reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hey dziewczyny, u mnie 23 dzień cyklu, owulacja była 20.02. albo 21.02., załączam zdjęcie testów owu. Boboseksow mało niestety... W piątek ma być @. Nie wiem jak się czuję, trochę na okres, ale trochę inaczej. Myślę, że sobie wmawiam ciążę Hehe [emoji28] mam dużo śluzu jakby płodnego i boli mnie brzuch jak na okres. Piersi zawsze zaczynają mnie bolec zaraz po owu, tym razem zero bólu aż do wczoraj. Więc czekam niecierpliwie. Myślę że będę testować jak się spóźni @ około 2-3 dni... Może w niedzielę [emoji3526] test już zakupiłam, bo zawsze, gdy mi się spóźniała @ wypadała niedziela i musieliśmy szukać apteki dyżurującej, a za granicą cudem jest znaleźć dyżurująca aptekę w pobliżu, a jak dzwonisz dzwonkiem i zamiast leków na jakąś śmiertelną chorobę prosisz o..... test ciążowy to babki mordują wzrokiem hahaha [emoji23]

Kto testuje niedługo?
IMG_20200303_184009.jpeg

reklama
Hey dziewczyny, u mnie 23 dzień cyklu, owulacja była 20.02., załączam zdjęcie testów owu. W piątek ma być @. Nie wiem jak się czuję, trochę na okres, ale trochę inaczej. Myślę, że sobie wmawiam ciążę Hehe [emoji28] mam dużo śluzu jakby płodnego i boli mnie brzuch jak na okres. Piersi zawsze zaczynają mnie bolec zaraz po owu, tym razem zero bólu aż do wczoraj. Więc czekam niecierpliwie. Myślę że będę testować jak się spóźni @ około 2-3 dni... Może w niedzielę [emoji3526] test już zakupiłam, bo zawsze, gdy mi się spóźniała @ wypadała niedziela i musieliśmy szukać apteki dyżurującej, a za granicą cudem jest znaleźć dyżurująca aptekę w pobliżu, a jak dzwonisz dzwonkiem i zamiast leków na jakąś śmiertelną chorobę prosisz o..... test ciążowy to babki mordują wzrokiem hahaha [emoji23]

Kto testuje niedługo? Zobacz załącznik 1087427
Jestem 11dpo i póki co test negatywny... Od owu ból podbrzusza a później doszły piersi... Dzisiaj prawie nic nie boli. W pt powinna być @

A mam takie pytanie, jak to jest z ciąża po poronieniu? Prowadzenie jest takie same, czy częściej lekarz bada? Daje jakies leki? Jest zakaz współżycia? Trzeba się bardziej oszczędzać? Co mówią wam lekarze tak ogólnie?

A mam takie pytanie, jak to jest z ciąża po poronieniu? Prowadzenie jest takie same, czy częściej lekarz bada? Daje jakies leki? Jest zakaz współżycia? Trzeba się bardziej oszczędzać? Co mówią wam lekarze tak ogólnie?
Ja mam wizyty co dwa tygodnie na każdej USG. Dostałam lek na podtrzymanie. Jeśli tym razem się nie uda to w następnej dostanę heparynę i acard.

Wydaje mi się że toksoplazmozy nie miałaś nigdy, także uważaj na bezdomne kotki i myj wszystko dokładnie, zero sushi!
Różyczki masz ponad 100 przeciwciał igg, więc wydaje mi się że spora ilość, ale skonsultuj jeszcze z lekarzem chociaż ja bym się nie szczepila. ja miałam 500. Obecnie różyczki nie masz.
Cytomegalie przechodziłas dawniej bo masz sporo przeciwciał igg a obecnie zakażenia nie masz także jesteś bezpieczna nawet w ciąży 😊

reklama
Do góry