reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dzisiaj 30 dc. A mam między 25-31... Chociaż i zdarzył się 34, oczywiście jak zrobiłam betę to @ przyszła na drugi dzień [emoji23]
Oby wredota nie przyszła ✊
Ja tak miałam w styczniu, mówię doktorkowi że clo na mnie źle działa bo śluzu brak i endo cienkie i moze by tak przepisał lametta bo podobno lepsza jest, i ciach recepta wypisana [emoji23]
Ja ostatnio jak badałam hormony to babka nie wiedziała co ma wpisać w zestawieniu i jej pokazałam palcem które to jest badanie AMH, no bo przecież nie ma czegoś takiego...

A u ginekologa kiedyś jak zaczęłam mówić które badania miałam robione i jakie leki brałam to zaczął się mnie pytać - a na co to jest?
Słuchajcie ale to w sumie przerażające jest .. co lekarz to inna opinia ,inne leki ,inna diagnoza . Ja już tylu lekarzy miałam i masakra ,mam nadzieję że ten obecny cis zdziała bo tej już powoli się poddaje .

reklama
Zdiagnozowali PCOS, ale nigdy torbieli nie miałam. Miałam zaburzone hormony, ale trudno żeby nie były zaburzone jak 1,5 roku nie miałam @... Jak zaczęłam brać metformax i później duphaston 18-27 dc, to wszystko się unormowało i badania mam idealne, @ regularna, męczą mnie tylko objawy progesteronowe przed @ 😂 Może to wcale nie PCOS tylko po prostu zaburzeni hormonalne... Nie ufam im za bardzo :(
A z lekarzami to nie wiadomo mi lekarka powiedziala ze mam pcos ale jak trochę o tym czytalam i ze na jajnikach sa pecherzyki ok ale hormonalne sa potrzebne a ona wtedy kazala mi tylko tarczycowe zrobic a ostatnio jak bylam u innego to mowil ze ro raczej nie to

Mąż mi zamówił na urodziny książkę Dąbrowskiej [emoji16] Po tłustym czwartku startuje z postem [emoji23]
Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy masz problemy z tarczycą? Jeżeli tak, to uważaj na tym poście i kontroluj często. Mi niestety po tym strasznie tarczyca zaczęła szaleć i włosy się bardzo posypały. A zrobiłam najpierw przygotowanie: dieta wegańska, później post i pomalutku wychodzenie. U mnie się niestety nie sprawdził. Tzn. waga poszła i to bardzo, ale ja robiłam głównie z nadzieją na wyregulowanie hormonów.

Uufff w końcu Was nadrobiłam. Ale poszalalyscie z postami i z pozytywnymi testami na szczęście też 😍 mega się cieszę i gratuluję wszystkim, którym w ostatnich dniach się udało :) życzę nudnych 9 miesięcy ;)
A u mnie cos się chyba poprzestawiało. Dziś 11dc i mi mokro, śluz chyba zaczyna przypominać ten płodny. Jajniki też czuje, że pracuja. Nie jest to jeszcze taki ból owulacyjny ale ewidentnie je czuje. I wszystko byłoby super gdyby nie to, że zawsze takie rzeczy dzieją się u mnie koło 20 dc. Jak na złość nie mam w domu żadnych testów owu bo wszystkie wykonczylam w zeszłym cyklu i nawet nie chcialam zamawiać bo zawsze wiedziałam kiedy mam te dni a tu jak na złość cykl jakiś inny i nie wiem na czym stoje :( ehh.. a ze staraniami teraz i tak będzie ciężko bo się mijam z mężem, akurat w tym tygodniu tak pracujemy, że bardzo mało się widzimy..

Słuchajcie ale to w sumie przerażające jest .. co lekarz to inna opinia ,inne leki ,inna diagnoza . Ja już tylu lekarzy miałam i masakra ,mam nadzieję że ten obecny cis zdziała bo tej już powoli się poddaje .
[/QUOTE]

O to to. Najgorsza sprawa na świecie! Każdy lekarz co innego mówi! Ja na szczęście chodziłam do jednego, ale jak byłam w szpitalu to co obchód to co innego słyszałam i w całym moim dramacie ta niepewność była najgorsza. Powinny być opracowane standardy.

dziewczyny ja badałam sobie prolaktynę 12 grudnia wyszła mi 125 :D lekarz mocno się zmartwił a 24 grudnia robiłam test i były 2 kreski :) więc... nie wiem co o tej prolaktynie mogę skomentować
Prolaktyna rośnie niewiarygodnie nawet przy samobadaniu piersi więc często daje wyniki fałszywie zawyżone.

Dobrze wiedziec, a jak długo byłaś na diecie? Ja planuje 2 tygodnie postu i 2 tygodnie wychodzenia [emoji848]
Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy masz problemy z tarczycą? Jeżeli tak, to uważaj na tym poście i kontroluj często. Mi niestety po tym strasznie tarczyca zaczęła szaleć i włosy się bardzo posypały. A zrobiłam najpierw przygotowanie: dieta wegańska, później post i pomalutku wychodzenie. U mnie się niestety nie sprawdził. Tzn. waga poszła i to bardzo, ale ja robiłam głównie z nadzieją na wyregulowanie hormonów.

reklama
Do góry