reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Słuchajcie, tak naprawdę wszystko zależy od jakości nasienia. Jeśli nasienie ma dobre parametry, to można nawet i kilka razy dziennie, natomiast przy słabych wynikach lepiej rzadziej, by plemniki mogły się zregenerować. Najbardziej optymalnie jest przytulać się co dwa dni, ale w rzeczywistości jest to naprawdę indywidualna sprawa.
My robiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły dobre, więc w okresie owulacji możemy pozwolić sobie na częstsze seksy, natomiast jeśli możemy, to ograniczamy je do 1 razu na 2 dni w okresie starań. Też robie testy owu i czasem przytulanki są jednego dnia, a chwilę potem wychodzi test owu pozytywny, więc nie ma co czekać 2 dni, bo po 2 dniach może być już po fakcie.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to warto zrobić badanie nasienia i je rozwiać. Tymbardziej, że przy problemach z zajściem takie badanie to podstawa
Mój miał iść, ale zaraza go powstrzymała 🤷 pewnie dopiero za mc pójdzie. Z resztą do lata jak się nie uda to już będzie na tyle długo, że trzeba będzie się poważnie przebadać.

Cześć dziewczyny,
W ostatnim czasie Was podczytuje... jedne poronienie za mną. Uczestniczyłam w rozmowach na innych wątkach. Potem dałam na luz...
Wracam do tematu starań... wiem na 200% że nie dostarczam sobie omega 3... szukam jakiegoś suplementu... na rynku cała masa... może któraś z Was może coś polecić??

Trzymam kciuki za wszystkie starające się;)
Mi polecił ginekolog przy staraniach i w początkowej ciąży MamaDHA premium ➕
Zamówiłam i czekam 😉
Póki co biorę Prenatal.

reklama
Do góry