monika1708
Fanka BB :)
ja co ide do wc albo zaboli mnie brzuch to już że okres jest
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z progesteronem już kiedyś tu chyba pisałam. Jedno badanie nie jest miarodajne bo ten hormon wypuszczany do organizmu jest pulsacyjnie. Stąd powinno się zbadać 2x na dobę lub przez kilka miesięcy. Miarodajne badanie dotyczące ciazy to beta a potem usgDziewczyny jutro idę na betę, mojej gin nie ma bo jest na urlopie, rozmawiałam telefonicznie z jakąś inną i w swej wielkiej łasce dała mi skierowanie na HCG, ale już na progesteron nie chciała wystawić bo powiedziała, że zależy jak wysoka będzie beta.
Więc kazała mi jutro jak będę miała wynik zadzwonić raz jeszcze i wtedy „się zobaczy” czy jest sens powtarzać betę w sobotę i robić progesteron.
Jak myślicie zrobić jutro dodatkowo ten progesteron dla swojego spokoju czy rzeczywiście to co mówi ma jakiś sens? Ja mam opiekę medyczną w Medicover i tam trafić na życzliwego lekarza to jest sukces
Z progesteronem już kiedyś tu chyba pisałam. Jedno badanie nie jest miarodajne bo ten hormon wypuszczany do organizmu jest pulsacyjnie. Stąd powinno się zbadać 2x na dobę lub przez kilka miesięcy. Miarodajne badanie dotyczące ciazy to beta a potem usg [emoji4]
Nic dodac nic ujac poprostu❤❤kochana po to tu wszystkie jestesmy... dla siebie nawzajem. kazda z nas ma jakas historie, straty dzidziusiow, dlugie proby zajscia, jeszcze inne dziewczynki sa juz w ciazy... czasem jestesmy zle, chcemy plakac, krzyczec, kiedy indziej ponosi nas radosc, euforia. nie zawsze uklada nam sie tak jakbysmy chcialy, czasem na spelnienie marzen trzeba poczekac bardzo dlugo w poczuciu bezsilnosci ale wlasnie najwazniejsze jest, aby nie stac w miejscu, nie poddawac sie, dzialac!
Ja od siebie dodam, ze dziewczyny tutaj to prawdziwe perelki. Kazdego dnia daja wsparcie mimo, ze nie zawsze im samym jest latwo! W nas jest sila kobietki!!! Faceci naprawde moga nam tylko pozazdroscic tego, ze jak trzeba to jestesmy zołzami,ale i pocieszycielkami,przyjaciolkami, obronczyniami, psychologami, lekarzami, radcami prawnymi, ksiegowymi... no, my jestesmy po prostu zajebiste!!!
Co za lekarzSpoko mój były gine jak poronilam zabronil mi brać przeciwbolowych bo przecież to ze krwawie nic nie znaczy a były skrzepy to nic. Na ujastku w krakowie za głowę się złapali co on mi naopowiadał. I wierz cie mi nawet no spy nie zażyłam jak ronilam bo za ranił czegokolwiek zazyc a do szpitala trafilam bo ból był już nie do wytrzymania a sukin*** nie raczył ide mnie telefonu odebrać!
A robilas test? To zrób i juz moze dwie kreseczki zobaczyszJa to też już czasami nie mam siły. Czekam teraz jak na ścięcie, może i lepiej zrobić ten test i czekać na @, a nie żyć znowu nadzieją [emoji849]
A robilas test? To zrób i juz moze dwie kreseczki zobaczysz[emoji4]
Oni z jednej strony nie chcą stwierdzać PCOS, a z drugiej strony jak nie mają wyjaśnienia na to co się dzieje to ro stwierdzają zawsze nawet jak nie ma obrazu usg potwierdzającego...Chciałabym właśnie żeby we wtorek o lekarz dał skierowanie na wszystkie hormony jakie mamy ja u siebie podejrzewam pcos ale żaden lekarz nigdy nie powiedział że to mam ... Wręcz wykluczali . No skąd te wahania w długości cyklu. Ostatni ponad 50 dniowy miałam cykl w którym wyjmowałam wkładkę a potem już były średnio 35-38 więc git . A teraz znowu cyrk na kółkach