reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej, chciałam się przywitać, staram się o ciążę po poronieniu, jestem pełna obaw. Nie wiem czy bardziej boję się kolejnej ciąży (komplikacji) czy tego, że nie będzie mi się udawało w nią zajść. Dziewczyny mam pytanie, może macie swoje zdanie na ten temat. Według aplikacji owulacja powinna być dzisiaj. Jednak to w sobotę wieczorem czułam mocne kłucie prawego jajnika. Śluz płodny zaobserwowałam w piątek wieczorem. Testy owu do tej pory wychodzą negatywne. Myślicie, że owulacja mogła już być czy jeszcze przede mną. Myślałam, że taki ból jajnika jest związany z pęknięciem pęcherzyka ale te negatywne testy...

reklama
Może to po prostu plamienie i okres nie przyjdzie? 😉
Zrób koniecznie test/betę przed szczepieniem.
Bo na różyczke szczepią szczepionką żywą i jest bardzo niebezpieczna w ciąży.
Wiele źródeł też podaje, że trzeba odczekać 3 miesiące od szczenień ze staraniami.
Ale to test juz powinien coś wykazać chyba? Skoro plamienia dostalam w 29dc i już 3 dzien trwają?ehh jeszcze tego nie ogarniam jak to powinno funkcjonowac, ale zrobię tak jak mówisz, pojde do lekarki i przedstawie sytuację zaczym dam sie zaszczepic.Dzieki ☺

Zaraź i mnie swoim optymizmem i wiarą!!!! 🙏🏻
Wysyłam zaraźliwe zarazki optymizmu i wiary z deszczowego południa Polszy🤞🤞🤞🤞 wiadomo, są momenty gorsze i lepsze, kazdy ma prawo do odrobiny słabości, to jest bardzo ludzkie. Najważniejsze żeby się z tego podnieść, to przecież nadzieja trzyma nas przy zdrowych zmysłach 💪 życzę i Tobie dużo optymizmu i wiary w szczęśliwe nadchodzące cykle 😘

Bądź dzielna [emoji1] A jakieś objawy okresowe lub ciążowe są?
Wow, nie wiedziałam że beta tak wcześnie może coś pokazać.. :D
Ja 11 dpo, okres w środę, ale czekam cierpliwie. [emoji846]
Ciekawie to zastosował, miejmy nadzieję że skończy się to druga kreseczka [emoji1]
Tak, jestem po 12 latach antykoncepcji. W czwartym cyklu poszłam do gin, okazuje się że prawdopodobnie mam pcos i brak owulacji. Gin zadecydował że spróbujemy stymulacji, w 12 dc ani 16 dc nie było śladu po zbliżającym się owu więc zaczęłam brać letrozol. Gin powiedział że działamy tak jakbym miała 3 dc a nie 16 i teraz czekam na czwartek na monitoring.
Hej :-) Witamy [emoji173] podobno trzeba zluzowac głowę ale jak?

Ehh z tymi owulacjami to dziwna sprawa.
Trochę nas w bambuko robią mam wrażenie t3 nasze organizmy.
Bo niby kalendarzowo powinna być praktycznie jej nie ma.
Dlatego chyba trzeba się przytulać serio co 2 dzień cały cykl. Ale ja np. Nie mam męża na codzień i u nas chyba też tu tkwi problem.
Hej, chciałam się przywitać, staram się o ciążę po poronieniu, jestem pełna obaw. Nie wiem czy bardziej boję się kolejnej ciąży (komplikacji) czy tego, że nie będzie mi się udawało w nią zajść. Dziewczyny mam pytanie, może macie swoje zdanie na ten temat. Według aplikacji owulacja powinna być dzisiaj. Jednak to w sobotę wieczorem czułam mocne kłucie prawego jajnika. Śluz płodny zaobserwowałam w piątek wieczorem. Testy owu do tej pory wychodzą negatywne. Myślicie, że owulacja mogła już być czy jeszcze przede mną. Myślałam, że taki ból jajnika jest związany z pęknięciem pęcherzyka ale te negatywne testy...

Wysyłam zaraźliwe zarazki optymizmu i wiary z deszczowego południa Polszy🤞🤞🤞🤞 wiadomo, są momenty gorsze i lepsze, kazdy ma prawo do odrobiny słabości, to jest bardzo ludzkie. Najważniejsze żeby się z tego podnieść, to przecież nadzieja trzyma nas przy zdrowych zmysłach 💪 życzę i Tobie dużo optymizmu i wiary w szczęśliwe nadchodzące cykle 😘
Dziękuję Ci bardzo ❤️

No do ostatniej godziny to wymeczę żeby e razie co przetrwały jak owulacja się później pojawi.
Pierwsza świeca już wczoraj była [emoji1787][emoji1787]
Bo mimo obaw cieszymy sie ogromnie [emoji16]Ja na tych testach to sie mega zawiodlam, pokazywaly owu jak pecherzyk nie pekal i nie pokazywaly jak pekal [emoji23] chyba, ze ja gamon robilam cos zle [emoji23] trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki [emoji8][emoji110]
Plemniczki moga zyc kilka dni wiec jest szansa zawsze [emoji16] myslmy pozytywnie [emoji4]

Teraz się wszyscy pobudza wiesz xd marzec koty się marcuja to i może nam to posprzyja [emoji1]
Witajcie. Przez ostatnie kilka dni się mało udzielam. Mam remont, ale wydaje mi się, że to nie przez to. Jakoś podupadłam na duchu. Mam straszny (przepraszam za wyrazenie) śmietnik w głowie. Wiele sprzecznych myśli. Pod koniec marca okaże się, czy dostanę zielone światło - może stąd gorsze dni.
Ale widzę, że jak mnie tu nie było, to Wy chyba tu spałyście! Gdzie są kreseczki piękne???

@Wesoła_Aga walczysz w marcu?

reklama
Hej kochane [emoji3059][emoji3059] trochę mnie tu nie było, dużo się działo prywatnie, i trochę psychicznie chyba był dołek [emoji26] zawodowo sajgon itp.
Nie jestem w stanie nadrobić tyle tysięcy postów [emoji87][emoji85]

Wiec, Gratuluję tym Kobietkom, którym się udało trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości, aby wszystko było szczęśliwie.
Czy pojawiły się jeszcze jakieś bliźniaki?

A reszcie nam staraczek życzę powodzenia [emoji3059]

U mnie dziś 12 dc, ale niestety test owulacyjny negatywny, czy to możliwe by jeszcze nic nie pokazywał?

Kto w podobnym terminie ? [emoji1]
Bardzo możliwe, mi pokazywał w 23 dc przy cyklach 30 dniowych z wyłączeniem dwóch ostatnich (35 i 38).

Do góry