reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Jestem w podobnej sytuacji. @ Spóźnia mi się 4 dni. W sobotę rano w czasie stosunku pojawiła się @ myślałam że to @ ale później ani kropli. Dziś lekko brunatne plamienia ale może 2-3 krople. 3-4 dni temu sprawdzałam i miałam szyjkę nisko, wczoraj też sprawdzalam i miałam niziutko. Przed chwilą sprawdziłam i jest wysoko (dużo wyżej) boli mnie brzuch, mdli mnie. Zastanawiam się czy iść na bęte ale obawiam się że pójdę i dostanę @. Może kupię dziś test i zrobię rano? Od soboty wieczór biorę też dupka rano i wieczorem.
No ja już nie wiem na ile sobie wszystkie objawy wynajduje, a ile faktycznie jest na prawdę. Ale dziś w pracy także mi się strasznie chcę spać,parę razy mnie strasznie zemdlilo i czuję jak bym miała gorące ciało a zimne stopy i ręce aż dreszcze przechodzą.
Może zrób test zanim pójdziesz na betę. Z szyjka to jest podobno różnie. Nie ma większej reguły. Ja czekam do czwartku jak nic nie wyjdzie to skończę wtedy dupka i zobaczymy a jak coś wyjdzie to szybko umowie się do lekarza. Jeszcze się łudzę.

reklama
Mój gin powiedział, że można ile się na ochotę, codziennie jest ok.
Słuchajcie, tak naprawdę wszystko zależy od jakości nasienia. Jeśli nasienie ma dobre parametry, to można nawet i kilka razy dziennie, natomiast przy słabych wynikach lepiej rzadziej, by plemniki mogły się zregenerować. Najbardziej optymalnie jest przytulać się co dwa dni, ale w rzeczywistości jest to naprawdę indywidualna sprawa.
My robiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły dobre, więc w okresie owulacji możemy pozwolić sobie na częstsze seksy, natomiast jeśli możemy, to ograniczamy je do 1 razu na 2 dni w okresie starań. Też robie testy owu i czasem przytulanki są jednego dnia, a chwilę potem wychodzi test owu pozytywny, więc nie ma co czekać 2 dni, bo po 2 dniach może być już po fakcie.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to warto zrobić badanie nasienia i je rozwiać. Tymbardziej, że przy problemach z zajściem takie badanie to podstawa

Na jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...

Słuchajcie, tak naprawdę wszystko zależy od jakości nasienia. Jeśli nasienie ma dobre parametry, to można nawet i kilka razy dziennie, natomiast przy słabych wynikach lepiej rzadziej, by plemniki mogły się zregenerować. Najbardziej optymalnie jest przytulać się co dwa dni, ale w rzeczywistości jest to naprawdę indywidualna sprawa.
My robiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły dobre, więc w okresie owulacji możemy pozwolić sobie na częstsze seksy, natomiast jeśli możemy, to ograniczamy je do 1 razu na 2 dni w okresie starań. Też robie testy owu i czasem przytulanki są jednego dnia, a chwilę potem wychodzi test owu pozytywny, więc nie ma co czekać 2 dni, bo po 2 dniach może być już po fakcie.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to warto zrobić badanie nasienia i je rozwiać. Tymbardziej, że przy problemach z zajściem takie badanie to podstawa
Zgadam się w 100%, my jednak popróbujmy jeszcze trochę bez wnikliwszych badań... w pierwsza ciąże udało się w 3 cyklu, teraz jest to nasz piąty cykl starań... mamy oboje strasznie stresująca prace ja do tego pracuje w systemie zmianowym wiec myśle ze nie będzie łatwo zajść w ciąże...

Cześć dziewczyny,
W ostatnim czasie Was podczytuje... jedne poronienie za mną. Uczestniczyłam w rozmowach na innych wątkach. Potem dałam na luz...
Wracam do tematu starań... wiem na 200% że nie dostarczam sobie omega 3... szukam jakiegoś suplementu... na rynku cała masa... może któraś z Was może coś polecić??

Trzymam kciuki za wszystkie starające się;)

Ja 3 dc więc tylko podczytuje :)
Robiłas test?
Nie... Nie ukrywam,że boje się :p boje się rozczarowania więc czekam jeszcze na @ 🙈🙈 ale postanowiłam,że jeśli nie przyjdzie to zrobię test w czwartek (23.04) rano... Akurat męża imieniny, ja nie mam dla niego żadnego prezentu a taki II byłby idealny :) pożyjemy zobaczymy :D

A czy Wy przed okresem też tak macie, że hmmm macie uczucie takiego mokrego? Normalnie co chwilę chodzę do łazienki spr majtki czy to nie @ . Mam wrażenie,że ciagle mam mokro... Taki mega wodnisty,bezbarwny śluz. Ze na majtkach praktycznie żadnego śladu nie zostawia.. 😳

A czy Wy przed okresem też tak macie, że hmmm macie uczucie takiego mokrego? Normalnie co chwilę chodzę do łazienki spr majtki czy to nie @ . Mam wrażenie,że ciagle mam mokro... Taki mega wodnisty,bezbarwny śluz. Ze na majtkach praktycznie żadnego śladu nie zostawia.. 😳
Proponuję zrobić test;)

reklama
Do góry