reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny jestem po wizycie. 17 dc a ja dwa pęcherzyki. Jeden 17,5 drugi 17,1. Dostałam receptę i zlecenie na Pregnyl. Ma mi zrobić moja znajoma pielęgniarka. Tylko że jutro wieczorem albo w środę rano. Potem dupek i czekać na cud.... :(
Powiedzcie mi, jak wczoraj były pierwsze przytulanki to teraz jak najlepiej? Dzisiaj jutro i pojutrze? Czy jutro tylko w dniu zastrzyku. Czy dzisiaj a jutro zastrzyk? Zaraz napisze wiadomość do tego lekarza od niepłodności. Wyśle mu opis Usg i zdjęcia. I zapytam kiedy faktycznie ten zastrzyk. ......

Codziennie

reklama
Oby tak było bo tego najbardziej bym chciała [emoji3059]
Ale staram się też mieć dystans do tego żeby się nie potrzebnie nie nakręcać. Myślę że jak do czwartku dalej będzie boleć to zadzwonię do swojej ginekolog bo póki co przyjmują tylko ciężarne i nagle przypadki. [emoji849]
Kochana być może coś się tam dzieje CUDownego.. ja miałam w tym miesiącu podobnie - od ok. 6 dc zdarzyło mi się że poczułam taki silny skurcz/ciagniecie np podczas kaszlu, albo jak za szybko wstałam.. dziś jestem w 12dc i dopiero pierwszy dzień tego nie odczułam.. ale jajnik i wykonują przecież kawal ciężkiej pracy, więc mamy prawo czasem je odczuć :) poobserwuj się jeszcze trochę, jak będzie się utrzymywali długo czas, lub jezeli się pogorszy, to umów się na USG kontrolne :)

Ja w 12dc rano na monitoringu miałam 1 pecherzyk 18 mm, tego samego dnia wieczorem miałam podany pregnyl. Z mężem ❤ od 9dc do 16dc, a więc 7 dni z rzędu. Z tego jakie sygnały dawał mi mój organizm, obstawiam że owulacja nastąpiła 14 dc :)
Wow u mnie to nigdy w życiu nie przejdzie żeby np chociaż 3 dni pod rząd. Ja bym bardzo chciała ale niestety mój mąż ma troche mniejsze libido .A jak mówię że powinniśmy czesciej w te właściwe dni to z kolei mówi że czuje wtedy straszne parcie z mojej strony i że jest "zmuszany" 🤣 O rany... no nic w tym cyklu sprobuje w czasie owu ubierać sexy ciuszki. Może to coś bardziej pomoże 😁. Aczkolwiek mamy już jedno dziecko i on chyba nie czuje silnej potrzeby drugiego dziecka. Bardziej w stylu jak bedzie to ok a jak nie to nie będę plakal

Wow u mnie to nigdy w życiu nie przejdzie żeby np chociaż 3 dni pod rząd. Ja bym bardzo chciała ale niestety mój mąż ma troche mniejsze libido .A jak mówię że powinniśmy czesciej w te właściwe dni to z kolei mówi że czuje wtedy straszne parcie z mojej strony i że jest "zmuszany" 🤣 O rany... no nic w tym cyklu sprobuje w czasie owu ubierać sexy ciuszki. Może to coś bardziej pomoże 😁. Aczkolwiek mamy już jedno dziecko i on chyba nie czuje silnej potrzeby drugiego dziecka. Bardziej w stylu jak bedzie to ok a jak nie to nie będę plakal
Mój mąż też należy do facetów o niższym libido, a w udanym cyklu się udało w dzień owulacji 2 razy!
Ale ja chodziłam napalona jak Reksio na szynkę i wiesz zaczepialam uwodzilam no i kliklo :D
A seksy były 2 dni przed owu, następnego dnia nic potem w dzien owu w nocy koło 5 było i potem koło 14 :D i jeszcze następnego dnia poprawiliśmy:D

Ostatnia edycja:

Kochana w tym miesiącu sexy ciuszki i do roboty! 👯‍♀️😅 powiem Ci, ze jak my staraliśmy się "na siłę", wyznaczalismy sobie dni, planowaliśmy, liczyliśmy, mówiłam, ze musimy teraz itd to powiem Ci, ze też było u nas ciężko.. chyba presja robiła swoje i to nie tylko od strony męża, ale ja sama nie miałam ochoty na codzienne ❤ w tym miesiącu jakoś poszliśmy na całość i po prostu się tym bawiliśmy - smialismy się itd.. My staramy się o pierwsza fasolkę.. 🥰 Najważniejsze, ze już jedno cudo masz w domu - ilu to juz latek/latka? 😀

Mój mąż też należy do facetów o niższym libido, a w udanym cyklu się udało w dzień owulacji 2 razy!
Ale ja chodziłam napalona jak Reksio na szynkę i wiesz zaczepialam uwodzilam no i kliklo :D
A seksy były 2 dni przed owu, następnego dnia nic potem w dzien owu w nocy koło 5 było i potem koło 14 :D i jeszcze następnego dnia postawiliśmy:D

Padłam 🤣 jak Wy mi poprawiacie humor!

Kochana w tym miesiącu sexy ciuszki i do roboty! 👯‍♀️😅 powiem Ci, ze jak my staraliśmy się "na siłę", wyznaczalismy sobie dni, planowaliśmy, liczyliśmy, mówiłam, ze musimy teraz itd to powiem Ci, ze też było u nas ciężko.. chyba presja robiła swoje i to nie tylko od strony męża, ale ja sama nie miałam ochoty na codzienne ❤ w tym miesiącu jakoś poszliśmy na całość i po prostu się tym bawiliśmy - smialismy się itd.. My staramy się o pierwsza fasolkę.. 🥰 Najważniejsze, ze już jedno cudo masz w domu - ilu to juz latek/latka? 😀
Już ponad 8 lat , pannica z niej. Niedługo będzie miała mój rozmiar buta haha 🤣
Ja też właśnie tak muszę zrobić bo coś czuje że znowu to parcie wywieram

reklama
Kurcze dziewczyny. Pomocy. Bądź tu mądry człowieku. Lekarka od monitoringu widząc dziś po południu pęcherzyk 17,5 mm powiedziała by wziąć zastrzyk jutro wieczorem. No ewentualnie w środę rano.

A ten mój lekarz od niepłodności po tym jak wysłałam mi opis Usg i zdjęcia napisał że środa czwartek.

No to kiedy mam wziąć???
Zawsze brałam przy ok. 21-23 i ciąży z tego nie było. Może faktycznie wziąć jutro wieczorem jak one będą miały ok 18,5-19 mm. I zobaczymy co przy tym wyjdzie... Tym bardziej że ja mam krótka fazę lutealna i patrząc na poprzedni cykl to ja za tydzień powinnam okres dostać :/

Do góry