reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej, chciałam się przywitać, staram się o ciążę po poronieniu, jestem pełna obaw. Nie wiem czy bardziej boję się kolejnej ciąży (komplikacji) czy tego, że nie będzie mi się udawało w nią zajść. Dziewczyny mam pytanie, może macie swoje zdanie na ten temat. Według aplikacji owulacja powinna być dzisiaj. Jednak to w sobotę wieczorem czułam mocne kłucie prawego jajnika. Śluz płodny zaobserwowałam w piątek wieczorem. Testy owu do tej pory wychodzą negatywne. Myślicie, że owulacja mogła już być czy jeszcze przede mną. Myślałam, że taki ból jajnika jest związany z pęknięciem pęcherzyka ale te negatywne testy...

reklama
Może to po prostu plamienie i okres nie przyjdzie? 😉
Zrób koniecznie test/betę przed szczepieniem.
Bo na różyczke szczepią szczepionką żywą i jest bardzo niebezpieczna w ciąży.
Wiele źródeł też podaje, że trzeba odczekać 3 miesiące od szczenień ze staraniami.
Ale to test juz powinien coś wykazać chyba? Skoro plamienia dostalam w 29dc i już 3 dzien trwają?ehh jeszcze tego nie ogarniam jak to powinno funkcjonowac, ale zrobię tak jak mówisz, pojde do lekarki i przedstawie sytuację zaczym dam sie zaszczepic.Dzieki ☺

Zaraź i mnie swoim optymizmem i wiarą!!!! 🙏🏻
Wysyłam zaraźliwe zarazki optymizmu i wiary z deszczowego południa Polszy🤞🤞🤞🤞 wiadomo, są momenty gorsze i lepsze, kazdy ma prawo do odrobiny słabości, to jest bardzo ludzkie. Najważniejsze żeby się z tego podnieść, to przecież nadzieja trzyma nas przy zdrowych zmysłach 💪 życzę i Tobie dużo optymizmu i wiary w szczęśliwe nadchodzące cykle 😘

Bądź dzielna [emoji1] A jakieś objawy okresowe lub ciążowe są?
Wow, nie wiedziałam że beta tak wcześnie może coś pokazać.. :D
Ja 11 dpo, okres w środę, ale czekam cierpliwie. [emoji846]
Ciekawie to zastosował, miejmy nadzieję że skończy się to druga kreseczka [emoji1]
Tak, jestem po 12 latach antykoncepcji. W czwartym cyklu poszłam do gin, okazuje się że prawdopodobnie mam pcos i brak owulacji. Gin zadecydował że spróbujemy stymulacji, w 12 dc ani 16 dc nie było śladu po zbliżającym się owu więc zaczęłam brać letrozol. Gin powiedział że działamy tak jakbym miała 3 dc a nie 16 i teraz czekam na czwartek na monitoring.
Hej :-) Witamy [emoji173] podobno trzeba zluzowac głowę ale jak?

Ehh z tymi owulacjami to dziwna sprawa.
Trochę nas w bambuko robią mam wrażenie t3 nasze organizmy.
Bo niby kalendarzowo powinna być praktycznie jej nie ma.
Dlatego chyba trzeba się przytulać serio co 2 dzień cały cykl. Ale ja np. Nie mam męża na codzień i u nas chyba też tu tkwi problem.
Hej, chciałam się przywitać, staram się o ciążę po poronieniu, jestem pełna obaw. Nie wiem czy bardziej boję się kolejnej ciąży (komplikacji) czy tego, że nie będzie mi się udawało w nią zajść. Dziewczyny mam pytanie, może macie swoje zdanie na ten temat. Według aplikacji owulacja powinna być dzisiaj. Jednak to w sobotę wieczorem czułam mocne kłucie prawego jajnika. Śluz płodny zaobserwowałam w piątek wieczorem. Testy owu do tej pory wychodzą negatywne. Myślicie, że owulacja mogła już być czy jeszcze przede mną. Myślałam, że taki ból jajnika jest związany z pęknięciem pęcherzyka ale te negatywne testy...

Wysyłam zaraźliwe zarazki optymizmu i wiary z deszczowego południa Polszy🤞🤞🤞🤞 wiadomo, są momenty gorsze i lepsze, kazdy ma prawo do odrobiny słabości, to jest bardzo ludzkie. Najważniejsze żeby się z tego podnieść, to przecież nadzieja trzyma nas przy zdrowych zmysłach 💪 życzę i Tobie dużo optymizmu i wiary w szczęśliwe nadchodzące cykle 😘
Dziękuję Ci bardzo ❤️

No do ostatniej godziny to wymeczę żeby e razie co przetrwały jak owulacja się później pojawi.
Pierwsza świeca już wczoraj była [emoji1787][emoji1787]
Bo mimo obaw cieszymy sie ogromnie [emoji16]Ja na tych testach to sie mega zawiodlam, pokazywaly owu jak pecherzyk nie pekal i nie pokazywaly jak pekal [emoji23] chyba, ze ja gamon robilam cos zle [emoji23] trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki [emoji8][emoji110]
Plemniczki moga zyc kilka dni wiec jest szansa zawsze [emoji16] myslmy pozytywnie [emoji4]

Teraz się wszyscy pobudza wiesz xd marzec koty się marcuja to i może nam to posprzyja [emoji1]
Witajcie. Przez ostatnie kilka dni się mało udzielam. Mam remont, ale wydaje mi się, że to nie przez to. Jakoś podupadłam na duchu. Mam straszny (przepraszam za wyrazenie) śmietnik w głowie. Wiele sprzecznych myśli. Pod koniec marca okaże się, czy dostanę zielone światło - może stąd gorsze dni.
Ale widzę, że jak mnie tu nie było, to Wy chyba tu spałyście! Gdzie są kreseczki piękne???

@Wesoła_Aga walczysz w marcu?

reklama
Hej kochane [emoji3059][emoji3059] trochę mnie tu nie było, dużo się działo prywatnie, i trochę psychicznie chyba był dołek [emoji26] zawodowo sajgon itp.
Nie jestem w stanie nadrobić tyle tysięcy postów [emoji87][emoji85]

Wiec, Gratuluję tym Kobietkom, którym się udało trzymam za Was kciuki i życzę wytrwałości, aby wszystko było szczęśliwie.
Czy pojawiły się jeszcze jakieś bliźniaki?

A reszcie nam staraczek życzę powodzenia [emoji3059]

U mnie dziś 12 dc, ale niestety test owulacyjny negatywny, czy to możliwe by jeszcze nic nie pokazywał?

Kto w podobnym terminie ? [emoji1]
Bardzo możliwe, mi pokazywał w 23 dc przy cyklach 30 dniowych z wyłączeniem dwóch ostatnich (35 i 38).

Do góry