze najlepiej rano po przebudzeniu. Sama juz glupia jestem.

Dzieki. A zadowolona z nich bylas? Slyszalam rozne opinie. Od 4 dni pojawia mi sie mrugajaca buzka a podobno przy owulacji jest stala usmiechnieta. I tak sie zastanawiam czy to naprawde dziala. Podobno testy owulacyjne najlepiej robic w dzien lub wieczorem a tu na ulotce producent pisze ze najlepiej rano po przebudzeniu. Sama juz glupia jestem.
Te testy się robi tak jak inne czyli najlepiej między 10 a 22 a jeszcze lepiej między 17 a 20 bo wtedy jest największe stężenie hormonu (nie robi się testów owu rano bo mogą wychodzić fałszywe wyniki producent musiał coś pomylić lub się na tym nie zna[emoji2368])

Czy Ty masz te fioletowe. Migające buźki oznaczają dni płodne a stojąca buźka pik LH.

Ja w pierwszym cyklu zaszlam z tymi testami (ja miałam różowe) i wtedy pik LH miałam w 24dc ale w 9tc puste jajo plodowe pęcherzyk ciążowy 25mm. Dostałam tabletki i oczyściłam się sama.

Szczerze mowiac Ja tez mialam pozytywne testy owulacyjne w drugiej ciazy w 1 nie sprawdzalam
Ja nim kupilam ciazowy zrobilam owulacyjny żeby sprawdzic czy faktycznie teorie z wykrywaniem wczesnej ciąży działają. No u mnie na owu blado bylo a ciążowy wyszedł z kreską.
Jutro jade na betę,bo nie mam jak w tym tyg dostać sie do lekarki,więc zobaczymy co tam sie klei od paru dni bo strach jest 😶😔🤐

Te testy się robi tak jak inne czyli najlepiej między 10 a 22 a jeszcze lepiej między 17 a 20 bo wtedy jest największe stężenie hormonu (nie robi się testów owu rano bo mogą wychodzić fałszywe wyniki producent musiał coś pomylić lub się na tym nie zna[emoji2368])

Czy Ty masz te fioletowe. Migające buźki oznaczają dni płodne a stojąca buźka pik LH.

Ja w pierwszym cyklu zaszlam z tymi testami (ja miałam różowe) i wtedy pik LH miałam w 24dc ale w 9tc puste jajo plodowe pęcherzyk ciążowy 25mm. Dostałam tabletki i oczyściłam się sama.
Ja bym jeszcze dodała, że ważne jest aby minimum dwie godziny przed nie pić (Ja czekam 3), bo wtedy mocz może być zbyt rozwodniony.

reklama
Może się tak zdarzyć, ale nie można traktować testów owulacyjnych jako testów do wykrywania ciąży :) Od tego są testy ciążowe. O to w tej dyskusji chodziło, żeby to podkreślić :)
Mi i kilku innym dziewczynom z grupy tez owulacyjne pozytywne wychodzily 😉 nie robilysmy ich zamiast ciazowych tylko dla zabawy i sprawdzenia czy faktycznie tak moze byc. No i przed ciazowym juzbyly pozytywne...cos w tym jednak musi byc

Do góry