Dolvit
Fanka BB :)
Ale profilaktycznie zwiększyłam dawke acarduProponuję zrobić test
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale profilaktycznie zwiększyłam dawke acarduProponuję zrobić test
Mój miał iść, ale zaraza go powstrzymała pewnie dopiero za mc pójdzie. Z resztą do lata jak się nie uda to już będzie na tyle długo, że trzeba będzie się poważnie przebadać.Słuchajcie, tak naprawdę wszystko zależy od jakości nasienia. Jeśli nasienie ma dobre parametry, to można nawet i kilka razy dziennie, natomiast przy słabych wynikach lepiej rzadziej, by plemniki mogły się zregenerować. Najbardziej optymalnie jest przytulać się co dwa dni, ale w rzeczywistości jest to naprawdę indywidualna sprawa.
My robiliśmy badanie nasienia i wyniki wyszły dobre, więc w okresie owulacji możemy pozwolić sobie na częstsze seksy, natomiast jeśli możemy, to ograniczamy je do 1 razu na 2 dni w okresie starań. Też robie testy owu i czasem przytulanki są jednego dnia, a chwilę potem wychodzi test owu pozytywny, więc nie ma co czekać 2 dni, bo po 2 dniach może być już po fakcie.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to warto zrobić badanie nasienia i je rozwiać. Tymbardziej, że przy problemach z zajściem takie badanie to podstawa
Ja zaczęłam dziś!Na jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
Mi polecił ginekolog przy staraniach i w początkowej ciąży MamaDHA premiumCześć dziewczyny,
W ostatnim czasie Was podczytuje... jedne poronienie za mną. Uczestniczyłam w rozmowach na innych wątkach. Potem dałam na luz...
Wracam do tematu starań... wiem na 200% że nie dostarczam sobie omega 3... szukam jakiegoś suplementu... na rynku cała masa... może któraś z Was może coś polecić??
Trzymam kciuki za wszystkie starające się
Obecnie 13 dc, więc jeszcze trochę do testowaniaNa jakim etapie jesteście dziewczyny? Która zaczęła nowy cykl a która będzie testować ? Mój okres powinien się pojawić w sobotę/niedziele.... Póki co nadal go nie ma...
ja 7 dc ale po aromku tak mnie kluja jajniki....ze szokJa 3 dc więc tylko podczytuje
Robiłas test?
Ja przed zajściem w 2gą ciążę brałam pregne start, potem zmieniłam na mama dha plus... Ale stało się jak się stało.. teraz biore femibion 0Mi polecił ginekolog przy staraniach i w początkowej ciąży MamaDHA premium
Zamówiłam i czekam
Póki co biorę Prenatal.
Jeszcze nie. Czekam..
Moj znajomy lekarz tez poleca femibion ale ja biore rozne kwasy foliowe na zmiane obecnie dożeram resztki, żeby na kolejny miesiac zakupic noweJa przed zajściem w 2gą ciążę brałam pregne start, potem zmieniłam na mama dha plus... Ale stało się jak się stało.. teraz biore femibion 0