reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Aga, to nie kwestia tego czy mi się udało czy nie a o fakt że jest możliwość finansowania tego badania z NFZ - to reguluje MZ a nie mój czy Twój lekarz - oczywiście jeśli skierowanie wypisuje prywatny lekarz to nie, ale z NFZ jak najbardziej.
Ja informuje tylko dziewczyny, że generalnie jest możliwość finansowania tego badania :)
Opieka medyczna prywatna również ma zazwyczaj te badania w pakietach.
A Ty opowiadaj w ogóle jak tam? Mąż przyjechał? Będzie fasolka przywieziona z wyjazdu? Moj synek wyjazdowy. Grecki temperament ma to na pewno [emoji846][emoji854]

reklama
kurde ja wlasnie nie wiem jak to jest... naukowo rzecz biorac faktycznie jest tak, ze nie ma bety nie moze byc kreski ale dla przykladu ja sama... w niedziele zrobilam test, kreska taka, ze po ogrodzie biegalam szukajac jej pod slonce (zdjecie numer 1), w poniedzialek powtorzylam to znowu cien cienia (zdjecie2), moj P. na zdjeciu nie widzial w ogole. bete zrobilam w czwartek i wynosila zaledwie 36,5. jak poszlam z wynikiem do mojej gin to mi powiedziala, ze dla niej jako dla lekarza beta od 50 w gore oznacza ciaze bo do 50, moze biochem i kazala powtorzyc.

ale przecież biochem to ciąża - poroniona na wczesnym etapie. Im wcześniejsza ciąża tym więcej takich sytuacji - stąd beta 100 jest pewniejsza niż 50 i dlatego diagnostykę ciąży zaleca się po okresie - bo przed strat jest dużo, wg niektórych badań nawet 3/4 zapłodnień kończy się przyjściem okresu.

Ostatnia edycja:
A Ty opowiadaj w ogóle jak tam? Mąż przyjechał? Będzie fasolka przywieziona z wyjazdu? Moj synek wyjazdowy. Grecki temperament ma to na pewno [emoji846][emoji854]

Haha, tak :) a czy coś z tego będzie to zobaczymy - plan był dobrze się bawić i trochę pozwiedzać :)

Test LH miałam jeszcze wczoraj pozytywny, dzisiaj już negatyw.
Testy mam o czułości 40 (tu odwrotnie niż ciążowe - tym lepszy test im niższa czułość) i faktycznie pokazał mi tylko wyrzut - w środę i czwartek, dzisiaj już bladzioch.

Ostatnia edycja:
Mam online właśnie i pewnie, dzisiaj wieczorem i jutro rano będę odświeżać [emoji23]
Przykro mi :( Szkoda, że nie tym razem.

Ale napewno w tej babce jeszcze wiele zapędu i dobrze, niech go wykorzysta na owocne starania.

Bo seksem się trzeba cieszyć... to chyba mój największy problem... W OGÓLE mnie już nie cieszy...

To rozumiem, że wynik dziś??

Koniecznie dawaj znać :) :) Czekamy!

Dziewczyny zrobicie jak uważacie.

Po prostu bądźmy konsekwentne w tym co piszemy. Jak piszę, ze odpuszczam temat to to robie! Wykażmy się jakimś rozsądkiem i zamilczmy.

Trzeba się skupić na temacie bierzącym i wiodącym - to jest dopiero problem!!

Może będzie jednak szybciej?? Masz wyniki online czy coś?

Moja przyjaciółka to bierze i popija winko czasami;)
Ale skarży się że po tym leku często występuje biegunka :(

Glucophage to metformina o wolnym uwalnianiu. Ja łykam Formetic o szybkim. Czasem jak laski nie dają dorady brać mety, która szybko się uwalnia lekarze zmieniają na ten o wolnym uwalnianiu. On jest podobno lepiej tolerowany 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry