reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Nie dali Ci kodu kreskowego z numerem? Ja robiłam w diagnostycę dostałam kod i mialam wyniki on-line tego samego dnia. Sprawdź no :D

😨😨

Jezu!! nie strasz kobieto. Myślałam że sobie coś zraniłaś o TASAK a to miało być inne słowo uff...

Ja miałam ze 3 dni - to zupełnie normalne. Mnie o tym poinformowano.
Haha matko ! Nawet nie zauważyłam że mi słownik zmienił a czytam zanim wyśle wiadomość 😂😂😂 widocznie czasami nie za dokładnie ;)

Cześć,
Byłam na podobnym wątku tu na forum, ale wygasł. Przyznam, że za dużo tu postów, żeby wszystko przeczytać, będę śledzić od tego momentu ;).
Staramy się o drugie dziecko, obecnie trzeci cykl, 17 dc. W poprzednim była prawdopodobnie ciąża biochemiczna.
Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

No to witamy cieplutko na wątku.

Rozumiem, że w owulkę się pracowało :)

No to teraz przetrwać do terminu @ i niech tu spływają dobre wiadomości!

Dziewczyny korzystajac, ze nas tu tyle chcialabym o cos zapytac... w ogole nie w temacie, tak dla rozluznienia atmosfery wiec jesli ktorejs przeszkadza pytanie to przepraszam..., albo omińcie albo dajcie znac to usune zeby nerwow za duzo nie bylo...
mam dlugie wlosy... bardzo dlugioe. i jeszcze bardziej geste. gestosc taka, ze idac do fryzjera, zazwyczaj mowia ze w zyciu takich wlosow nie widzialy. problem taki, ze wlosy sa jak szczotka druciana... sztywne, po 40 minutach suszenia a nastepnie godzinie prostowania efekt pieknych wlosow utrzymuje sie okolo godziny. po tym czasie wygladam jak mop, moglabym nimi podloge zmywac 😂 😂 😂 doradzicie jakas dobra odzywke? probowalam wszystkiego... jajka, jedwab, tansze odzywki, drozsze odzywki, ze splukiwaniem, bez splukiwania. i dalej sa cholernie przesuszone, matowe i po prostu paskudne :(

U mnie też efekt wyprostowanych i wymodelowanych włosów utrzymywał sie z godzinę może. Kupiłam nawilżający szampon TRESemme (bodajże coś z fioletem) z sieci Rossman. Pięknie pachnie i super nawilża. Są też szampony własnie pomagające przy modelacji.
Generalnie od tej pory kiedy go stosuje włosy mi się utrzymują w ciągu dnia - wiadomo na wieczór efekt czapki robi swoje...
No i nawet przestałam kupować szampon przeciwłupieżowy 🤔 🤔 .Bo niby łupież jest od wysuszonej skóry głowy i trzeba kupować właśnie szampony nawilżające a nie przeciwłupieżowe (które dodatkowo wysuszają).
Spróbować możesz sobie zastosować a nóż pomoże ;)

Moje też po godzinie wyglądały jak ulizany kundel. Po 1 jakbym ich w ogóle nie umyła, po 2 końcówki się kręciły jak u pudla a reszta była prosta (masakra).

Teraz widzę, że ciut dłużej mi się nie przetłuszczają, ale co 2 dni i tak myje ;)

Mi jak dawał skierowanie to i tak i tak musiałam zaplacić. To że może Tobie się udało uniknąć opłaty to OK, ale to nie znaczy, że jeste tak wszędzie :) U mnie robią tylko za free w szpitalu na oddziale/IP.

Aga, to nie kwestia tego czy mi się udało czy nie a o fakt że jest możliwość finansowania tego badania z NFZ - to reguluje MZ a nie mój czy Twój lekarz - oczywiście jeśli skierowanie wypisuje prywatny lekarz to nie, ale z NFZ jak najbardziej.
Ja informuje tylko dziewczyny, że generalnie jest możliwość finansowania tego badania :)
Opieka medyczna prywatna również ma zazwyczaj te badania w pakietach.

reklama
Do góry