reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzisiaj 30 dc. A mam między 25-31... Chociaż i zdarzył się 34, oczywiście jak zrobiłam betę to @ przyszła na drugi dzień [emoji23]
Oby wredota nie przyszła ✊
Ja tak miałam w styczniu, mówię doktorkowi że clo na mnie źle działa bo śluzu brak i endo cienkie i moze by tak przepisał lametta bo podobno lepsza jest, i ciach recepta wypisana [emoji23]
Ja ostatnio jak badałam hormony to babka nie wiedziała co ma wpisać w zestawieniu i jej pokazałam palcem które to jest badanie AMH, no bo przecież nie ma czegoś takiego...

A u ginekologa kiedyś jak zaczęłam mówić które badania miałam robione i jakie leki brałam to zaczął się mnie pytać - a na co to jest?
Słuchajcie ale to w sumie przerażające jest .. co lekarz to inna opinia ,inne leki ,inna diagnoza . Ja już tylu lekarzy miałam i masakra ,mam nadzieję że ten obecny cis zdziała bo tej już powoli się poddaje .

reklama
Zdiagnozowali PCOS, ale nigdy torbieli nie miałam. Miałam zaburzone hormony, ale trudno żeby nie były zaburzone jak 1,5 roku nie miałam @... Jak zaczęłam brać metformax i później duphaston 18-27 dc, to wszystko się unormowało i badania mam idealne, @ regularna, męczą mnie tylko objawy progesteronowe przed @ 😂 Może to wcale nie PCOS tylko po prostu zaburzeni hormonalne... Nie ufam im za bardzo :(
A z lekarzami to nie wiadomo mi lekarka powiedziala ze mam pcos ale jak trochę o tym czytalam i ze na jajnikach sa pecherzyki ok ale hormonalne sa potrzebne a ona wtedy kazala mi tylko tarczycowe zrobic a ostatnio jak bylam u innego to mowil ze ro raczej nie to

Mąż mi zamówił na urodziny książkę Dąbrowskiej [emoji16] Po tłustym czwartku startuje z postem [emoji23]
Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy masz problemy z tarczycą? Jeżeli tak, to uważaj na tym poście i kontroluj często. Mi niestety po tym strasznie tarczyca zaczęła szaleć i włosy się bardzo posypały. A zrobiłam najpierw przygotowanie: dieta wegańska, później post i pomalutku wychodzenie. U mnie się niestety nie sprawdził. Tzn. waga poszła i to bardzo, ale ja robiłam głównie z nadzieją na wyregulowanie hormonów.

Uufff w końcu Was nadrobiłam. Ale poszalalyscie z postami i z pozytywnymi testami na szczęście też 😍 mega się cieszę i gratuluję wszystkim, którym w ostatnich dniach się udało :) życzę nudnych 9 miesięcy ;)
A u mnie cos się chyba poprzestawiało. Dziś 11dc i mi mokro, śluz chyba zaczyna przypominać ten płodny. Jajniki też czuje, że pracuja. Nie jest to jeszcze taki ból owulacyjny ale ewidentnie je czuje. I wszystko byłoby super gdyby nie to, że zawsze takie rzeczy dzieją się u mnie koło 20 dc. Jak na złość nie mam w domu żadnych testów owu bo wszystkie wykonczylam w zeszłym cyklu i nawet nie chcialam zamawiać bo zawsze wiedziałam kiedy mam te dni a tu jak na złość cykl jakiś inny i nie wiem na czym stoje :( ehh.. a ze staraniami teraz i tak będzie ciężko bo się mijam z mężem, akurat w tym tygodniu tak pracujemy, że bardzo mało się widzimy..

Słuchajcie ale to w sumie przerażające jest .. co lekarz to inna opinia ,inne leki ,inna diagnoza . Ja już tylu lekarzy miałam i masakra ,mam nadzieję że ten obecny cis zdziała bo tej już powoli się poddaje .
[/QUOTE]

O to to. Najgorsza sprawa na świecie! Każdy lekarz co innego mówi! Ja na szczęście chodziłam do jednego, ale jak byłam w szpitalu to co obchód to co innego słyszałam i w całym moim dramacie ta niepewność była najgorsza. Powinny być opracowane standardy.

dziewczyny ja badałam sobie prolaktynę 12 grudnia wyszła mi 125 :D lekarz mocno się zmartwił a 24 grudnia robiłam test i były 2 kreski :) więc... nie wiem co o tej prolaktynie mogę skomentować
Prolaktyna rośnie niewiarygodnie nawet przy samobadaniu piersi więc często daje wyniki fałszywie zawyżone.

Dobrze wiedziec, a jak długo byłaś na diecie? Ja planuje 2 tygodnie postu i 2 tygodnie wychodzenia [emoji848]
Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy masz problemy z tarczycą? Jeżeli tak, to uważaj na tym poście i kontroluj często. Mi niestety po tym strasznie tarczyca zaczęła szaleć i włosy się bardzo posypały. A zrobiłam najpierw przygotowanie: dieta wegańska, później post i pomalutku wychodzenie. U mnie się niestety nie sprawdził. Tzn. waga poszła i to bardzo, ale ja robiłam głównie z nadzieją na wyregulowanie hormonów.

reklama
Do góry