reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej kobietki. Dawno się nie odzywalam , ale muszę się wam pochwalić, że w tym cyklu czuje się wspaniale i owulacja ładna bo od 14 dc bardzo dużo plodnego śluzu dziś 16 dc i właśnie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Chyba od poronienia takich objawów nie miałam. Tylko troszkę lipa bo dziś nie może być Przytulanka bo jestem w pracy do rana. Ale były wczoraj i w czwartek i jutro będą więc zobaczymy hehe. Myslicie ze wystarczy ?szkoda ze dzis nie dalo rady ale mialam 2 nocki i bylam w domu tylko 12h. Ehhh.... a co tam u was ?

Załączniki

• 20200517_175815.jpg
    20200517_175815.jpg
    434 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Mi i kilku innym dziewczynom z grupy tez owulacyjne pozytywne wychodzily 😉 nie robilysmy ich zamiast ciazowych tylko dla zabawy i sprawdzenia czy faktycznie tak moze byc. No i przed ciazowym juzbyly pozytywne...cos w tym jednak musi byc
„Jeżeli dojdzie do zapłodnienia hormon lutenizujący jest jak najbardziej wykrywalny w organizmie i nadal utrzymuje się w dość dużych stężeniach. LH jest bowiem hormonem pomagającym utrzymać wczesną ciążę. Zwiększa bowiem produkcję hormonów płciowych. Hormon lutenizujący jest również odpowiedzialny za przekształcenie pęcherzyka jajnikowego w tzw. ciałko żółte, produkujące progesteron niezbędny do prawidłowego rozwoju ciąży”.

Tak czy siak nie jestem za traktowaniem testów owu jako testów do wykrywania ciąży :)

Hej kobietki. Dawno się nie odzywalam , ale muszę się wam pochwalić, że w tym cyklu czuje się wspaniale i owulacja ładna bo od 14 dc bardzo dużo plodnego śluzu dziś 16 dc i właśnie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Chyba od poronienia takich objawów nie miałam. Tylko troszkę lipa bo dziś nie może być Przytulanka bo jestem w pracy do rana. Ale były wczoraj i w czwartek i jutro będą więc zobaczymy hehe. Myslicie ze wystarczy ?szkoda ze dzis nie dalo rady ale mialam 2 nocki i bylam w domu tylko 12h. Ehhh.... a co tam u was ?
Powinno wystarczy plemniki kilka dni zyja. Jak dzis jest pozytywny to jeszcze owulacji nie ma takze spokojnie ale jutro dzialajcie napewno😁

Ja pytałam lekarza jak to jest z tymi testami owu otóż hormon lh i hcg ma bardzoo podobna budowe
Mi i kilku innym dziewczynom z grupy tez owulacyjne pozytywne wychodzily 😉 nie robilysmy ich zamiast ciazowych tylko dla zabawy i sprawdzenia czy faktycznie tak moze byc. No i przed ciazowym juzbyly pozytywne...cos w tym jednak musi byc
Mi też wychodziły i powiem więcej zapytałam lekarza jak to jest i okazuje się że lh i hcg są baaardzo podobne w budowie i te testy owulacyjne "lepsze" są już rrobione tak zeby odczytywalo tylko lh A te prostsze powiedzmy nie są już takie dokładne i często im się mylą te dwa hormony więc pasek się barwi .
U mnie ciaze pokazało i tak robiłam je w celu żeby sprawdzić czy może jednak się udało czy nie bo jak się kobieta stara to przychodzą do głowy różne nawet głupie pomysły 🤦‍♀️🤣 jedzenie ogorkowej czy jedzenie na masę ananasów zagryzajac morelami - jak się wkręci kobieta w to całe oczekiwanie to robi wszytsko "tonący brzytwy się chwyta "

Mi owulacyjne pokazały dużo ale to dużo wczensiej niż test

Ja pytałam lekarza jak to jest z tymi testami owu otóż hormon lh i hcg ma bardzoo podobna budowe

Mi też wychodziły i powiem więcej zapytałam lekarza jak to jest i okazuje się że lh i hcg są baaardzo podobne w budowie i te testy owulacyjne "lepsze" są już rrobione tak zeby odczytywalo tylko lh A te prostsze powiedzmy nie są już takie dokładne i często im się mylą te dwa hormony więc pasek się barwi .
U mnie ciaze pokazało i tak robiłam je w celu żeby sprawdzić czy może jednak się udało czy nie bo jak się kobieta stara to przychodzą do głowy różne nawet głupie pomysły 🤦‍♀️🤣 jedzenie ogorkowej czy jedzenie na masę ananasów zagryzajac morelami - jak się wkręci kobieta w to całe oczekiwanie to robi wszytsko "tonący brzytwy się chwyta "

Mi owulacyjne pokazały dużo ale to dużo wczensiej niż test
Ja bylam pewna ze jeztem w ciazy i w sumie test ciazowy wyszedl mi juz 9 dni po owulacji a wlasciwie szpileczka cienia...ale wszystkie tu widzialysmy 😆 a dzien wczesniej pojawil sie 1 test owulacyjny pozytywny.

Ja bylam pewna ze jeztem w ciazy i w sumie test ciazowy wyszedl mi juz 9 dni po owulacji a wlasciwie szpileczka cienia...ale wszystkie tu widzialysmy 😆 a dzien wczesniej pojawil sie 1 test owulacyjny pozytywny.
Pamiętam! Wlansie dlatego i ja sięgnęłam po mnie wtedy hahah

A różniła się ta ciąża od poprzedniej objawami ? Czy podobnie było?

A różniła się ta ciąża od poprzedniej objawami ? Czy podobnie było?
O kurcze widzisz ja juz mam ciazowa zacme i nie pamietam z nickow. Kojarzylam twoj ale nie bylam pewna czy juz wtedy bylas. No to w tej biochemicznej to w sumie miesiaczka spozniala mi sie 5 dni tylko ale mialam wczesniej okrooopny bol pachwiny potem przeszedl i 2 dni pozniej juz krwawienie i poronienie w tej ciazy zaczelo sie tak ze 6 dni po owulacji...przypuszczam ze to 6 dni bylo z moich odczuc i testow to mialam boke jak na miesiaczke...a nigdy przee nogdy przed okresem nie mialam boli, temperatura powyzej 37 a w ten dzien byla nawet 37.8 i klocia jajnikow. Podejrzewam ze wtedy bylo zagniezdzenie pozniej zaczela mnie strasznie bolec znowu pachwina, test wyszedl 9 dni po owu i pamietam jak dzis ryczalam narzeczonemu i mamie ze to napewno znowu biochemiczna bo wtedy tez tak bolala mnie pachwina. Naprawde..nie moglam chodzic. Nie wiem chyba dzidzia sie tak mocno wgryzala 🤷‍♀️ od tego czasu bylo calyczas klocie jajnikow a bol pachwiny i jak na @ przeszedl w jej terminie. Takze taka historia 😅 potem objawy typu mdlosci itp zaczely sie dopiero w 6 tc jakos

reklama
Powiedzcie mi co myslicie....
Testy zaczelam dopiero 3 dnia owulacji tak pokazuje kalendarzyk(nie mialam wcześniej dostępu do testów wiec nie do konca wiem kiedy rozpoczęły się dni plodne. Robilam rano a następnie wieczorem.
A juz dwa dni pokazuja mi sie grube krechy i nie wiem co myśleć
IMG_20200517_221630.jpg

Do góry