reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Fioletowe ponoć wykrywają 4 dni przed owu zamiast 2. To mój pierwszy cykl z fioletowymi i nie wiem czy coś ze mną jest nie tak, czy z testem[emoji1787]

Ja w tym cyklu pierwszy raz się szarpnęła na clear blue bo już miałam dość zastanwiania się czy to już, bo kreska wychodziła mi ciemna przez kilka dni

Dziewczyny pytanie do tych, które badają tarczyce- badanie wykonujecie tylko rano? Wtedy się powinno? I rozumiem, że nie zażywacie przed tabletki? Ja z UK, więc tu wiedza na ten temat marna, a wiem że tu na forum znajdę rzetelne odpowiedzi :)
Jestem na letroxie, przed badaniem nie biore tabletki, po badaniu od razu łykam a poźniej tak z 45 min po połknięciu śniadanie jem.
Ppopołudniu biorę kwas foliowy i vit. D 2000j.

@MamaTolka plus jeszcze to,ze jest pod tel. ciagle. Wysllam mu SMS w niedziele o 8 rano, ze mal jakieś plamienia. Zadzwonił w ciągu 10 . Nie raz ok 22-23 pisał mi SMS z odpowiedziami na moje pytania lub instytucjami co mam robić jak wysłałam mu wyniki badnia miedzy wizytami. Na wizyty chodziłam co 3 tygodnie, potem częściej, ale ja miałam trochę przebojów w ciąży. I tez mam traumę po cc, ale to nie wina lekarzy a tego jak to zniosłam. Miałam dwa dreny w brzuchu, pełna narkoza.. Jesli chodzi o opiekę i zainteresowanie to złego słowa nie mogę powiedzieć.

Mam. Urban przyjmuje w Femmedzie.
Ja chodze o Wiktora, ale nie ordynatora a jego syna. Tez przyjmuje w Femmedzie i dzięki niemu mam zdrowa, żywa córeczkę. Do końca życia będę mu wdzieczna. Chociaż samo cc robił mi profesor Wiktor.
Krzysztof Wiktor, ten do którego chodze jest jednym z lepszych diagnostów usg w Lublinie. Poczytaj sobie o nim na znanym lekarzu. To co o nim piszą to czysta prawda. Lekarz z powołania. Serio. Jest tez endokrynologiem i jest bardzo wyczulony na pincie hormonów. Kilka moich znajomych do niego chodzi i wszytskie jestemsy zachwycone. Sama poszłam do niego z polecenia i polecam go z czystym sercem.
Urban zakaladal mi pessar i generalnie średnio dobrze go wspominam.
Też jestem pacjentką dr Wiktora od jakiegoś czasu! [emoji4]

Dzięki dziewczyny :)
Badanie należy wykonywać na czczo, więc najlepiej rano. Tabletkę się bierze dopiero po badaniu.
Ale chodzi Ci o badanie z krwi czy usg?
Rano na czczo, bez leków, bez kawy robiłam.
Badanie na czczo ( czyli 8 h bez jedzenia i picia nawet wody), a tabletkę bierzesz zaraz po pobraniu..
Ja badałam rano zawsze, ale nie na czczo. Jak robie cukier to wtedy na czczo i nigdy różnicy nie było jak nie byłam w ciąży. W ciąży to wiadomo, ze to tsh lubi sobie poskakać, a w pierwszym trymestrze często spada ponieważ bHCG je obniża
Jestem na letroxie, przed badaniem nie biore tabletki, po badaniu od razu łykam a poźniej tak z 45 min po połknięciu śniadanie jem.
Ppopołudniu biorę kwas foliowy i vit. D 2000j.
[/QUOTE
I wszystko jasne, dziękuję za odpowiedzi 😍

reklama
Do góry