reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny a ja mam takie pytanie otóż nie długo wybieram się do ginekologa chciałabym zacząć robić jakieś badania i dowiedzieć się czy czasem coś jest nie tak przez to że tu już prawie półtora roku mija jak się staramy a że jestem w tym zielona to powiedzcie mi o co zapytać i o jakie badania prosić. Bardzo będę wam wdzięczna! [emoji3590]

reklama
Aga super efekty! Co ćwiczyłaś, że takie fajne efekty? Bo chyba to nie tylko zasługa odstawienia słodyczy?

Ja jak tyje to też tylko na brzuchu. Robi mi się wtedy oponka. Także mam okresy w życiu, że ćwiczyłam parę razy w tygodniu na siłowni i płaski brzuch. Najmniej w życiu dorosłym ważyłam 39 kg. Albo inne gdy niby byłam szczupła, ale brzuch jak w ciąży.
U nas słodyczy nie ma w domu. Niespecjalnie lubimy. Ja od czasu do czasu mam ochotę to jak mnie naszło to szłam do sklepu - kupowałam twixa i spokój na miesiąc. Mój narzeczony w ogóle nie lubi słodyczy. Woli sobie jabłko zjeść 😁
Ale teraz przez kwarantannę czuje, że przytyłam bardzo. Wagi nie mam w domu wiec nie wiem ile, ale znowu mam oponkę dużą 🤦 jak mnie naszła ochota na coś słodkiego to nie chciałam iść do sklepu po jednego batona podczas pandemi. Zrobiłam 2 blachy ciasta (planowałam jedną, ale tyle mi wyszlo ze składników). Mój narzeczony nie lubi słodyczy więc musiałam sobie sama zjeść te 2 blachy 3bita 🤦😆
Muszę coś z tym zrobić bo źle się czuję.

Trzymałam dietę i ćwiczyłam.

Co ćwiczyłam?
Najpierw ze dwa razy w tygodniu generalnie ćwiczenia na każdą partię mięśni. Ja akurat korzystałam z takiej strony slank i tam się podejmowało miesięczne wyzwanie i każdego dnia trzebabyło coś wykonać (dostepne na youtube):
- wypić odpowiednią ilość wody
- pójść na spacer
itp
Nic skąplikowanego. Ale uczyło pewnej rutyny i tworzyło nowe nawyki. Treningi właśnie były ze dwa na tydzień ćwiczenia na górne partie, najwiecej na brzuch i dolne partie, czasem na kręgosłup. Do spalania polecam treningi typu cardio, tabaty (raz w tygodniu na początek zupełnie styka, bo one są dość intensywne a przy okazji sporo się spala :)

Po slanku znalazłam trenerkę Paule Fitness i teraz wykonuje jej treningi. Wrzuca je również za free na fb i youtube. Duuużo mi dały a są takie które 10 min trwają, także umówmy się każdy znajdzie te symboliczne 10 min dla ciała jak chce ;)

Dziewczyny a ja mam takie pytanie otóż nie długo wybieram się do ginekologa chciałabym zacząć robić jakieś badania i dowiedzieć się czy czasem coś jest nie tak przez to że tu już prawie półtora roku mija jak się staramy a że jestem w tym zielona to powiedzcie mi o co zapytać i o jakie badania prosić. Bardzo będę wam wdzięczna! [emoji3590]

Raczej szczegółowych badań odnośnie starań to Ci zwykły ginekolog nie zrobi, to już trzeba się do kliniki zgłosić.

Ginekolog może Ci dać skierowanie na drożność jajowodów np. Polecam robić u niego monitoringi żeby zobaczyć czy po 1 masz owu po 2 kiedy ją masz i po 3 czy pęcherzyk cię pęka. Ja bym od tego zaczęła :)

Cześć Kobietki :)
Jestem tutaj nowa i postanowiłam dołączyć :) To mój kolejny cykl starań. W związku z tym, że mam problemy ze śluzem od tego cyklu stosowałam Fertilsafe + testy owulacyjne. Powiedziałabym, że wszystko pięknie zagrało, ale oczywiście nie wytrzymałam... i zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy, a to mój 25dc, owulacja była w 16dc. Jaki to człowiek głupi... Wiedziałam, że wyjdzie negatywny, ale oczywiście podświadomie liczyłam na "cień cienia".
A jak już zobaczyłam tą jedną kreskę to mi wszystko opadło...

Dziewczyny, czy Wy też to widzicie? Jeszcze w piątek była biel, dzisiaj cień cienia?!

Załączniki

• 20200420_070241.jpg
    20200420_070241.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 145
Czesc! Na pewno da Ci skierowanie na podstawowe badania hormonalne - LH i TSH w 3dc, progesteron i estrogen. Dobrze byloby tez zrobic monitoring cyklu by zobaczyc, czy dochodzi do owulacji. Powodzenia!

reklama
Mąż mi też każe zapisać 😀 ja już sobie żadnych objawów nie wkręcam, oduczyłam się tego po paśmie rozczarowań wynikających z wkrecania 😂 moim zdaniem takie wczesne objawy nie istnieją, tylko właśnie sobie je wmawiamy i jak się uda to nam się wydaje, że to było to 😉
Nadrabiam troche wątek mimo ze juz na grudniowych jestem ciaglu tu do was wracam i powiem ci. Ja 6 dni po owulacji czulam i zaczelam miec objawy ciazy wiec jest to mozliwe 😁 z tym ze ja wyjatkowo dziwne przeszlam zagniezdzenie z gorączką i okropnym bolem pachwiny i brzucha jak na okres. Podejrzewalam nawet koronawirusa przez moment 😅

Do góry