reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja w 12dc rano na monitoringu miałam 1 pecherzyk 18 mm, tego samego dnia wieczorem miałam podany pregnyl. Z mężem ❤ od 9dc do 16dc, a więc 7 dni z rzędu. Z tego jakie sygnały dawał mi mój organizm, obstawiam że owulacja nastąpiła 14 dc :)
Coś z tego wyszło? Hmmm..... To może dobrze że wezmę jutro. .... Nie wiem

reklama
GRATULACJE!
i spokojnie [emoji173] Ja miałam w 26dc bete 13.25 A po 3 dniach 79 a teraz zaczynam 19 tydzień [emoji7]
Teraz spokój trzeba zachować i cieszyć się najbardziej jak się da! L
Jestem w ciąży!!!!! Aaaaaaaa [emoji85][emoji38][emoji28][emoji16][emoji7][emoji173]️[emoji179][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Cała się trzęse, muszę się uspokoić. Wdech, wydech. Czułam to [emoji28]
Na dziś miałam termin okresu, a tu takie cudo :
Tylko nie mieszczę się nawet w pierwszym tygodniu [emoji848] dziwne te normy [emoji849]
Zobacz załącznik 1115122

Dziewczyny chciałabym jutro jednak zatestowac, bo już nie wytrzymam z czekaniem 🙄 powiedzcie mi tylko, czy po 15 dniach od podania pregnylu w dawce 5000 nie będzie już jego śladu w moczu?

Dziewczyny chciałabym jutro jednak zatestowac, bo już nie wytrzymam z czekaniem 🙄 powiedzcie mi tylko, czy po 15 dniach od podania pregnylu w dawce 5000 nie będzie już jego śladu w moczu?
Nie będzie raczej. Ja biorę dawkę 10 000 j. i po 7 dniach test jest negatywny. Zazdroszczę tych 15 dni. Ja od pół roku biorę Pregnyl i po tygodniu dostaje okres.

Nie będzie raczej. Ja biorę dawkę 10 000 j. i po 7 dniach test jest negatywny. Zazdroszczę tych 15 dni. Ja od pół roku biorę Pregnyl i po tygodniu dostaje okres.

Serio? Lekarz powiedział jaka jest przyczyna, ze tak szybko dostajesz okres? Czy pęcherzyki normalnie Ci pękają po podaniu pregnylu?

Jestem w ciąży!!!!! Aaaaaaaa [emoji85][emoji38][emoji28][emoji16][emoji7][emoji3590][emoji179][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Cała się trzęse, muszę się uspokoić. Wdech, wydech. Czułam to [emoji28]
Na dziś miałam termin okresu, a tu takie cudo :
Tylko nie mieszczę się nawet w pierwszym tygodniu [emoji848] dziwne te normy [emoji849]
Zobacz załącznik 1115122
Gratulacje [emoji3590] zdrowej ciąży [emoji3059]

Serio? Lekarz powiedział jaka jest przyczyna, ze tak szybko dostajesz okres? Czy pęcherzyki normalnie Ci pękają po podaniu pregnylu?
No wlasnie pięknie pękają. Wszystkie. Obojętnie ile mają wielkości. I po pregnylu zaczynam brać dupka i max 8 dni i okres. Trzech lekarzy, jeden od niepłodności drugi profesor i żaden nic mądrego nie gada..... Że to nie jest jednoznaczne że ciężko stwierdzić i tak dalej.

No wlasnie pięknie pękają. Wszystkie. Obojętnie ile mają wielkości. I po pregnylu zaczynam brać dupka i max 8 dni i okres. Trzech lekarzy, jeden od niepłodności drugi profesor i żaden nic mądrego nie gada..... Że to nie jest jednoznaczne że ciężko stwierdzić i tak dalej.

Kurczę, to trochę dziwne, że Twoja faza lutealna jest tak krótka 🤔 ja nie byłam stymulowana, ani nie brałam duphastonu.. pecherzyk sam urósł i po podaniu pregnylu ladnie pękł, ale u mnie to już dzisiaj mija 14 dzień od podania zastrzyku..

reklama
Kurczę, to trochę dziwne, że Twoja faza lutealna jest tak krótka 🤔 ja nie byłam stymulowana, ani nie brałam duphastonu.. pecherzyk sam urósł i po podaniu pregnylu ladnie pękł, ale u mnie to już dzisiaj mija 14 dzień od podania zastrzyku..
A w jakim dniu cyklu miałaś ładny pęcherzyk ? W 12 tak? Widzisz, ja mam 17 dc i dopiero 17,5 mm

Do góry