reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej kobietki. Dawno się nie odzywalam , ale muszę się wam pochwalić, że w tym cyklu czuje się wspaniale i owulacja ładna bo od 14 dc bardzo dużo plodnego śluzu dziś 16 dc i właśnie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Chyba od poronienia takich objawów nie miałam. Tylko troszkę lipa bo dziś nie może być Przytulanka bo jestem w pracy do rana. Ale były wczoraj i w czwartek i jutro będą więc zobaczymy hehe. Myslicie ze wystarczy ?szkoda ze dzis nie dalo rady ale mialam 2 nocki i bylam w domu tylko 12h. Ehhh.... a co tam u was ?

Załączniki

• 20200517_175815.jpg
    20200517_175815.jpg
    434 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Mi i kilku innym dziewczynom z grupy tez owulacyjne pozytywne wychodzily 😉 nie robilysmy ich zamiast ciazowych tylko dla zabawy i sprawdzenia czy faktycznie tak moze byc. No i przed ciazowym juzbyly pozytywne...cos w tym jednak musi byc
„Jeżeli dojdzie do zapłodnienia hormon lutenizujący jest jak najbardziej wykrywalny w organizmie i nadal utrzymuje się w dość dużych stężeniach. LH jest bowiem hormonem pomagającym utrzymać wczesną ciążę. Zwiększa bowiem produkcję hormonów płciowych. Hormon lutenizujący jest również odpowiedzialny za przekształcenie pęcherzyka jajnikowego w tzw. ciałko żółte, produkujące progesteron niezbędny do prawidłowego rozwoju ciąży”.

Tak czy siak nie jestem za traktowaniem testów owu jako testów do wykrywania ciąży :)

Hej kobietki. Dawno się nie odzywalam , ale muszę się wam pochwalić, że w tym cyklu czuje się wspaniale i owulacja ładna bo od 14 dc bardzo dużo plodnego śluzu dziś 16 dc i właśnie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Chyba od poronienia takich objawów nie miałam. Tylko troszkę lipa bo dziś nie może być Przytulanka bo jestem w pracy do rana. Ale były wczoraj i w czwartek i jutro będą więc zobaczymy hehe. Myslicie ze wystarczy ?szkoda ze dzis nie dalo rady ale mialam 2 nocki i bylam w domu tylko 12h. Ehhh.... a co tam u was ?
Powinno wystarczy plemniki kilka dni zyja. Jak dzis jest pozytywny to jeszcze owulacji nie ma takze spokojnie ale jutro dzialajcie napewno😁

Ja pytałam lekarza jak to jest z tymi testami owu otóż hormon lh i hcg ma bardzoo podobna budowe
Mi i kilku innym dziewczynom z grupy tez owulacyjne pozytywne wychodzily 😉 nie robilysmy ich zamiast ciazowych tylko dla zabawy i sprawdzenia czy faktycznie tak moze byc. No i przed ciazowym juzbyly pozytywne...cos w tym jednak musi byc
Mi też wychodziły i powiem więcej zapytałam lekarza jak to jest i okazuje się że lh i hcg są baaardzo podobne w budowie i te testy owulacyjne "lepsze" są już rrobione tak zeby odczytywalo tylko lh A te prostsze powiedzmy nie są już takie dokładne i często im się mylą te dwa hormony więc pasek się barwi .
U mnie ciaze pokazało i tak robiłam je w celu żeby sprawdzić czy może jednak się udało czy nie bo jak się kobieta stara to przychodzą do głowy różne nawet głupie pomysły 🤦‍♀️🤣 jedzenie ogorkowej czy jedzenie na masę ananasów zagryzajac morelami - jak się wkręci kobieta w to całe oczekiwanie to robi wszytsko "tonący brzytwy się chwyta "

Mi owulacyjne pokazały dużo ale to dużo wczensiej niż test

Ja pytałam lekarza jak to jest z tymi testami owu otóż hormon lh i hcg ma bardzoo podobna budowe

Mi też wychodziły i powiem więcej zapytałam lekarza jak to jest i okazuje się że lh i hcg są baaardzo podobne w budowie i te testy owulacyjne "lepsze" są już rrobione tak zeby odczytywalo tylko lh A te prostsze powiedzmy nie są już takie dokładne i często im się mylą te dwa hormony więc pasek się barwi .
U mnie ciaze pokazało i tak robiłam je w celu żeby sprawdzić czy może jednak się udało czy nie bo jak się kobieta stara to przychodzą do głowy różne nawet głupie pomysły 🤦‍♀️🤣 jedzenie ogorkowej czy jedzenie na masę ananasów zagryzajac morelami - jak się wkręci kobieta w to całe oczekiwanie to robi wszytsko "tonący brzytwy się chwyta "

Mi owulacyjne pokazały dużo ale to dużo wczensiej niż test
Ja bylam pewna ze jeztem w ciazy i w sumie test ciazowy wyszedl mi juz 9 dni po owulacji a wlasciwie szpileczka cienia...ale wszystkie tu widzialysmy 😆 a dzien wczesniej pojawil sie 1 test owulacyjny pozytywny.

Ja bylam pewna ze jeztem w ciazy i w sumie test ciazowy wyszedl mi juz 9 dni po owulacji a wlasciwie szpileczka cienia...ale wszystkie tu widzialysmy 😆 a dzien wczesniej pojawil sie 1 test owulacyjny pozytywny.
Pamiętam! Wlansie dlatego i ja sięgnęłam po mnie wtedy hahah

A różniła się ta ciąża od poprzedniej objawami ? Czy podobnie było?

A różniła się ta ciąża od poprzedniej objawami ? Czy podobnie było?
O kurcze widzisz ja juz mam ciazowa zacme i nie pamietam z nickow. Kojarzylam twoj ale nie bylam pewna czy juz wtedy bylas. No to w tej biochemicznej to w sumie miesiaczka spozniala mi sie 5 dni tylko ale mialam wczesniej okrooopny bol pachwiny potem przeszedl i 2 dni pozniej juz krwawienie i poronienie w tej ciazy zaczelo sie tak ze 6 dni po owulacji...przypuszczam ze to 6 dni bylo z moich odczuc i testow to mialam boke jak na miesiaczke...a nigdy przee nogdy przed okresem nie mialam boli, temperatura powyzej 37 a w ten dzien byla nawet 37.8 i klocia jajnikow. Podejrzewam ze wtedy bylo zagniezdzenie pozniej zaczela mnie strasznie bolec znowu pachwina, test wyszedl 9 dni po owu i pamietam jak dzis ryczalam narzeczonemu i mamie ze to napewno znowu biochemiczna bo wtedy tez tak bolala mnie pachwina. Naprawde..nie moglam chodzic. Nie wiem chyba dzidzia sie tak mocno wgryzala 🤷‍♀️ od tego czasu bylo calyczas klocie jajnikow a bol pachwiny i jak na @ przeszedl w jej terminie. Takze taka historia 😅 potem objawy typu mdlosci itp zaczely sie dopiero w 6 tc jakos

reklama
Powiedzcie mi co myslicie....
Testy zaczelam dopiero 3 dnia owulacji tak pokazuje kalendarzyk(nie mialam wcześniej dostępu do testów wiec nie do konca wiem kiedy rozpoczęły się dni plodne. Robilam rano a następnie wieczorem.
A juz dwa dni pokazuja mi sie grube krechy i nie wiem co myśleć
IMG_20200517_221630.jpg

Do góry