reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja jak zszalam w ciąży to w czasie zagniezdzania miałam migrena 3 dyniowa. Aż mnie na wymioty brało. I później w I trymestrze też często głowa bolała. Jak boli bardzo weź paracetamol [emoji4] Nie mecz się... bo ten ból gorzej wpływa na dzidziusia niż ta jedna tabletka [emoji4]
Napisze Wam jutro na spokojnie [emoji6]
Przyszłam do domu z wielkim bólem głowy, naszykowałam prezencik dla narzeczonego. Ale tak mnie głowa bolała, że nie dawałam rady. Aż mi się płakać chciało. Nie tak miała wyglądać ta chwila. Schowałam prezent do szafy. Wypiłam 3 szklanki wody, zrobiłam zimny okład z ręcznika na głowę (rady z Google), przykryłam się kocem i zgasiłam światło. Usnełam. Pomogło. Teraz się obudziłam i już jest dobrze.
Czy na przyszłość brać jakieś leki? Czy lepiej się pomęczyć? Podobno nie można brać nic bez konsultacji z lekarzem.
Nie mam migren. A taki ból głowy miałam ostatnio chyba z 10 lat temu.

reklama
A to prezent. Te obrazki to magnesiki na lodówkę kupione w sklepie z opakowaniami na prezenty. Buciki kupione w smyku. Test dzisiejszy. Wyszła juz kreska (z bliska widać) pomimo tego, że robiłam go wieczorem i z rozcieńczonego moczu. Chciałam dodać test elektroniczny clearblue ze wskaźnikiem tygodnia ciąży . Ale pytałam w 4 aptekach i nigdzie nie było, a Panie robiły dziwne miny jak pytałam 🙈🤷

IMG_20200504_202755.jpg

IMG_20200504_202714.jpg

Ja jak zszalam w ciąży to w czasie zagniezdzania miałam migrena 3 dyniowa. Aż mnie na wymioty brało. I później w I trymestrze też często głowa bolała. Jak boli bardzo weź paracetamol [emoji4] Nie mecz się... bo ten ból gorzej wpływa na dzidziusia niż ta jedna tabletka [emoji4]
Ok dzięki 🤗

Jak ja bym już chciała taki prezent zrobić...
A to prezent. Te obrazki to magnesiki na lodówkę kupione w sklepie z opakowaniami na prezenty. Buciki kupione w smyku. Test dzisiejszy. Wyszła juz kreska (z bliska widać) pomimo tego, że robiłam go wieczorem i z rozcieńczonego moczu. Chciałam dodać test elektroniczny clearblue ze wskaźnikiem tygodnia ciąży . Ale pytałam w 4 aptekach i nigdzie nie było, a Panie robiły dziwne miny jak pytałam [emoji85][emoji1745]

Zobacz załącznik 1115320
Zobacz załącznik 1115321

Mega szczęśliwa zaczęłam obmyślać jak powiedzieć M i się kurka obudziłam. Walnęło mnie to mega bo byłam pewna ze to Real. A w realu wlasnie dobiega 5 minuta testu i biel. Także moje panie niestety kolejny miesiąc nie wyszedł. Przykro mi bardzo :(

reklama
Do góry