reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja dzisiaj 20 dc w tym cyklu miałam monitoring 15 dnia była owulacja pokladam duże nadzieję w tym cyklu boję się rozczarowania .

reklama
Dzięki :)
Wydaje mi się że toksoplazmozy nie miałaś nigdy, także uważaj na bezdomne kotki i myj wszystko dokładnie, zero sushi!
Różyczki masz ponad 100 przeciwciał igg, więc wydaje mi się że spora ilość, ale skonsultuj jeszcze z lekarzem chociaż ja bym się nie szczepila. ja miałam 500. Obecnie różyczki nie masz.
Cytomegalie przechodziłas dawniej bo masz sporo przeciwciał igg a obecnie zakażenia nie masz także jesteś bezpieczna nawet w ciąży [emoji4]

Ja mam wizyty co dwa tygodnie na każdej USG. Dostałam lek na podtrzymanie. Jeśli tym razem się nie uda to w następnej dostanę heparynę i acard.
A robiłaś jakieś badania, czy prewencyjnie po prostu bardziej się lekarz tobą opiekuje?

Jakie to leki na "podtrzymanie"?

3mam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku

Ja dzisiaj 20 dc w tym cyklu miałam monitoring 15 dnia była owulacja pokladam duże nadzieję w tym cyklu boję się rozczarowania .
Ja też boję się rozczarowania.... Ale po nim przyjdzie akceptacja obecnego stanu rzeczy, otrzepiemy się i pojdziemy dalej [emoji123][emoji123][emoji123][emoji123][emoji123]

P. S. Korzystam, że na forum ostatnio cicho i się uzewnętrzniłam, bo raczej czytam was najczęściej [emoji3526]

Ja też boję się rozczarowania.... Ale po nim przyjdzie akceptacja obecnego stanu rzeczy, otrzepiemy się i pojdziemy dalej [emoji123][emoji123][emoji123][emoji123][emoji123]

P. S. Korzystam, że na forum ostatnio cicho i się uzewnętrzniłam, bo raczej czytam was najczęściej [emoji3526]
A Ty który dzień cyklu?

A robiłaś jakieś badania, czy prewencyjnie po prostu bardziej się lekarz tobą opiekuje?

Jakie to leki na "podtrzymanie"?

3mam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku
Tylko Duphastpon, chociaż robiłam progesteron więc to nie jest przyczyną. Jestem na L4 od 5 tygodnia ciąży.
Z badań podstawowe : morfologia, moczu, toxoplazme, różyczkę, HIV, hcv, hbv, lipidogram, panel tarczycowych, glukozę.

W każdym razie jedyne co wyszło to podwyższony cukier ( nie dużo), ale ciąża na insulinie
I TSH poziom 2,5 niby w normie ale lepiej jakby było niższe- na to eutyrox. W każdym razie to nie jest przyczyną poronienia.

Przed ciążą nie brałem żadnych leków i wydawało mi się że jestem okazem zdrowia.

Dokładniejsze badania są na NFZ po 3 poronieniach.

Witajcie dziewczyny:)
Gratuluję nowych kreseczek i czekamy na więcej !

Ja też ostatnio tylko podczytuje. Czekam na wyniki posiewu z kanału szyjki macicy. Chyba jakas bakteryjka bo leczenie objawowe nie pomogło:(. Do końca tygodnia powinnam mieć wynik, raczej na pewno dostanę antybiotyk więc muszę cierpliwie czekać na kolejny cykl że staraniami.

Piszę bo od niedawna obserwuje na Instagramie i YT dziewczyny z Akademii Płodności. Może słyszałyście ? Wrzucam link do filmiku z dzisiaj. Mnie osobiście podnosi na duchu. Każda z nas ma swoją historię i każda jest równie ważna.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny:)
Gratuluję nowych kreseczek i czekamy na więcej !

Ja też ostatnio tylko podczytuje. Czekam na wyniki posiewu z kanału szyjki macicy. Chyba jakas bakteryjka bo leczenie objawowe nie pomogło:(. Do końca tygodnia powinnam mieć wynik, raczej na pewno dostanę antybiotyk więc muszę cierpliwie czekać na kolejny cykl że staraniami.

Piszę bo od niedawna obserwuje na Instagramie i YT dziewczyny z Akademii Płodności. Może słyszałyście ? Wrzucam link do filmiku z dzisiaj. Mnie osobiście podnosi na duchu. Każda z nas ma swoją historię i każda jest równie ważna.

Dzieki za link, nie slyszalam nigdy o nich:)

reklama
Nowy cykl - nowe starania [emoji4][emoji3059] i na zdrówko kochana!!
Witam się w 1dc. Czuje się totalnie okresowo czyli h..owo. no cóż zamówiłam dziś inofem i będziemy działać. Jest prawie środek tygodnia a ja otworzyłam wino i zalewam smutki [emoji19]
Będzie nowy cykl ! Głowa do góry [emoji182][emoji182]
I przyszla @ 4 dni później niż miała być... Jestem załamana

Do góry